Poliţişti de frontieră din Botoşani au făcut uz de armă în cadrul unei acţiuni de prindere a mai multor persoane care au introdus ilegal în România din Ucraina peste 6.000 de pachete de ţigări, a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Darabani au observat la malul râului Prut, pe raza localităţii Teioasa, mai multe persoane care nu-şi justificau prezenţa în zonă.

Ei au intervenit pentru oprirea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, cei vizaţi nu s-au supus şi au fugit, în acel moment impunându-se utilizarea armamentului din dotare, a precizat ITPF Iaşi.

"Colegii noştri au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, dar, profitând de configuraţia terenului împădurit şi a întunericului, acestea au fugit spre râul Prut. În cel mai scurt timp au fost anunţate autorităţile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului", a informat sursa citată.

În urma cercetării amănunţite a zonei, poliţiştii de frontieră din Botoşani au descoperit pe malul râului Prut patru colete în care se aflau 6.150 de pachete de ţigări, fără timbru de acciză, a căror valoare este estimată la 86.000 de lei.

"În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi intrarea sau ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun", se mai arată în comunicatul ITPF.