Aeroportul Baneasa din Bucuresti va fi deschis, pe durata summitului NATO din 2 - 4 aprilie, doar pentru delegatiile oficiale, iar Aeroportul Otopeni va prelua toate cursele civile in acest interval, potrivit NewsIn, care citeaza o hotarare a Executivului. Potrivit hotararii de Guvern, aeronavele care executa misiuni in sprijinul summitului au prioritate fata de aeronavele civile, cu exceptia cazului in care aeronavele civile sunt intr-o situatie de urgenta.

Acelasi act normativ interzice aeronavelor de stat care transporta trupe, armament, munitii, explozivi sau materiale radioactive sa survoleze teritoriul Romaniei in acest interval, indiferent daca aeronavele sunt inmatriculate in Romania sau in alta tara.

Masurile prevazute in acest act normativ se aplica doar in perioada 2 - 4 aprilie, incepand cu ora intrarii primei delegatii sau a primului invitat oficial in spatiul aerian al Romaniei si pana la ora parasirii spatiului aerian de catre ultima delegatie, sau de catre ultimul invitat oficial.

In perioada mentionata, Romania va gazdui aproximativ 6.500 de oaspeti straini, intre care 3.500 de jurnalisti. Summitul de la Bucuresti este considerat cel mai mare din istoria Aliantei. In afara delegatiilor din cele 26 de tari membre NATO, la summit vor veni reprezentanti a 23 de parteneri ai NATO, plus delegatii din Australia, Japonia, Noua Zeelanda, Iordania, Singapore, precum si oficiali de la Banca Mondiala, Natiunile Unite, Comisia Europeana.