UPDATE Vlad Voiculescu își cere scuze pentru că a insistat că nu scrie nicăieri că morții de COVID sunt puși în sicriu dezbrăcați și în saci de plastic / Noi precizări ale ministrului Sănătății

de D.D.     HotNews.ro
Joi, 8 aprilie 2021, 14:25 Actualitate | Esenţial


Vlad Voiculescu
Foto: Comitetul național de coordonare a activităților privind vacccinarea împotriva COVID-19
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, își cere scuze pentru că a insistat într-o declarație de presă, susținând că în ordinul de ministru nu scrie nicăieri că persoanele cu COVID-19 decedate sunt introduse în sicriu dezbrăcate, în saci de plastic.

Inițial ministrul a scris că a preluat „o informație greșită” pentru ca mai apoi să revină susținând că informația e „parțial greșită”, pentru că era vorba despre persoane autopsiate și precizând că „majoritatea covârșitoare a persoanelor decedate infectate cu SARS-CoV-2 nu au fost autopsiate”.

De altfel, HotNews a semnalat din start că prevederea din ordin se referă la persoanele cărora li s-a făcut autopsia.

Postare inițială a lui Vlad Voiculescu:

„Tocmai am avut declarații de presă. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație greșită și am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 “se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.” Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi”, a scris Voiculescu pe Facebook.

Postarea refăcută a lui Vlad Voiculescu:

„Tocmai am avut declarații de presă. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație parțial greșită în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, o parte a celor decedați - și anume cei autopsiați (!) - conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 “se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.” Majoritatea covârșitoare a persoanelor decedate infectate cu SARS-CoV-2 nu au fost autopsiate. Este de altfel o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi”

Prevederea invocată din ordinul de ministru se referă la persoanele cu COVID-19 decedate și cărora li s-a făcut autopsia.

Punct 7, din ordinul de ministru:

 • Cadavrele contaminate ca urmare a infecției COVID-19 confirmate prin teste specifice de laborator, care au fost autopsiate, se îmbălsămează cu caracter obligatoriu la sfârșitul autopsiei pentru a preveni transmiterea infecției.
 • Aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.
 • După identificarea cadavrului de către aparținătorii decedatului sau de către cei desemnați în condițiile prezentului protocol și semnarea actelor care atestă identificarea, personalul echipei medico-legale implicat în manipularea cadavrului pulverizează produse biocide de tip TP22 sau soluție de formaldehidă peste cadavru, apoi acesta este introdus în doi saci rezistenți de vinil, astfel: după fiecare introducere a cadavrului în sac se pulverizează produs biocid de tip TP22 sau formol, folosind un echipament de pulverizare fină.Ulterior, corpul învelit în cei doi saci de vinil se introduce în sicriu, se pulverizează cu produs biocid de tip TP22 sau formol, urmând a se închide și sigila sicriul înainte de ieșirea din instituția medico-legală și predarea către aparținători, aceștia din urmă având obligația de a nu-l mai deschide ulterior.
 • Familia sau reprezentanții autorităților publice locale (pentru cazurile sociale) sunt cei care aduc sicriul în care se pune cadavrul.
 • Toate autopsiile medico-legale în cazurile de suspiciune/ confirmare cu infecție cu SARS-CoV 2 se vor face doar pe baza ordonanței emise de organele de cercetare penală.
 • Toate cazurile „suspecte“ vor fi considerate drept cazuri „confirmate“ și se vor lua măsurile de protecție corespunzătoare.
 • Înhumarea cadavrelor confirmate cu infecție cu COVID-19 se va face în aceleași condiții de înhumare impuse persoanelor decedate de alte cauze.
La Punctul 2 al aceluiași ordin se prevede că decedatul e pus în sac, însă nu se precizează că nu se îmbracă:
 • Măsuri care privesc transportul decedatului din secția de spital către morgă
 • Cadavrul persoanei decedate ca urmare a infecției COVID-19 confirmată prin teste de laborator fără leziuni traumatice nu se îmbălsămează.
 • Cadavrul va fi așezat într-un sac impermeabil dublu și ermetic închis cu fermoar și va fi pulverizat cu produse biocide tip TP22 (pe bază de formol). Produsele biocide de tip TP2 vor fi folosite pentru suprafețe în concentrațiile și la timpul de expunere recomandate de producător și specificate pe eticheta produsului.
 • Cadavrul va fi depus în frigider la morga spitalului/instituției de medicină legală în așteptarea derulării procedurilor specifice medicinei legale sau anatomiei patologice, respectiv a procedurilor de identificare. În situația în care nu există frigider cu posturi separate, se va identifica un spațiu separat față de restul cadavrelor, care se va dezinfecta după fiecare prezentare.
 • Transportul cadavrului către morgă de la nivelul secției din unitatea sanitară în care s-a produs decesul se face în sac închis ermetic.
 • Liftul și targa prin care a fost asigurat transportul cadavrului din secția unității sanitare până la frigiderul din morgă vor fi dezinfectate cu produse biocide de tip TP2 (de suprafețe).Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16493 vizualizari

