Persoanele care si-au transferat banii pentru Dacii de la CEC la BRD ar putea primi despagubiri de la stat. Senatorii au adoptat miercuri cu 46 de voturi pentru, 11 impotriva si 6 abtineri un amendament al lui Gyorgy Frunda care prevede ca si pagubitii care si-au transferat economiile de la CEC la BRD in vederea achizitionarii de autoturisme sa aiba dreptul la depagubiri din partea statului. Este vorba de aproximativ 2000 de persoane care si-ar putea primi banii inapoi daca si Camera Deputatilor va vota acest amendament.

Senatorii au discutat si adoptat in plen amendamentul lui Gyorgy Frunda la ordonanta pentru modificarea si completarea Legii 146/2007 desi acesta nu a fost sustinut de catre Guvern. Astfel, pagubitii care in perioada 1989-1992 si-au transferat depozitele de la CEC la BRD in vederea achizitionarii de autoturisme Dacia ar putea sa-si recapete bani.

Proiectul de lege privind aprobarea ordonantei de Guvern urmeaza sa mearga spre dezbatere si la Camera Deputatilor care este forul decizional in acest caz.