​Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a apărut fără mască de protecție în timpul unei videoconferințe cu ministrii sănătății din UE, numai că el nu era singur în birou, ci se afla la nici un metru de o colaboratoare care apare în imagini, ea purtând însă mască.

Vlad Voiculescu, videoconferinta ministri UEFoto: Captura video

Videoconferința a avut loc pe 16 martie. În timpul acesteia, Vlad Voiculescu a vorbit despre măsurile luate de Guvern pentru combaterea pandemiei, remarcând chiar importanța purtării măștii.

„Dacă ne uitam la răspândirea virusului, acesta este la un nivel mediu și e important pentru noi să aplicăm măsurile care să prevină creșterea accelerată în continuare. Există acest risc. Iar pentru a continua majoritatea activităților și conduita în condiții de siguranță a acestora este necesar un comportament individual prudent în ceea ce privește mobilitatea, interacțiunea însoțită în permanentă de respectarea măsurilor inividuale de protecție, măști și nu numai. Acestea sunt necesare pentru a reduce transmisia în cadrul comunităților și fără ele suntem într-un pericol real”, a spus el.

În înregistrarea videoconferinței apar și alți ministri UE fără mască, însă aceștia apar singuri în cadru.

Intervenția lui Vlad Voiculescu la minutul 35.20:

Momentul a fost semnalat inițial de europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost fotografiat luni fără mască de protecţie, pe holurile Parlamentului. Voiculescu a venit cu precizări pe Facebook, spunând că era într-o conferință video și și-a dat jos masca pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă. „La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate", a spus el la vremea respectivă.