 • +3 (23 voturi)    
  VV (Joi, 8 aprilie 2021, 14:32)

  Mazeta [utilizator]

  „Nu spune nicăieri într-un ordin de ministru că oamenii nu ar trebui să fie îmbrăcați. Repet, nu spune nicăieri într-un ordin de ministru că oamenii nu ar trebui să fie îmbrăcați. Regula dacă nu s-a respectat undeva este din pricina unei LIPSE DE BUN SIMȚ ELEMENTAR A OAMENILOR. Deci, nu există nicio prevedere într-un ordin de ministru care să spună că nu era posibil până acum ca oamenii să nu fie îmbrăcați. Ce reglementăm acum prin noul ordin este ca acest lucru să poată fi verificat de către familii”, a afirmat joi Vlad Voiculescu.
  • +1 (5 voturi)    
   Asa a iesit "Pandemia" cu multi morti! (Vineri, 9 aprilie 2021, 1:25)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Asa a iesit "Pandemia" cu multi morti!
   ------------------------------
   "„majoritatea covâr?itoare a persoanelor decedate infectate cu SARS-CoV-2 nu au fost autopsiate”.
   (O spune gagiul care e pus sa fie ministrul sanatatii !)
   ----------------------------------------------

   Ca sa iasa numarul de morti, ca sa iasa "Pandemia", trebuiau doua lucruri:

   a) - multi "bolnavi"
   b) - multi morti de aceasta boala

   Cum s-a rezolvat?
   - Pentru a) - multi "bolnavi" : testele PCR (pe care insusi inventatorul lor NU le recomanda pentru stabilirea diagnosticului) dau pana la 85% falsi pozitivi, in functie de cum sunt folosite. Vrei mai multi "bolnavi"? Maresti nr de cicluri. Vrei mai putini? Scazi nr de cicluri.
   - Pentru B ... pur si simplu, prin administratie. Orice individ declarat cu COVID (pe baza testelor de mai sus), daca murea, era declarat "mort de COVID", fara autopsie, fara nimic. S-a schimbat radical procedura medicala; inainte de COVID, orice deces era autopsiat pentru a se stabili cu precizie cauza mortii.

   Doua chestii simple care au facut "Pandemie" mondiala. Fara ele, nu se reusea.
 • -6 (34 voturi)    
  de aici i se va trage demisia/demiterea.. (Joi, 8 aprilie 2021, 14:33)

  demaGOGU [utilizator]

  ...la romani nu exista subiect care sa iti castige, respectiv piarda mai multe voturi decat...moartea.
 • +28 (68 voturi)    
  Dupa cum spuneam (Joi, 8 aprilie 2021, 14:37)

  Luk [utilizator]

  Si-au batut joc de victime si de familiile lor un an de zile. Nu le-a ajuns circul cu izoletele, nici bataia de bajocura cu internatul asimptomaticilor cu forta, nu le-a ajuns confiscarea telefoanelor, nu le-au ajuns masurile idioate, nu le-au ajuns rata de ucidere in ATI si in spitale, le-a trebuit si sfidarea si bataia de joc dusa pana la groapa. Si-au batut joc intr-un mare fel de toata lumea cu permanentul sprijin al media si al populatiei imbecilizate de frica.
  25.000 de victime au fost inmormantate in curul gol, 25.000 de familii au fost bataia de joc a "autoritatilor", "comandantului misiunii" si "masurilor".
  Sa ne fie rusine tuturor!
  • -26 (40 voturi)    
   mă băiatule (Joi, 8 aprilie 2021, 15:37)

   zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   Tati, cui să-i fie rușine mă ?!

