Indiana Jones 5 pare să aibă loc în 1969 (sau cel puțin o parte a acțiunii filmului).Sky News a relatat că un membru al distribuției viitorului lungmetraj a căzut destul de urât în timpul filmărilor ce au loc în Glasgow, Scoția, accidentul având loc tocmai când era filmată o scenă în care Indy dă buzna printr-o paradă dedicată misiunii Apollo 11.

Nerd AlertFoto: Hotnews

Imaginile obținute de jurnaliștii britanici par să arate că platoul de filmare a fost transformat pentru a imita cartierul Manhattan din New York, locul în care astronauții Apollo 11 au primiți ca niște eroi după întoarcerea pe Pământ și au luat parte la o motorcadă ce s-a deplasat între Broadway și Park Avenue în 1969.

La filmarea scenei respective din ultimul Indiana Jones au luat parte și dublura lui Harrison Ford și actorul Boyd Holbrook, ambii fiind implicați într-o scenă de fugărire în care dublura lui Ford a putut fi văzut călare și, potrivit martorilor oculari, galopând printr-un baner pe care scria „un pas uriaș pentru omenire”.

Dacă acțiunea filmului va fi plasată în 1969, asta ar însemna că evenimentele din Indiana Jones 5 vor avea loc la 12 ani după cele din al patrulea titlu al francizei, Indiana Jones și Regatul craniului de cristal. Deși a fost confirmat că viitorul lungmetraj va fi ultimul Indiana Jones și acesta are deja o dată de lansare stabilită pentru 29 iulie 2022, detaliile despre povestea sa au fost ținute strict secrete, relatează IGN.

Harrison Ford pe platoul de filmare al Indiana Jones 5 (FOTO: Twitter)

„Skyblivion” vrea să aducă la viața toate visurile fanilor „The Elder Scrolls”.Skyblivion este un 'mod' foarte ușor de explicat: dezvoltatorii săi vor să aducă întregul joc The Elders Scrolls 4: Oblivion în motorul folosit de The Elder Scrolls 5: Skyrim. Însă echipa din spatele proiectului nu vrea doar să îmbunătățească tehnic Oblivion ci dorește să facă versiunea de vis a jocului.

Într-un fel, echipa Skyblivion tratează Oblivion ca pe o schiță, adăugând noi detalii din mai multe surse și readucând la viață idei pe care cei din spatele jocului original lansat de Bethesda nu au mai reușit să le implementeze niciodată. Asta înseamnă reproiectarea unor locații, folosirea unor concepte de artă care n-au mai ajuns în Oblivion, introducerea unor zone de interes noi și multe altele.

„Cu siguranță ne-am lăsat niște libertate creativă pe ici-colo”, afirmă K. Rebel, liderul proiectului. „Orașele, interioarele, temnițele și mediile înconjurătoare din proiectul nostru sunt mai mari și mai detaliate decât oricare din Oblivion și, în multe cazuri, și decât în Skyrim”, relatează acesta, citat de IGN.

În ceea ce privește o eventuală dată de lansare, deocamdată și aceasta este la stadiul de vis însă poți să îți faci o idee despre cum va arăta Skyblivion în videoclipul de mai mai jos.

Scarlett Johansson va juca în viitorul film al lui Wes Anderson. Actrița americană a fost cooptată în distribuția viitorului lungmetraj al emblematicului regizor și scenarist american Wes Anderson despre care deocamdată nu se știe nimic decât că este în stadiul de proiect și o parte a actorilor confirmați până acum.

Se pare că Anderson, cunoscut pentru stilul vizual distinctiv al filmelor sale (The Grand Budapest Hotel, Darjeeling Limited, The Royal Tenenbaums) și pentru faptul că îi place să lucreze în mod repetat cu aceiași actori (Bill Murray, Owen Wilson, Anjelica Huston și alții) va ieși puțin din zona sa de confort pentru următorul său proiect.

Pe lângă Johansson (cu care a mai colaborat doar pentru filmul animat Isle of Dogs), regizorul american a mai apelat la două nume mari de la Hollywood cu care nu este tocmai familiar pentru viitorul său film: Margot Robbie (Harley Quinn din The Suicide Squad) și la nimeni altul decât legendarul Tom Hanks. În distribuție au mai fost confirmați până acum și Tilda Swinton și Adrien Brody.

Până când vom afla mai multe despre proiect, nu uita că ultimul film al lui Anderson, The French Dispatch, va fi lansat în cinematografe pe 22 octombrie, potrivit HeyUGuys:

Nouă teorie bizară privind originea vieții pe Pământ. Istoria vieții pe planeta noastră a fost adesea comparată cu o torță predată prin ștafetă timp de 4 miliarde de ani: o flacără aprinsă la începutul lanțului și apoi dată mai departe până în zilele noastre. Însă cum ar fi dacă viața ar fi privită printr-o analogie legată de ochi, un organ convergent care a evoluat din origini independente?

Cum ar fi dacă viața a evoluat nu doar o dată ci de mai multe ori în mod independent? Într-o nouă lucrare publicată în Journal of Molecular Evolution, cercetătorii Chris Kempes și David Krakauer de la Institutul Santa Fe argumentează că, pentru a putea recunoaște întregul spectru al formelor de viață, trebuie să dezvoltăm un nou cadru teoretic.

Ei propun un astfel de cadru în 3 straturi în care primul ține de toate mediile în care ar putea fi posibilă apariția vieții; al doilea este legat de constrângerile care limitează apariția vieții în Univers; al treilea vizează procesele de optimizare care conduc la adaptare. În general cadrul propus de cei 2 cercetători privește viața ca informație adaptivă și adoptă analogia unui sistem computațional.

