​Noul secretar general al Guvernului este Tiberiu Horațiu Gorun, potrivit unei decizii semnate de premierul Florin Cîțu. Acesta este un apropiat al premierului. De altfel, în urmă cu un an îl adusese în Ministerul Finanțelor, dintr-o instituție din Gorj, pe funcția de secretar general adjunct. Ministerul Finanțelor este împânzit de persoane care provin din Gorj, începând cu Claudia Florina Prisecaru, acuzată de colaborare cu securitatea și pe care Claudiu Năsui a vrut să o transfere la Ministerul Economiei pe funcția de secretar general.

HotNews.roFoto: Hotnews

HotNews.ro a scris despre Tiberiu Horațiu Gorun în urmă cu un an când a fost numit, prin detașare de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Gorj, în funcția de secretar general adjunct la Ministerul Finanțelor Publice. Înainte de acesta fusese numit pe funcția de secretar de stat un alt gorjean: Gheorghe Pecingină.

Alți gorjeni ar fi Marius Ioan Popescu, care, așa cum scria HotNews.ro în urmă cu un an, a fost adus de la Garda Financiară Gorj de către Claudia Florina Prisecaru. O altă persoană aflată pe listă este Ion Udroiu, tot fost comisar al Gărzii Financiare Gorj. Pe aceștia, Claudiu Năsui intenționa să-i transfere la Ministerul Economiei alături de Prisecaru.

Conform CV-ului, Tiberiu Horațiu Gorun, după ce în perioada 2001-2002 a fost profesor suplinitor la Școala Ioan Lupaș din Cluj Napoca, din 2002 a fost numit la Universitatea condusă de tatăl său pe postul de preparator universitar (Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu). În 2004 a devenit asistent universitar, în 2005 a ajuns lector, iar în martie 2008 – conferențiar universitar doctor.

În perioada 2009 – 2010 a fost subprefect.

Presa locală din Gorj a publicat multe articole despre acesta și tatăl său. În 2018, Pandurul.ro scria că Horațiu Gorun a fost desemnat decan interimar la Facultatea de Științe ale educației, Drept și Administrație Publică din cadrul universității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu. Aceeași publicație reamintea că Horatiu Gorun este fiul președintelui Senatului UCB, Adrian Gorun. Acesta spunea că nu există vreun conflict de interese pentru că decanul se subordonează direct rectorului.

Publicația GorjNews.ro a scris, în 2013, că Horațiu Gorun, împreună cu Gabriela Gorun și alte câteva persoane, ar fi încercat să transfere patrimoniul universității în Fundația pe care o conduceau.

Tatăl acestuia lucrează și la Comisia Națională de Strategie și Prognoză, pe lângă UCB. Un text al aceleiași publicații spune că a lucrat 27 de ore pe zi, în perioada 2010 – 2012, figurând ca fiind atât cadru didactic titular, cât și Rector și cercetător. Din 2005 el a lucrat în paralel atât la Comisia de Prognoză cât și la UCB.

Vezi