   Care internat asimptomatici cu forța ?? Nimeni nu este internat cu forța în spitale, indiferent de boală. Dimpotrivă, nefericiți cu Covid au fost externați la cerere. Au ajuns acasă și s-au reîntors repejor, că rămăseseră fără aer. Dintr-o dată, nu mai era de glumă, nu mai era batjocură !
   Ești normal ?? Cum îți permiți bă în astfel de momente să-ți bați joc de singurii oameni de pe planeta asta care te-ar putea ține în viață ?!
   Ce confiscare telefoane mă ?? Am rude internate în spital cu masca de oxigen pe față 1 săpt, și nici vorbă de confiscat telefoane, am comunicat cu ei zilnic !! Nu ți-e rușine mă ??
   Ce 25 mii de victime batjocorite, mă, tu ești normal la cap ??

   Alo, Hotnews, faceți fraților curățenie pe aici !
   • +21 (31 voturi)    
    i-auzi (Joi, 8 aprilie 2021, 16:07)

    srpc [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

    zici tu ca majoritatea asimptomaticilor, internati obligatoriu anul trecut, revenea cu simptome grave? asemenea postaci idioti n-as accepta nici sa ma plateasca, darmite sa-i platesc eu :)))
    • -15 (23 voturi)    
     sărmane (Joi, 8 aprilie 2021, 16:23)

     zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui srpc

     nici un bolnav de Covid din țara asta nu este ținut obligatoriu în spital ! Orice bolnav de Covid poate alege, LEGAL, să se trateze acasă, pe răspunderea lui ! Asimptomatic sau pe moarte, sau cum o fi ! Destul de clar ?
     Da, o groază de externați pe propria răspundere, deja în stadii medii ale bolii, reveneau în spital cu insuficiență respiratorie gravă ! Odată afectați plămânii și instalată pneumonia bilaterală nu mai scapă nimeni fără internare și oxigen, plus tratement specific ! Destul de clar acum ?!
     • +11 (13 voturi)    
      Tataie, ti-ai uitat pastilele. (Joi, 8 aprilie 2021, 16:52)

      Vaka [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

      Ia un pic de lecitina ceva ca te lasa memoria (sau o fi cu intentie?)

      Nu mai departe de acum un an erau internati oamenii fortat si a fost nevoie de o decizie a CCR ca sa se termine cu asta.

      Ia, ca sa ai pe ce comenta, articole de pe HN, de acum 1 an.

      https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23732934-pacient-suspect-coronavirus-fugit-dintr-spital-din-bucuresti.htm

      https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24155830-nelu-tataru-raed-arafat-declaratii-presa-despre-noile-reglementari-adoptate-guvern-privind-carantina-izolarea-dupa-decizia-ccr.htm
      • -9 (11 voturi)    
       măi, ca orice analfabet de-abia (Joi, 8 aprilie 2021, 18:24)

       zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Vaka

       funcțional ce ești, tu nu ești în stare să pricepi un text (al meu, de mai sus) pe care vrei să-l combați, în schimb îmi dai linkuri cu știri de acum 1 an.

       Ce nu ți-e clar sărmane ? Ce-am zis eu mai sus ? Bolnavii de Covid sunt obligați să stea în 2 locuri ! La spital sau acasă ! Ce nu e clar ? Nu vrei în spital, deși ai sub 90% oxigenare ? Dute nene acasă și lasă locul unora mai responsabili, e coadă la ATI tati, e bătaie pe locurile din spitale !

       ...Pe de altă parte, tembelii cu Covid stabilit prin testare antigen (și nu anunță DSPurile ca să nu fie obligați la carantinare) sau chiar PCR (și atunci primesc automat mesaj să stea acasă) și totuși ies în lume și infectează pe alții, ce-ar trebui să li se întâmple într-o societate civilizată ? Nu zic de China, că e câh, deși băieții au terminat cu pandemia de 1 an. Zic de România, țară europeană ! Pe câți au nenorocit cetățenii cu drepturi din țara asta, care nu vor nici la spital, nici acasă la izolare, ei neagă pandemia, se tratează cu praf de stele și umblă infectați ! După care-i vezi cu roatele-n sus la ATI, decedați rapid, iar cretinii de postaci îl înjură pe Voiculescu !

