Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a anunțat sâmbătă seară că doi turişti din Ucraina au fost atacaţi de un urs, în apropierea Castelului Peleş. Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a precizat ulterior că cei doi turiști s-au rănit în timp ce încercau să sară un gard pentru a scăpa de o ursoaică cu pui care devenise agitată din cauză că mai mulți oameni aruncau cu petarde în zonă.

AmbulantaFoto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

Primarul a declarat, sâmbătă seară, la Digi 24, că a vorbit cu bărbatul rănit, care a povestit că el și prietena sa s-au rănit în timp ce încercau să sară un gard, pentru a scăpa de o ursoaică cu pui.

  • "El (turistul din Ucraina - n.r.) și prietena sa se plimbau pe aleea de la Peleș și au auzit petarde pe care diverse persoane inconștiente le aruncau.
  • S-au întâlnit cu o ursoaică cu pui, care era agitată, au sărit un gard si așa s-au rănit. Nu au fost atacați de ursoaică, au fugit și s-au rănit într-un gard după ce a apărut ursoaica" a declarat primarul din Sinaia.

El a mai spus că ursoaica a fugit apoi în pădure și că autoritățile vor propune Ministerului mediului, cel care ia decizia, ca ursoaica să fie relocată duminică într-o zonă departe de comunitate, iar puii să fie separați de mamă și duși într-un centru de îngrijire.

...........................

”Două persoane de naţionalitate ucraineană au fost atacate de urs în zona Castelului Peleş şi prezintă traumatisme prin sfâşiere”, a transmis, sâmbătă seară, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, potrivit News.ro.

Este vorba despre un bărbat de 28 de ani, care a suferit plăgi prin sfăşiere la o mână şi la un picior şi despre o femeie de 32 de ani, care are o rană la un picior.

”Amândoi sunt conştienţi. La fata locului acţionează un echipaj SMURD”, a precizat ISU Prahova.