Netflix a finalizat filmările pentru sezonul 2 din „The Witcher”. După o producție mai mult decât tumultoasă marcată de întreruperi din cauza introducerii carantinei în Marea Britanie, depistării cu coronavirusul a unora din membrii echipei de filmare și accidentării actorului principal al seriei, gigantul de streaming american a reușit în sfârșit să ducă la bun sfârșit filmările pentru una dintre cele mai populare seriale ale sale.

Nerd AlertFoto: Hotnews

Pare greu de crezut că au trecut deja doi ani de la premiera primului sezon al The Witcher, serialul creat de Netflix pe baza seriei de cărți cu același nume a autorului polonez Andrzej Sapkowski care au dat naștere și uneia dintre cele mai populare francize de jocuri video din ultimul deceniu. Cu Henry Cavill în rolul lui Geralt din Rivia, primul sezon a fost bine primit de către fani și critici, convingând Netflix să comande un sezon 2 precum și două serii „spin-off”:

  • și The Witcher: Blood Origin - un serial prequel a cărui acțiune va avea loc cu 1.200 de ani înainte de povestea originală.

Netflix nu a dezvăluit deocamdată data de lansare a sezonului 2, urmând etapele de editare post-producție, însă probabil nu va mai întârzia prea mult cu anunțul așteptat de fani acum că a finalizat filmările, scrie Screen Rant.

CD Projekt a anunțat două noi proiecte majore pentru 2022. Dacă tot am menționat de The Witcher, e ușor de uitat după controversele generate de Cyberpunk 2077 că studioul polonez CD Projekt a fost cel care a dezvoltat franciza de jocuri inspirate de cărțile lui Sapkowski. Însă polonezii tocmai au anunțat că începând de anul viitor vor lucra în paralel atât la un nou joc The Witcher cât și la extinderea francizei Cyberpunk 2077.

„Vrem să fim siguri că putem lucra cu două branduri globale simultan, asigurând în același timp o calitate de top a produselor noastre”, a declarat Paweł Zawodny, CTO-ul (Chief Technology Officer) CD Projekt. „Punem accent pe progresele tehnologice și dorim să creăm echipe flexibile care să combine diverse specializări și competențe. Toate aceste schimbări au scopul de a ne permite să lucrăm la mai multe jocuri AAA și expansiuni în paralel începând cu 2022”, a precizat acesta.

CD Projekt și-a prezentat și planurile pentru acest an, anunțând noi actualizări, patch-uri și un DLC gratuit pentru Cyberpunk 2077 în timp ce francizia The Witcher se va extinde cu Monster Slayer (un joc pentru dispozitivele mobile iOS și Android) și noi actualizări pentru The Witcher 3, conform IGN.

Polonezii de la CD Projekt și-a propus obiective ambițioase pentru 2022 (FOTO: CD Projekt)

Japonez arestat după un jaf la magazinul Pokémon. Un bărbat a fost arestat în Japonia după ceea ce sună ca un jaf din filme, acesta folosind o frânghie ca să coboare de pe acoperișul unei clădiri cu 6 etaje într-un magazin și să fure cartonașe Pokémon. Bărbatul a sustras cartonașe Pokémon și Yu-Gi-Oh! în valoare de un milion de yeni (9.120 de dolari) și 260.000 de yeni (2.370 de dolari) în numerar.

Kensuke Nakanishi, un IT-ist în vârstă de 28 de ani din Tokyo, a dat lovitura temerară înainte de răsărit în jurul orei 5 dimineața pe 23 martie. Potrivit poliției din capitala japoneză bărbatul a coborât 5 metri fără niciun ham de siguranță pe o funie legată de o balustradă înainte de a sparge geamul magazinului și pătrunde înăuntru.

Deși a reușit să plece basma curată cu prada sa, Nakanishi a fost identificat ulterior cu ajutorul înregistrărilor de pe camerele de luat vederi. Acesta le-a spus polițiștilor că a comis fapta pentru a achita o datorie și că nu s-a temut să își pună în aplicare planul fiindcă a făcut parte dintr-o echipă de escaladă în timpul școlii.

Cererea pentru cartonașe de joc a crescut vertiginos în timpul pandemiei după ce unele persoane s-au orientat înspre jocuri de societate pentru a-și ocupa timpul în perioada petrecută în izolare. Vânzările de cartonașe Pokémon au crescut anul trecut pe eBay cu 574% doar în SUA și chiar săptămâna trecută un cartonaș Pokémon rar din prima ediție s-a vândut cu 300.000 de dolari pe site-ul de comerț online, relatează Vice.