       Destul de clar ?!
       • +5 (7 voturi)    
        "Analfabet functional" (Joi, 8 aprilie 2021, 18:45)

        Vaka [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

        Suna cool, nu?

        Ai afirmat: "Care internat asimptomatici cu forța ??"

        Ti-am raspuns.

        La timpul trecut s-a intamplat si ti-am adus argumente.

        Unde este analfabetismul? In faptul ca tu nu esti in stare sa iti sustii propriile afirmatii? Cum se cheama o persoana care nu isi intelege propriul fir al gandurilor? Te last sa ne spui tu.
        • -11 (11 voturi)    
         da, nu erau internați cu forța (Joi, 8 aprilie 2021, 18:54)

         zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Vaka

         la momentul internării nu erau internați cu forța, era perfect legal, nu a venit nimeni cu poliția să împiedice pe cineva să plece din spital !
         A, că ulterior și f. rapid a venit decizia CCR pe speță, e altceva. Ce-a câștigat românu cu această ocazie ?...am spus mai sus.

         Totuși, te tufe grija unor realități de acum 1 mie de ani toamna... și deloc ce a urmat ?

         Apropo... care e relevanța internărilor alea "cu forța"... în contextul cozilor de ambulanțe de luni bune pe la ATI... când miza e să prinzi loc la mască, nu să fugi să te tratezi cu praf de stele acasă... ca să ai după ce să revii la spital că s-a dus naibii oxigenarea ? Aud ? Da, nene... analfabet aiurit...
         • +7 (9 voturi)    
          Errare humanum est... (Joi, 8 aprilie 2021, 19:02)

          Vaka [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

          ...perseverare diabolicum.

          Dar de unde nu e nici Dimnezeu nu cere...
          • -6 (6 voturi)    
           neah (Joi, 8 aprilie 2021, 19:11)

           zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Vaka

           AMEN și ție
  • -16 (22 voturi)    
   destepti foc (Joi, 8 aprilie 2021, 15:53)

   Adry@n [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   Destepti foc astia care sa plang "vezi doamne e bataie de joc".
   Ce ma, imbracati nu le mai inghetau oasele? Stiu ca pare cinic comentariul meu dar las-o 'n mama ei de treaba. O persoana decedata nu are probleme de decenta in sicriu. Deja e deranjant ca am ajuns sa discutam despre ce imbracaminte pura decedatul. Noi fiind tara care umblam cu mumiile si ne ducem anual sa le pupam oasele. Alea sunt IMBRACATE MA? Imi e lehamite de statutul acestui popor, unul de .... Daca nu e imbracat decent nu il primeste SF Pentru in RAI? dar daca ii plimbi oasele din biserica in biserica, fara sa ii lasi sa se "odihneasca" in pamant, e primit?

   Iar VV mi se pare ca se pierde in mizerii mici si comentari de cancan. Eu l-am sustinut sus si tare in ultimii ani de zile pe la prieteni/rude, dar parca prea marunta politica lui. Putea sa zica ca nu e treaba lui si ca nu are de unde sa cunoasca cum ajung persoanele decedate sa fie transportate. Adica prietene esti ministruuuu, fa politici de stat si lasa pe purtatorii de cuvant sa ia cuvantu lasa spitalele sa ia cuvantu pentru chestii dintrastea. Dar daca o scalzi cu mizerii de 2 lei devii irelevant!
   • +10 (14 voturi)    
    ? (Joi, 8 aprilie 2021, 16:35)

    fanariotu [utilizator] i-a raspuns lui Adry@n

    ai vrea sa-ti vezi rudele inmormantate goale si in saci?Si la crematoriu se baga imbracat!
    • -11 (13 voturi)    
     nu le vede nimeni (Joi, 8 aprilie 2021, 17:58)

