Un bărbat din Virginia a fost arestat în centrul Capitalei după ce polițiștii de la un punct de control au descoperit că acesta avea un pistol încărcat și muniție asupra sa, relatează surse din forțele de ordine citate de CNN.

Baricada a Garzii Nationale la CapitoliuFoto: Bryan Dozier / Shutterstock Editorial / Profimedia

După violențele de săptămâna trecută și cu câteva zile înainte de inaugurarea noii administrații Biden, Washington-ul a fost împânzit de soldați ai Gărzii Naționale și efective de poliție.

Bărbatul a fost arestat în momentul în care încerca să treacă de un punct de control din centrul orașului, vineri, cu o acreditare falsă pentu ceremonia de inaugurare, un pistol încărcat și 500 de cartușe de muniție, potrivit surselor citate.

Incidentul s-a petrecut puțin după ora 6.30 pm, când Wesley Allen Beeler a tras camioneta sa pe dreapta la un punct de control al poliției, undeva în nordul clădirii Capitoliului.

Beeler, din Front Royal, Virginia, le-a prezentat agenților de poliție că o ”acreditare neautorizată” pentru ceremonia de inaugurare.

Când polițiștii l-au întrebat dacă are arme asupra sa, Beeler le-a spus că are un pistol Glock semi-automat, care era armat cu 17 gloanțe, gata de tragere.

Poliția a recuperat arma și muniția, asupra bărbatului fiind găsită și o broșură a pistolului, potrivit unui raport al poliției. Beeler a fost arestat pentru posesia de arme și muniție neînregistrate, printre alte infracțiuni.

Știre actualizată