Ministrul de Interne, Lucian Bode a anunţat, vineri, că a decis încetarea împuternicirii Şefului Serviciului rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean Giurgiu, începând cu data de 26 noiembrie şi declanşarea cercetării prealabile faţă de un ofiţer şi cinci agenţi de poliţie, pentru a stabili existenţa sau inexistenţa unor abateri disciplinare, potrivit News.

Cerere pentru porc de CraciunFoto: Giurgiu News

Decizia ministrului a venit după ce un poliţist din IPJ Giurgiu i-a cerut comandantului său, printr-o cerere oficială, să îi dea un porc de Crăciun. Agentul a fost păcălit de un coleg, care i-a spus că şefii instituţiei sunt obligaţi prin lege să îl recompenseze cu un porc, iar masa animalului este stabilită în funcţie de vechimea sa în Poliţie.

Sursa: Giurgiu News

Ministrul de Interne a spus, la Palatul Victoria, că este ultima dată când răspunde astăzi la această întrebare, şi a precizat că este nedrept pentru zecile de mii de poliţişti care sunt zi de zi la datorie, să fie subiect de glume pe seama unor nefericiţi de la Serviciul Rutier Giurgiu.

”Este o expresie cunoscută, folosită foarte des în limba română: când o zbura porcul. Se pare că i-a inspirat pe cei de la Poliţia rutieră Giurgiu. Vreau să vă anunţ că până o zbura porcul, am decis să îi zbor eu pe unii din funcţie. Am decis încetarea împuternicirii şefului serviciului rutier din cadrul Inspectoratului judeţean Giurgiu, cu data de 26 noiembrie şi declanşarea cercetării prealabile faţă de un ofiţer şi cinci agenţi de poliţie, pentru a stabili existenţa sau inexistenţa unor abateri disciplinare”, a spus Bode.