”Noi îl iubim pe PS Teodosie”, a spus preotul catolic Francisc Doboș, după ce Arhiepiscopul Tomisului a afirmat că o familie de ortodocși a greșit când a botezat copilul unei familii de catolici.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Sunt ferm convins că și Preasfinția sa ne iubește. Doar suntem creștini”, scrie părintele Francisc Doboș pe Facebook, adăugând și un post-scriptum: ”Nu mai fiți atât de duri cu el”.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat că o familie de ortodocşi a făcut un lucru greşit prin faptul că a botezat copilul unei familii de catolici şi că trebuie să se spovedească şi să se căiască pentru acest păcat.

“Au făcut un lucru rău, greşit, mă mir că i-au acceptat catolicii. De aceea, să se spovedească şi să se căiască pentru acest păcat, să-şi primească un canon”, a afirmat acesta.

Amintim și că, în octombrie 2020, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, i-a spus unui român din străinătate care i-a cerut sfatul că este ”mare păcat” să mergi la o biserică catolică şi că trebuie neapărat să găsească una ortodoxă, chiar dacă este rusească sau sîrbească.

Citește și Calinic Argeșeanul îi dă replica lui Teodosie: „Femeia este un Înger purtător de mir!” / „Femeia este egală, de drept divin, cu Bărbatul”