     Adry@n [utilizator] i-a raspuns lui fanariotu

     Tu stii cum e o inmormantare covid?
     Te duci tu ca ruda de gradu 1, cu decedatu si atat. Nu ai timp de mangaieri nu ai timp de priveghi. Te imbraca in combinezon de sus pana jos si participi la inmormantare. Nu stai sa imbraci sa sa dezbraci pe nimeni.
     NU prea pricepeti ca nu are treaba ce vreau eu cu pandemia asta, eu nu vreau sa fie pandemie si cu toate astea este!
     Eu nu vreau sa imi moara o verisoara de covid si cu toate astea a murit asa ca nu ma intereseaza ce vrei tu. Uneori tre sa facem ce e logic!
     Eu am zis ca atunci cand decedez vreau sa fiu ars si nu ma intereseaza vre-o pomana sau alte tampenii de genu asta... o reuniune simpla si gata. Nu imi bat joc de rude si dupa decesul meu facand pomeni si alte tampenii ortodoxo feudale
 • +26 (42 voturi)    
  Dl Voiculescu pare adesea depasit de ministeriat (Joi, 8 aprilie 2021, 14:44)

  animatron [utilizator]

  A insistat mult pe a obtine un post de ministru "vizibil", dupa "dezamagirea" de la primaria Bucuresti, insa dl Voiculescu e mult prea ambitios pentru capacitatile sale intelectuale si profesionale aratate pana acum.

  Incepe sa se vada ca dumnealui, mental, inca e intr-un fel de "campanie electorala permanenta", are reactii epidermice "feisbuchiste", pe care apoi le regreta si trebuie sa le explice/dezminta.

  Ministru al Sanatatii e un post foarte dificil in Romania (de fapt in orice tara, cand e pandemie), e nevoie de capacitate organizatorica, comunicationala, analitica si de mult tact in relatia dubla cu profesionistii din sector si publicul de "pacienti/votanti".

  La comunicare si diplomatie dl Voiculescu nu performeaza (dimpotriva), la organizare nu se vede deocamdata vreun salt calitativ (Arafat si dl Gheorghita au prioritate probabil).

  Analitic e f important sa iti verifici informatiile inainte de a le procesa pt aplicare/comunicare, altfel obtii rezultate eronate, ca in cazul mentionat de articol.

  Ministrul a fost pus in situatia neplacuta de a-si cere public scuze, cred ca persoana care i-a oferit informatiile gresite ar trebui sa raspunda pt eroare (pe linie ierarhica, administrativa).
  • +14 (14 voturi)    
   consilier onorific (Joi, 8 aprilie 2021, 15:14)

   shurehand [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   astia sunt sfatuitorii
  • -8 (22 voturi)    
   vezi-ti de trump (Joi, 8 aprilie 2021, 15:20)

   justin [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   lasa-ne pe noi cu amaratii nostri, tu poate ai de sustinut un monument de incompetenta dovedit la nivel international.
 • +21 (53 voturi)    
  Vladut, fara suparare, (Joi, 8 aprilie 2021, 14:50)

  adi_69 [utilizator]

  du-te acasa baietel. Mai un ONG, mai un interviu pentru unfilm, mai un rucsac de medicamente de colo pana colo.
  Nu de alta, dar are si Don Nic Novartis rabdarea lui...
  • -14 (20 voturi)    
   neah (Joi, 8 aprilie 2021, 15:38)

   zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui adi_69

   Te-aș trimite EU pe tine acasă, dacă n-ș bănui că ești deja acolo de ceva vreme
 • +7 (43 voturi)    
  deci (Joi, 8 aprilie 2021, 14:54)

  cucuveauamov [utilizator]

  daca-i "al nostru" si a gresit, n-a gresit, daca-i "al lor" si n-a gresit, a gresit
  • -8 (18 voturi)    
   nici vorba (Joi, 8 aprilie 2021, 15:22)

   justin [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   omul e asumat. si-a cerut scuze. si-a cerut scuze ca nu stia de un ordin de ministru de acum un an care se referea la o parte din decedati.

   cam cati ministri din aia sustinuti de tine ai vazut facand asta?
 • +18 (44 voturi)    
  noul Bramburica (Joi, 8 aprilie 2021, 14:54)