Mai multe posibilități interesante apar când ne gândim la apariția vieții în acest nou cadru, una dintre cele mai importante fiind că ea apare de mai multe ori independent - unele adaptări aparente sunt de fapt „noi forme de viață”, explică Krakauer, și acoperă o variată mult mai diversă de forme decât ar permite definițiile convenționale din prezent.

Cultura, calculele și pădurile sunt toate forme de viață în acest cadru. „Cultura umană trăiește datorită minților materiale foarte asemănător cu modul în care organismele multicelulare trăiesc pe baza organismelor unicelulare”, explică Kempes, citat de SciTechDaily.

Viață nouă? (FOTO: Elnur Amikishiyev / Panthermedia / Profimedia Images)

„Call of Duty: Vanguard” duce jucătorii înapoi în al Doilea Război Mondial. Studioul Sledgehammer Games a anunțat oficial noul titlu al francizei CoD odată cu dezvăluirea Vanguard, shooter care va avea acțiunea plasată în al Doilea Război Mondial și o campanie single-player „inspirată din fapte istorice”.

Vanguard va avea bineînțeles și un mod multiplayer și va putea fi integrat cu Call of Duty: Zombies și Warzone însă dezvoltatorii săi afirmă că nucleul jocului va fi campania single player care se va axa în jurul apariției forțelor speciale și va fi spusă din mai multe perspective, relatând „poveștile nespuse ale eroilor multinaționali care au schimbat cursul istoriei”.

Jocul va avea mai multe personaje inspirate din soldați reali, ca de exemplu locotenenta Polina Petrova, creată pe baza lunetistei sovietice Ludmila Pavlicenco - cunoscută și drept „Doamna moarte”. Vanguard va fi lansat pe data de 5 noiembrie a acestui an și va fi disponibil pe PC, PS4, PS5, Xbox One și Xbox Series X / S, anunță The Verge.

Cartea care va acompania lansarea „Dune” este atât de mare încât va avea propria coloană sonoră. De fiecare dată când este lansat un nou film cu buget uriaș este aproape inevitabil ca acesta să fie însoțit de o carte cu elemente de artă din peliculă și alte obiecte de colecție. În cazul Dune, cartea este atât de imensă încât compozitorul Hans Zimmer a înregistrat o coloană sonoră complet nouă pentru aceasta.

Zimmer, cunoscut pentru compunerea coloanelor sonoare ale The Lion King, The Price of Egypt, The Dark Knight și numeroase alte lungmetraje începând cu anii 1980, a lucrat cu regizorul Denis Villeneuve și pentru soundtrack-ul Blade Runner 2049. Însă scrierea unei coloane sonore pentru o carte este o premieră și pentru compozitorul german.

Cartea The Art and Soul of Dune va fi lansată pe 22 octombrie, odată cu filmul, și primele 700 de copii vor fi semnate de Villeneuve, actorii Josh Brolin și Timothée Chalamet și directorul de fotografie Greg Fraser. Cartea va costa 50 de dolari în timp ce varianta Deluxe în ediție limitată va scoate din buzunarul doritorilor nu mai puțin de 595 de dolari, scrie The Hollywood Reporter.

E drept că arată frumos dar pentru aproape 600 de dolari Zimmer ar putea să vină să-ți cânte la ușă (FOTO: Warner Bros.)

Cercetătorii au descoperit că Stonehenge este construit dintr-un material aproape indestructibil. Oamenii de știință de la Universitatea Brighton au realizat prima analiză exhaustivă a unor mostre luate direct din unul din megaliții de la Stonehenge pentru a dezvălui structura geologică și chimică a pietrei care alcătuiește structurile imense. ​

Un cioplitor în piatră numit Robert Phillips a reușit în timpul unui program de restaurare a Stonehenge din ani 1950 să extragă o mostră cilindrică de aproape 2 metri din interiorul unuia dintre megaliți. Phillips a luat cu el suvenirul înapoi în Satele Unite și l-a păstrat timp de peste jumătate de secol până când l-a donat pentru cercetări în 2018, cu doar doi ani înainte să se stingă din viață în 2020.

„Este extrem de rar să ai ocazia să lucrezi cu mostre de o asemenea importanță națională și internațională”, afirmă profesorul David Nash, coautor al studiului publicat în PloS One. „Stonehenge face astăzi parte din Patrimoniul Mondial al UNESCO și este protejat de reglementări dintre cele mai stricte”, explică acesta.

Iar mostra de piatră nu a dezamăgit. Cercetătorii au folosit tomografii computerizate, raze X, analize la microscoape de înaltă rezoluție și alte tehnici, descoperind că menhirele - pietrele masive care formează Stonehenge - sunt alcătuite din granule de cuarț de dimensiunea nisipului care sunt cimentate laolaltă de un „mozaic” interconectat de cristale de cuarț.

Cercetătorii afirmă că această structură este cea care face pietrele „aproape imune la eroziune”. „Această mică mostră este probabil cea mai analizată bucată de piatră cu excepția rocilor lunare”, afirmă Nash. Stonehenge este unul dintre cele mai faimoase situri preistorice din lume și a fost construit în mai multe stadii de-a lungul câtorva mii de ani, notează The Hill.

Stonehenge pare să aibă mereu noi secrete de dezvăluit (FOTO: Science Photo Library / Sciencephoto / Profimedia)

P.S.: Săptămâna aceasta am avut și un nou trailer pentru „Fundația”, viitorul serial al Apple+ bazat pe seria de cărți cu același nume scrisă de Isaac Asimov:

În caz că vrei să citești și Nerd Alert-ul de weekendul trecut, îl găsești aici: