"În general bugetele și la Servicii și la alte ministere au crescut datorită ajungerii la maturitate a unor proiecte de investiții, a declarat luni ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, la prezentarea bugetului pe 2022. "Nu am tratat lucrurile într-un mod .. pe de o parte nu știu ce structuri, alte ministere sau alți ordonatori inclusiv autoritățile locale. Practic ceea ce ajunge la maturitate sau începe să fie finanțabil din perspectivă bugetară a intrat în analiză și se prevede a fi finanțat. Alt motiv nu există.", a spus acesta.

Ministrul Adrian CaciuFoto: Captura Guvern

  • "Investițiile ajung la maturitate și trebuie finanțate. Sunt studii de fezabilitate, există pentru oricare cifră din acest buget câte o nota de fundamentare.", a mai precizat luni ministrul Finanțelor. (de la minutul 26.)

În Bugetul pe 2022, Serviciile au bugete mai mari decât în 2021. HotNews.ro le-a prezentat duminică, dar le vom relua puțin mai jos. Întrebată despre acest lucru în cadrul ședinței CES, Daniela Pescaru, secretar de stat în Ministerul Finanțelor a spus că sunt multe proiecte finanțate cu fonduri europene, iar la STS trebuie ținut cont de aplicațiile informatice făcute odată cu pandemia.

„Bugetul Serviciilor, dacă vă uitați în structura cheltuielilor, o să vedeți că creșterile importante sunt pe partea de cheltuieli din fonduri europene. Au și ele niște proiecte finanțate din fonduri europene. Noi încurajăm orice inițiativă de a utiliza fonduri europene. Au fost prevăzute fonduri cu această destinație pentru SPP, SRI. STS este implicat în toate aplicațiile informatice cu pandemia, acolo sunt cheltuieli mari, investiții”, a spus Daniela Pescaru.

Bugetele Serviciilor în 2022:

SRI – 3,17 miliarde lei (+8,29%)

SIE – 600,2 milioane lei (+44,7%)

SPP – 366,9 milioane lei (+26%)

STS – 938,2 milioane lei (+37%)