Cartonașele Pokémon rare se vând cu prețuri exorbitante în SUA și Japonia (FOTO: Jake Sullivan / Getty Images / Profimedia)

Prima utilizare umană a unei interfețe wireless creier-computer în bandă largă.Interfețele creier-calculator (BCI) sunt o tehnologie emergentă de asistență care permite persoanelor cu paralizie să scrie pe ecranele de calculator sau să manevreze proteze robotice doar gândindu-se la mișcarea propriilor corpuri.

De ani de zile sistemele BCI utilizate în studiile clinice au necesitat fire pentru a conecta implantul din creier la calculatoarele care decodează semnalele și dau ordine dispozitivelor externe. Însă acum studiile realizate de cercetătorii de la BrainGate asupra pacienților cu tetraplegie au demonstrat pentru prima dată funcționalitatea unui sistem BCI intercortical wireless cu transmițător extern de asemenea wireless.

Sistemul dezvoltat de BrainGate poate transmite perfect semnale cerebrale la o rezoluție de un singur neuron în bandă largă, fără a lega fizic utilizatorul de un sistem de decodare. Firele sunt înlocuite de un mic transmițător care cântărește puțin peste 42 de grame și măsoară aproximativ 5 centimetri în cel mai mare punct al său.

Unitatea este situată pe capul utilizatorului și se conectează la o rețea de electrozi implantată în cortexul motor al creierului care utilizează același port folosit de sistemele cu fir. „Am demonstrat că acest sistem wireless este echivalent în materie de funcționalitate cu sistemele cu fire care au fost etalonul în BCI ani de zile”, afirmă John Simeral, profesor asistent la Universitatea Brown din SUA și autor principal al studiului citat de MedicalXpress.

Sistemele BCI ar putea revoluționa modul prin care ne raportăm la tehnologie (FOTO: Kheng Ho Toh / Panthermedia / Profimedia)

George R.R. Martin a semnat un contract pe 5 ani cu HBO. Sincer să fiu mi s-a urât și mie puțin să tot dau știri cu Martin dar nu prea am ce-i face dacă e cel mai căutat autor al zilelor noastre. Ținând cont că acesta are deja o sumedenie de proiecte în lucru despre care am tot scris, tind să cred că noul contract de 8 cifre semnat cu HBO ar fi mai degrabă unul de exclusivitate, că nu îmi pot imagina când ar avea timp să se ocupe și de proiecte noi.

Lucru deja arhicunoscut, popularitatea lui se bazează în cea mai mare parte pe serialul Game of Thrones (Urzeala Tronurilor) difuzat între 2011 și 2019, un succes răsunător pentru HBO. GoT nu doar că a devenit cel mai vizionat serial sau film al televiziunii americane sau al brațului său de streaming, HBO Max, dar a și fost pe larg aclamat de critici, câștigând 59 de premii Emmy - un record absolut pentru un serial TV.

Fanii autorului american așteaptă însă și ca acesta să termine saga Songs of Ice and Fire (Cântec de gheață și foc) pe care se bazează GoT. A șasea carte a epopeii, The Winds of Winter (Vânturile iernii), este așteptată de mai bine de un deceniu. Martin a afirmat în mod repetat că volumul mare de muncă la alte proiecte l-a împiedicat să termine ceea ce va fi penultima carte a seriei, promițând însă s-o finalizeze anul acesta, potrivit The Guardian.

George R.R. Martin promite de 11 ani că o să termine saga Songs of Ice and Fire (FOTO: Karl Denham / Alamy / Profimedia Images)

Rick și Morty se întorc vara aceasta. Nu știi niciodată când Rick și Morty se vor întoarce din pauză pentru un nou sezon, așa că, hei, în caz că n-ai aflat încă: Adult Swim a anunțat marți că sezonul 5 din comedia animată creată de Dam Harmon și Justin Roiland, câștigătoare a două premii Emmy, va fi lansat pe 20 iunie.

Pentru a marca întoarcerea spectacolului, Adult Swim a desemnat data drept „Ziua Rick și Morty” în care vor fi dezvăluite imagini în premieră și din spatele culiselor, precum și „surprize speciale la TV, pe digital și social media”. Televiziunea americană a comandat în urmă cu 3 ani 70 de episoade noi ale seriei, un număr enorm pentru un serial animat, ceea ce probabil va însemna că acesta va avea cel puțin 10 sezoane.

Rick and Morty a devenit unul dintre cele mai îndrăgite seriale din portofoliul Adult Swim și al WarnerMedia în general, bucurându-se de o legiune de fani dedicați din întreaga lume iar trailerul pentru noul sezon îți arată de ce, scrie Polygon.