  PrivireCritica [utilizator]

  noroc ca si-a delegat atributiile ...
  • -6 (16 voturi)    
   #dublamasura (Joi, 8 aprilie 2021, 15:22)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui PrivireCritica

   Pe vechea abramburica zisa si Cathy pesedista niciodata nu ai criticato...
   • 0 (6 voturi)    
    Cam de un de an de zile ma implic (Joi, 8 aprilie 2021, 16:12)

    PrivireCritica [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

    de cand cu pandemia... asa ca mai mult in PNL si USR am dat fiind fortat de imprejurari. Recunosc ca si PSD-istii au avut multe figuri de trista amintire, ultima fiind Firea ... Oricum ca sa va linistesc repet ... de 30 de ani nu am votat niciodata PSD
  • -10 (12 voturi)    
   nu și-a delegat nici o atribuție (Joi, 8 aprilie 2021, 15:38)

   zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui PrivireCritica

   stai tu liniștit
   • 0 (0 voturi)    
    Nu si-a delegat (Joi, 8 aprilie 2021, 22:37)

    CristianG [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

    In schimb, nu stie ce semneaza. Asta ce o fi?
  • +2 (2 voturi)    
   Nu e el (Joi, 8 aprilie 2021, 16:56)

   JoeTheDow [utilizator] i-a raspuns lui PrivireCritica

   Il confunzi cu colegul sau Nasoi.
 • +10 (18 voturi)    
  Ce sa faci reflexul... (Joi, 8 aprilie 2021, 15:00)

  DanCris [utilizator]

  Tot mandatul lui de pana acum a fost sa dea vina pe cineva.
  In cazul de asta a repetat continuu ca sunt de vina cei de la pompe funebre.
  Ar fi de bun-simt sa isi dea demisa.
 • -8 (18 voturi)    
  Uite-i (Joi, 8 aprilie 2021, 15:21)

  Jeezlouise [utilizator]

  Toti postacii au comentat unul dupa altul. Mazeta, demaGogu, animatron, cucuveauamov . Macar lumea sa-si formeze parerile proprii si sa stie ca aceste comentarii sunt facute de POSTACI ORDINARI. Din cauza comentariilor voastre pot muri oameni! Chiar nu va deranjeaza asta? Cat timp aveati tema laudarea PSD treaba voastra, puteati scrie ce vreti si ce vi se transmite. Acum pot muri oameni care va asculta prostiile si le iau de bune. Dormiti bine seara?
 • +6 (14 voturi)    
  Aici nu îl văd vinovat neaparat (Joi, 8 aprilie 2021, 15:36)

  galeo [utilizator]

  Pe Vlad Voiculescu, ci mai degrabă pe dictatorul Nelu Tătaru.
  Unii de prin guvern vor răspunde penal când se limpezesc apele pentru heirupismul prostesc.
 • -10 (18 voturi)    
  eroarea care n-a fost (Joi, 8 aprilie 2021, 15:46)

  zavalitaa [utilizator]

  Dincolo de goana după clickuri, și postacii PNL care-și fac veacul pe aici (se știu ei, ăia care îi tot dau cu demisia din prima zi de mandat al lui V.V.), nu prea înțeleg miza întregii tărășenii.

  Mai contează cum e prezentat decedatul de Covid 19 familiei ? Adică, dacă era prezentat altfel familiile trăiau altfel momentul ?!

  În plus, majoritatea celor decedați de Covid 19 NU sunt autopsiați. Care e miza țigăniei ăsteia, alta decât să-i facă imagine proastă lui V.V. niște postaci care la propriu fac ca toți dracii pe niște cadavre ? Decență ? Rușine ?
 • +9 (13 voturi)    
  Mortii nu au fost autopsiati de COVID??? (Joi, 8 aprilie 2021, 15:51)

  mike123 [utilizator]

  Mortii au fost trecuti DIRECT in statistici ca au murit de COVID .....fara sa fie autopsiati? Surpriza? NU!
  Noile precizarei ale ministerului Sanatatii : "„majoritatea covârșitoare a persoanelor decedate infectate cu SARS-CoV-2 nu au fost autopsiate”."
 • +10 (16 voturi)    
  Mda (Joi, 8 aprilie 2021, 15:55)

  Luk [utilizator]

  Daca nici acum nu-i clar cum e cu analfabetismul functional, atunci nu mai stiu cand e :))
  Pentru cetatenii mai "subtirei", scandalos e ca nu stia ministrul asta ce-a scris anul trecut un alt ministru intr-un Ordin.
  Pentru un cetatean normal la cap, scandalos e sa ingropi in curul gol 25.000 de oameni care au decedat de gripa (nu de ciuma sau Ebola).

