Florentina Filipovici, fostă vicecampioană mondială la juniori în proba de 8+1 feminin, are nevoie de ajutor. Ea se luptă cu cancerul. Are 3 copii mici, iar venitul lor lunar nu depășește 1.200 de lei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tânăra de 28 de ani suferă de cancer mamar malign cu metastaze. Are 3 copii - o fetiță de 7 ani și doi băieți de 3 și 5 ani. Singurele lor venituri sunt o alocație de 600 de lei și pensia alimentară de 600 de lei.

  • "Florentina are nevoie de sprijinul nostru pentru a-și putea achiziționa o casă în care să locuiască alături de cei 3 copii. Fiecare ajutor contează, indiferent de sumă! Puțin câte puțin avem încrederea că împreună vom reuși să strângem cei 30.000 de euro care pentru fosta canotoare și micuții ei înseamnă un acoperiș deasupra capului", este anunțul Federației Române de Canotaj.

Foștii ei colegi s-au mobilizat și au reușit să strângă mare parte din suma necesară pentru a o ajuta să își cumpere o casă, însă mai este nevoie de ajutor.

  • "Am vorbit între noi, sportivi și antrenori, să strângem cât putem, de la noi și de la cei care doresc să o ajute. Este foarte dificil și ne dorim să îi cumpărăm o căsuță, fiindcă i-ar fi mult mai ușor. Am strâns o bună parte din acești bani, dar mai avem nevoie. Ne dorim să ducă un trai decent, împreună cu copiii ei", a spus, la interviurile HotNews.ro, canotorul Marius Cozmiuc, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Donațiile se pot face în contul RO47BTRLRONCRT0037935802, deschis pe numele BUGA FLORENTINA (numele după căsătorie al fostei sportive).