Amenzi de aproape două milioane de lei date în ultimul an primăriilor din Capitală pentru poluare și pentru gunoaiele de pe străzi

de Redactia     HotNews.ro
Miercuri, 7 aprilie 2021, 10:27 Actualitate | Esenţial


gunoaie pe strazi
Foto: Garda de Mediu
Amenzi de aproape două milioane de lei au fost date în perioada 2020 - 2021 primăriilor celor șase sectoare ale Capitalei, pentru poluare și pentru gunoaiele de pe străzi, anunță Garda Națională de Mediu.

Instituția anunță că au fost făcute controale la administrațiile locale din Capitală și la firmele de salubritate, vizând calitatea aerului și gestionarea deșeurilor. Conform Gărzii de Mediu, au fost descoperite nereguli legate de nerealizarea Planului Integrat de Calitate a Aerului (PICA), lipsa constituirii și actualizării registrului spațiilor verzi, realizarea de construcții fără acte de reglementare privind protecția mediului, tăieri neautorizate de arbori.

Amenzile date de Garda Națională de Mediu (GNM):
 • Primăria Capitalei a primit 3 amenzi însumând 115.000 lei, pentru nerealizarea Planului Integrat de Calitate a aerului și lipsa Registrului spațiilor verzi.
 • Primăria Sectorului 1 a primit 4 amenzi, în valoare totală de 267.500 lei pentru nerealizarea măsurilor din Planul Integrat de Calitate a Aerului și pentru neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse de GNM. Totodată, operatorul de salubritate care are contract de prestări servicii cu această primărie a fost amendat cu 100.000 lei.
 • Primăria Sectorului 2 a primit 3 amenzi în valoare totală de 65.000 lei, pentru nerealizarea măsurilor din Planul Integrat de Calitate a Aerului și neîndeplinirea măsurilor impuse de GNM. Totodată, operatorul de salubritate cu care Primăria Sector 2 a încheiat contract de prestări servicii a primit 3 amenzi, în valoare totală de 115.000 lei, pentru depozitarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate și pentru nerespectarea prevederilor autorizației de mediu.
 • Primăria Sectorului 3 a fost sancționată cu 6 amenzi, în valoare totală de 215.000 lei, pentru neîndeplinirea măsurilor din Planul Integrat de Calitate a Aerului, realizarea de construcții fără autorizație de mediu, tăieri neautorizate de arbori și nerealizarea măsurilor impuse de GNM. De asemenea, operatorul de salubritate care deservește Sectorul 3 a fost a primit 9 amenzi, în valoare totală de 595.000 lei, pentru funcționarea fără autorizație de mediu, predarea deșeurilor la operatori economici neautorizați, lipsa prevenirii poluării atmosferei, nerespectarea prevederilor din autorizația de mediu și nerealizarea măsurilor impuse de GNM.
 • Primăria Sectorului 4 a primit 3 amenzi în valoare totală de 65.000 lei, pentru nerealizarea măsurilor din Planul Integrat de Calitate a Aerului și pentru neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse de GNM. Operatorul de salubritate care are contract încheiat cu primăria de sector a fost amendat cu 100.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de salubrizare impuse de GNM.
 • Primăria Sectorului 5 a primit 3 amenzi în valoare totală de 65.000 lei, pentru nerealizarea măsurilor din Planul Integrat de Calitate a Aerului și pentru neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse de GNM. Totodată, operatorul care deservește acest sector a primit 3 amenzi în valoare de 210.000 lei pentru nerealizarea măsurilor de salubrizare și funcționarea fără autorizație, pentru care a primit și o sancțiune complementară de sistare a activității.
 • Primăria Sectorului 6 a fost sancționată cu 3 amenzi însumând 65.000 lei pentru nerealizarea măsurilor PICA și pentru neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse de GNM.
Însumate, toate aceste amenzi aplicate de comisarii GNM, în perioada 2020 – 2021, se ridică la valoarea de 1.977.000 lei.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

703 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Si (Miercuri, 7 aprilie 2021, 10:40)

  Rdu [utilizator]

  le plates contribuabilii! Asa rezolvare perfecta mai rar!
 • 0 (0 voturi)    
  Primarii si trepadusii lor isi iau spaga (Miercuri, 7 aprilie 2021, 10:43)

  cristi_an [utilizator]

  Apoi platesc amenzile din bani publici.
  Parca totul e anapoda in tara asta...absolut totul!
 • +1 (1 vot)    
  Frectie la un picior de lemn (Miercuri, 7 aprilie 2021, 10:43)

  glup [utilizator]

  Si ce daca a fost amendata primaria ? Nu tot din taxe se plateste ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by