  Sunteti de manual, fratilor :)))
  • -5 (9 voturi)    
   nu, 25 mii de oameni nu au decedat de Covid (Joi, 8 aprilie 2021, 16:25)

   zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   Nu, Covid nu e o simplă gripă
   Nu, majoritatea bolnavilor de Covid nu au fost îngropați în curul gol
   Da, ești un analfabet de-abia funcțional deja cu filamentul pâlpâind
   • +4 (4 voturi)    
    De unde sti? (Joi, 8 aprilie 2021, 16:58)

    JoeTheDow [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

    Poti sa ne arati cele 25 de mii de autopsii care zic ca e de la Covid? Altfel e doar credinta.
  • 0 (6 voturi)    
   Sa inteleg ca tu ai citit articolul? (Joi, 8 aprilie 2021, 16:33)

   Denulu [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   Si dupa ce ai citit articolul, ai ajuns la concluzia ca toti cei 25.000 de morti oficial de covid au fost autopsiati, desi Voiculescu a declarat ca marea majoritate nu au fost autopsiati?

   Sau vrei sa zici cumva ca exista alti 25.000 care au murit de gripa, nu de covid, si au fost autopsiati (spre deosebire de cei cu covid, care n-au fost autopsiati)?
   • -5 (5 voturi)    
    omul e dus cu pluta (Joi, 8 aprilie 2021, 18:08)

    zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Denulu

    lasă-l, e degeaba, și nu de ieri de azi.
    Anul trecut în starea de urgență își bătea joc la scenă deschisă de gravitatea bolii, purtarea de mască, etc
    Pe la finele anului dispăruse, acum iar scoate capul, e ciudată treaba
   • +2 (2 voturi)    
    Esti usor confuz (Joi, 8 aprilie 2021, 22:23)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui Denulu

    Elaboreaza un pic, m-ai pierdut pe drum. NU A FOST NIMENI AUTOPSIAT DINTRE CEI DIAGNOSTICATI CU COVID. Sa-ti fac un desen? Sa-ti recit o poezie? Toti cei care au murit "din cauza covid" au fost inmormantati la foc rapid: luati repede de firme platite de spital, dusi repejor la groapa. Ce vrei tu sa intrebi?
   • +1 (1 vot)    
    Intrebarea dumitale care e? (Joi, 8 aprilie 2021, 22:26)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui Denulu

    NU a fost niciun pacient decedat de COVID imbracat. NICIUNUL.
 • +6 (12 voturi)    
  Bietul Voiculescu, ministrul voluntar (Joi, 8 aprilie 2021, 15:59)

  Dilematic [utilizator]

  al Sanatatii, are parte de o presa potrivnica, in buna arte datorita stilului sau zeflemist, total inadvvat in perioada pandemiei, in care a nimerit sa functioneze.
  • -4 (4 voturi)    
   care stlil zeflemist (Joi, 8 aprilie 2021, 18:09)

   zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

   al postacilor PNL de pe aici ? De acord cu tine:)
 • +8 (14 voturi)    
  Incompetenta la superlativ (Joi, 8 aprilie 2021, 16:35)

  LucS_M [utilizator]

  Dupa cate prostii si greseli face, putea sa-si dea DEMISIA demult. Poate macar acum, dupa ce si-a facut treaba cu scumpirea pe șest a medicamentelor, il lasa cei care-i tin spatele sa plece de la minister. I-a compromis destul si pe USR si pe ceilalti.
  Dancila n-ar fi fost in stare de atatea prostii.
 • -5 (13 voturi)    
  Vlad Voiculescu ar trebui laudat (Joi, 8 aprilie 2021, 16:39)

  galeo [utilizator]