Cercetătorii îndeamnă guvernul SUA să studieze blocarea razelor solare. Un raport publicat în 25 martie de Academiile Naționale de Științe, Inginerie și Medicină din Statele Unite (NASEM) îndeamnă executivul american să lanseze un program federal de cercetare pentru a explora dacă este realizabil - sau chiar înțelept - să răcească artificial Pământul.

Rezultatul a doi ani de muncă, raportul oamenilor de știință americani este cel mai explicit apel de până acum al unui organism științific de elită pentru un program guvernamental de cercetare coordonată în domeniul geoingineriei solare. Deși agențiile științifice din SUA și din alte țări au finanțat cercetări în domeniul geoingineriei solare și în trecut, guvernele s-au ferit să lanseze programe oficiale cu privire la domeniul controversat.

Însă acum NASEM recomandă administrației Biden să investească între 100 și 200 de milioane de dolari în următorii 5 ani pentru a finanța cercetări de modelare în acest domeniu și, eventual, experimente pe teren, cum ar fi cele legate de modificarea artificială a norilor sau care investighează modul în care se comportă particulele de aerosoli injectate în stratosfera Pământului.

Pe lângă temerile legate de consecințele imprevizibile pe care le-ar putea avea ingerințele în atmosfera Pământului, mulți ecologiști se tem că axarea asupra geoingineriei ar putea reduce presiunile asupra politicienilor și a industriilor care folosesc combustibili fosili de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Raportul nu susține utilizarea tehnologiilor de geoinginerie solară dar subliniază că sunt necesare cercetări pentru a înțelege opțiunile dacă schimbările climatice devine și mai grave, relatează revista Nature.

Cercetătorii vor să investigheze dacă blocarea artificială a razelor solare poate încetini încălzirea Pământului (FOTO: Snappygoat.com)

Alte știri, pe scurt, că au fost multe de tot săptămâna asta:

  • Disney+ va începe în aprilie filmările pentru seria Star Wars: Obi-Wan Kenobi în care Ewan McGregor și Hayden Christensen se vor întoarce în rolurile maestrului Jedi, respectiv a fostului său discipol, la 10 ani după evenimentele din Revenge of the Sith (Răzbunarea Sith), anunță IGN;
  • Russell Crowe a fost cooptat în distribuția Thor: Love and Thunder, viitorul titlu al francizei Marvel bazată pe mitologia scandinavă pentru care au fost confirmate deja nume mari de la Hollywood ca Natalie Portman, Christian Bale, Chris Pratt, Dave Bautista, Sean Gunn sau Jeff Goldblum, scrie Empire Online;
  • Sony a amânat de la 3 septembrie până pe 24 noiembrie data de lansare a Welcome to Raccoon City, viitorul film Resident Evil care va explora un alt fir narativ decât cel al seriei de lungmetraje regizate de Paul W.S. Anderson cu Mila Jovovich în rolul principal, anunță Variety;
  • Sylvester Stallone vrea să producă un prequel pentru Rocky sub forma unui serial care în mod „ideal” ar avea 10 episoade pe sezon, „Sly” făcând anunțul - care deocamdată pare doar la nivelul de dorință - pe pagina sa de Instagram fără a dezvălui însă prea multe detalii, potrivit Collider;
  • Warner Bros. a anunțat că amână cu o săptămână data de lansare pentru mult așteptatul film Mortal Kombat până pe 23 aprilie, decizia fiind cel mai probabil motivată de dorința ca acesta să nu se suprapună cu fereastra cinematografică preconizată pentru Godzilla vs. Kong, conform Destructoid;
  • serialul American Gods (Zei americani) a fost anulat de rețeaua TV americană Starz la doar o săptămână după încheierea celui de-al treilea sezon, unele surse afirmând însă că aceasta poartă discuții pentru încheierea seriei într-un format diferit, relatează Hollywood Reporter.

Ah, și printre numeroasele trailere dezvăluite recent a fost și un teaser pentru Lord of The Rings: Gollum, viitorul joc inspirat, evident, din universul Stăpânului Inelelor pe care Daedalic Entertainment speră să îl lanseze anul viitor pentru PC, Nintendo Switch, PlayStation 4 și 5, Xbox One și Xbox Series X/S.

P.S.: Ai văzut că astronomii au identificat cel mai sigur loc pentru viață din Calea Lactee, nu?

În caz că vrei să citești și Nerd Alert-ul de weekendul trecut, îl găsești aici: