Prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, spune că a încercat încă de miercuri seară să discute cu primarul general Nicuşor Dan despre greva de la STB, întrucât avea "semnale", dar acesta nu i-a răspuns la telefon până joi dimineață.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "În cursul dimineţii, după ora 6.00, având în vedere că am fost în imposibilitatea de a avea un dialog până în această dimineaţă cu domnul primar general, m-am deplasat la sediul Primăriei Generale şi am avut o discuţie cu domnul primar general, ridicându-i problema perturbării ordinii publice şi solicitându-i să intervină şi să efectueze toate demersurile pentru menţinerea unui climat de pace socială şi ordine publică la nivelul Capitalei", a afirmat Văcaru, joi, conform News.ro

Întrebată ce înseamnă că a fost în imposibilitatea de a lua legătura cu Nicuşor Dan, ea a răspuns:

  • "Telefonic am reuşit să iau legătura doar în această dimineaţă, după ora 6, cu domnul primar. Am încercat şi în cursul serii să îl sun pe domnul primar. (...)
  • Aveam semnale, am discutat cu diverse autorităţi încă din cursul serii, domnul primar nu mi-a răspuns aseară, mi-a răspuns după ora 6 în această dimineaţă.
  • (...)Era la Primărie, am discutat la 6 dimineaţa, am stabilit că mă duc, am discutat şi atâta tot".

Angajații STB, societatea de transport public din București, au intrat joi dimineață în grevă generală, sindicaliștii spunând că revendicările lor privind creșterile salariale nu au fost soluționate. Directorul societății de transport din Capitală a replicat că salariul mediu brut este de 7.000 de lei, i-a acuzat pe sindicaliști de acțiuni ilegale și a vorbit despre furturi de combustibil și de probleme cu comenzile de piese. La rândul său, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că greva este una ilegală, orchestrată de sindicatul reprezentativ condus de liderul sindical Vasile Petrariu, consilier PSD.