Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost fotografiat luni fără mască de protecţie, pe holurile Parlamentului, relatează Ştirile Pro TV. Fostul consilier din Ministerul Sănătății Răzvan Cherecheş a distribuit știrea, declarându-se "profund şocat". Voiculescu a venit cu precizări pe Facebook, spunând că era într-o conferință video și și-a dat jos masca pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 16.17: Vlad Voiculescu a venit cu precizări pe Facebook, spunând că și-a dat joi masca pentru a comunica mai clar, într-o conferință video, și pentru a bea apă. El mai afirmă că era singur în încăpere, fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu.

Mesajul lui Vlad Voiculescu:

  • "Am fost filmat / fotografiat astăzi de jurnaliștii ProTV într-o încăpere a Parlamentului cu masca dată jos de la gură.
  • Eram într-o conferință video, mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete - pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă.
  • Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere - fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu.
  • La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate".

Conform Ştirilor Pro TV, Voiculescu a fost surprins aproximativ 20 de minute fără masca de protecție, timp în care a vorbit la telefon și s-a salutat cu doi colegi.

La un moment dat, el a fost invitat într-unul dintre birourile parlamentare de către unul dintre colegii săi de la USR-PLUS. În timp ce se îndrepta către acest birou, reporterii Știrilor Pro TV au încercat să obțină de la el un punct de vedere, însă ministrul Sănătății - care între timp își pusese masca - și-a continuat drumul, refuzând să stea de vorbă cu ei.

Expertul în politici de sănătate publică Răzvan Cherecheș a distribuit știrea, cu mesajul:

  • "sunt profund șocat!
  • este inadmisibil ca ministrul sănătății să dea un astfel de exemplu în plin val 3, cu secțiile de terapie intensivă aglomerate, cu restricții majore (unele exagerate - vezi ora 18:00 pentru supermarketuri)!
  • nu am cuvinte ...".