  Pentru tăria de caracter de a recunoaște această situație și pentru a-și cere scuze.
  Cei care au inventat aceasta procedură și trebuie sa de-a explicatii sunt Nelu Tătaru și Arafat.
 • +5 (11 voturi)    
  ministrul FB (Joi, 8 aprilie 2021, 17:14)

  comentacu [utilizator]

  Imi displace profund orice ministru sau alta persoana aflata intr-o functie publica inalta, care foloseste FB pt comunicare oficiala...E o mare fuga de raspundere, e ca si cum ar lucra de acasa, de fapt freaca menta acasa, dar mai posteaza ceva pe FB ca sa isi justifice activitatea.
  Vrei FB? Foarte bine, du-te nene la Magic Camp si nu fa ce vrei...
  Esti ministrul sanatatii, apari la TV cu sigla guvernului Romaniei in spate.
  • -6 (6 voturi)    
   lol (Joi, 8 aprilie 2021, 18:11)

   zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui comentacu

   Ciudat că treci cu vederea zecile de mii de miniștri din toată lumea asta care folosesc FB (sau Twitter) pentru comunicare, unii au ajuns președinți ai SUA stând pe... Twitter
   ... dar da, ne impresionează profund că-ți displace pofund situația. E profundă treaba
 • -3 (7 voturi)    
  Ce atâta zgomot pe această temă? (Joi, 8 aprilie 2021, 18:14)

  Nyk1 [utilizator]

  Oare când ieșim din uterul mamei, ieșim gata îmbrăcați, eventual cu papion la gât?

  De ce se consideră demn să intri pe lume complet dezbrăcat, dar nu și să o părăsești?
  • +4 (4 voturi)    
   exista viata si inainte de uterele magice (Joi, 8 aprilie 2021, 19:17)

   ruleoflaw [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   un politician niste voturi bezmetice, de la un partid bezmetic s-a lipit de USR si a ajuns in postura de a decide despre cultul mortilor. Ca el se crede magic, ca sponsorii sai (public a trait mereu din cersit in piata publica) il urmeaza .... e treaba lor cum isi ingroapa mortii proprii.
   Dar naivitatea (mimata?) de a crede ca umanitatea nu si-a propus problema cum sa-si trateze mortii si ca l-au asteptat pe nenea asta sa le impuna/spuna .... e prea mult chiar si pt Citu si Iohannis care se ascund in spatele magicului asta si impun niste reguli pretextand ca au nevoie de voturile plus si aruncand astfel responsabilitatea deciziei in spatele bezmeticilor care l-au sustinut pe bigot si [plusul lui
 • +5 (5 voturi)    
  Voiculescu (Joi, 8 aprilie 2021, 20:55)

  Ibit [utilizator]

  In incompetenta sa nu stie nici macar ca nu a absolvit facultatea .
  Cu asemenea incompetenti doreste Iohannis propasirea Romaniei ?
 • -8 (8 voturi)    
  Linsajul mediatic necrutator (Joi, 8 aprilie 2021, 21:58)

  Dilematic [utilizator]

  exercitat de media aservita opozitiei impotriva ministrului Sanatatii Vlad Voiculescu in plina pandemie de coronavirus dauneaza grav eforturilor cadrelor medicale si autoritatilor pentru limitarea efectelor pandemiei si alimenteaza miscarile de protest.
 • +2 (2 voturi)    
  Avem o istorie trasabila si documentata (Joi, 8 aprilie 2021, 22:50)

  Luk [utilizator]

  Avem o istorie trasabila si documentata doar pentru ca stramosilor nostri, din motive care ii privesc, dar comune peste secole si milenii, au avut respect pentru morti. Daca aveau atata respect cat avem noi (cel putin o parte dintre cei care au scris pe aici), nu am fi avut nicio istorie.
  Adevarul e ca nu ar trebui scrisa istoria cretinilor, asa ca-i inteleg.
  Pentru toti ceilalti: imi pare teribil de rau pentru pierderea voastra, am avut o pierdere asemanatoare si inteleg ce va lipseste. Nu bagati in seama nimicnicia si viermii, in toate organismele vii si in toate societatile au existat si exista neterminati.
  Asta este.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by