Guvernul a aprobat în ședința de miercuri numirea unui nou prefect de București, această funcție revenind alianței USR-PLUS. Propunerea alianței a fost Alin Stoica, care îl înlocuiește pe Traian Berbeceanu. Alin Stoica este avocat și președintele filialei PLUS Sector 6.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Guvernul a mai numit miercuri și alți doi prefecți: Ivanov Marcel în funcția de prefect al județului Tulcea și Lăudatu Marcel în funcția de prefect al județului Vaslui. De asemenea aa fost numit Boricean Cosmin în funcția de subprefect al județului Covasna și Topoleanu Nicolae în funcția de subprefect al județului Tulcea.

Potivit unui comunicat al formațiunii, pentru o perioadă de doi ani (2016 – 2018), Alin Stoica a reprezentat societatea civilă în una dintre comisiile Consiliului Economic și Social – Comisia pentru relații de muncă, politică salarială, incluziune socială și sănătate. Atribuțiile acestei comisii sunt de revizuire și avizare a tuturor proiectelor de legislație în domeniu.

Această propunere a stârnit nemulțumirea lui Adrian Muraru, secretar general adjunct PNL București. Muraru a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj al lui Stoica prin care îl ataca pe Nicușor Dan și spunea despre acesta că susținerea arătată PNL îl va scoate din viața politică după cei 4 ani de mandat la primărie.

”Prefectul Berbeceanu a fost demis si a venit cineva care are zero experienta in administratie, a lucrat HR la o banca. Ok. Nicio paguba. Sa fie atent ce semnează ca la puscarie se intra nu doar daca esti corupt ci si pentru ca habar nu ai administratie si semnezi aiurea lucruri ilegale. Ce vreau sa remarc e ca domnul il iubește pe primarul Dreptei Unite ca sarea in ochi si el isi doreste ca Nicusor Dan nu doar sa nu mai fie ales ci si sa dispară din politica. In esența nici asta nu e o problema, nu strica nițel check and balances la Bucuresti. Asta e viata. Toti vor o slujba la stat. Pe la Apele Romane, pe la Prefectura, fiecare pe unde primește repartizare. Csf ncsf”, scrie Muraru pe pagina sa de Facebook.