Un ONG cere reintroducerea teoriei lui Darwin in programa scolara

Ce invatam la scoala? Doar ca ne-a facut Dumnezeu sau si ca ne tragem din maimuta? 

de Bety Blagu     HotNews.ro
Marţi, 26 februarie 2008, 19:49 Actualitate | Esenţial


Elevii trebuie sa invete despre maimute si ca inaintasi ai omul
Foto: Hotnews
Dezbaterea privind programa scoala se extinde de azi cu o noua tema: reintroducerea in programa de liceu a lectiilor despre teoria evolutiei, elaborata de Charles Darwin. Organizatia Solidaritate pentru Libertatea de Constiinta sustine ca predarea, timp de 12 clase, doar a teoriei creationiste (cea religioasa), indoctrineaza elevii. Reprezentantii ei acuza Ministerul Educatiei ca a scos "pe sest" notiunile despre evolutionism, dar si tema "Dumnezeu" din materia "Filosofie".

Pe de alta parte, insa, conducerea Bisericii Ortodoxe continua sa ceara ca religia sa ramana materie obligatorie si in liceu, nu doar in scoala primara si gimnaziala. In replica, ONG-ul cere ca teoria evolutionista sa fie introdusa si in programa de scoala primara si gimnaziala, pentru a asigurare o corecta informare a elevilor in toate stagiile educatiei. Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei a adoptat in 2007 o rezolutie care recomanda statelor UE sa promoveze predarea in scoli a teoriei evolutioniste ca principala teorie stiintifica.

Informatia pe scurt:
 • Ministerul Educatiei a scos Teoria lui Darwin din programa scolara liceala printr-un ordin din 2006.
 • Un ONG ameninta cu proteste de strada daca nu va fi reintrodusa de urgenta si nu va fi inclusa si in programele pentru invatamantul primar si gimnazial.
 • Organizatia vrea si reintroducerea temei "Dumnezeu" in materia Filosofie.
 • Un sondaj al Agentiei pentru Strategii Guvernamentale arata ca 73% dintre elevii de 13-19 ani cred ca omul a fost creat de Dumnezeu.
 • Dermersul ONG-ului vine in timp ce reprezentantii Bisericii Ortodoxe cer ca Religia sa fie pastrata ca materie obligatorie in liceu.
 • O rezolutie a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei recomanda tarilor UE sa predea elevilor teoria evolutionista ca principala teorie stiintifica.
Organizatia Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta a cerut marti Ministerului Educatiei, printr-o scrisoare deschisa, sa reintroduca de urgenta in programa scolara de liceu lectiile despre teoria evolutiei, elaborata de Charles Darwin, sustinand ca Romania este singurul stat din Europa in care aceasta nu este prezentata pe larg. Reprezentantii organizatiei sustin ca eliminarea acestor notiuni din programa scolara limiteaza accesul la informatie al tinerilor. Ei cer ministerului sa introduca de urgenta prezentarea teoriei lui Darwin in materia de liceu, astfel incat aceasta sa poata fi predata inca din acest an de invatamant. Pentru anul scolar urmator, ONG-ul vrea ca notiuni despre evolutionism sa fie introduse si in programa de scoala primara si gimnaziala, pentru ca elevii sa primeasca informatii echilibrate in ceea ce priveste aparitia omului.

Dumnezeu, la Filosofie

Directorul executiv al ONG-ului, Remus Cernea, a declarat ca solicitarile se refera si la reintroducerea in programa materiei "Filosofie" a temei "Dumnezeu", in cadrul careia elevii puteau sa afle si pareri ale unor filosofi care contrazic ideile promovate de cultele religioase. "Programa veche de filosofie, la capitolul „Dumnezeu”, oferea tinerilor ocazia să studieze atât diferite concepţii filosofice de inspiraţie religioasă precum cele ale lui Pascal sau Toma d’Aquino, cât şi perspective critice la adresa religiei, de genul celor formulate de filosofi precum Voltaire, Camus, Epicur sau Nietzsche", a motivat el. Cernea a declarat ca documentul va fi trimis cercetatorilor din intreaga lume, pentru a obtine cat mai mult sprijin si ca, in cazul in care cererile nu vor fi solutionate, va urma un protest in strada.

“Vrem sa se studieze explicit, nu implicit”

Anuntul cu privire la scrisoarea deschisa adresata Ministerului Educatiei a fost facut intr-o conferinta de presa organizata la Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" si a provocat reactia a doi biologi in cadrul institutiei. Oana si Alexandru Iftime, autori de manuale de biologie, au declarat ca teoria creationista este prezenta "implicit" in cartile elevilor pentru ca acestea sunt structurate in ordinea aparitiei organismelor. Cei doi au mai adus in sprijinul lor faptul ca in programa de clasa a IX-a este prevazut, in cadrul unei teme, studiul "evoluţiei de la simplu la complex (biodiversitate, tipuri fundamentale de celule: procariote, eucariote)".

Remus Cernea a declarat insa ca, pana in anul scolar 2005-2006, teoria lui Darwin era prevazuta expres ca si tema de studiu in clasa a XII-a: "Cand i-am expus problema noastra actualului ministru, acelasi lucru l-a spus si el, ca se studiaza implicit, prin structurarea materiei. Dar noi vrem sa se studieze explicit, nu implicit". El a explicat ca nu doreste ca evolutionismul sa fie predat "ca o dogma", ci sa fie prezentat ca o varianta oferita de stiinta.

El a precizat ca ordinul cu privire la eliminarea teoriei din programa scolara a fost semnat in 2006 de Mihail Hardau.

Elevii cred in explicatiile religioase

Unul din motivele principale prezentate de Cernea ca fiind punctul de pornire al solicitarii este un sondaj facut de Agentia pentru Strategii Guvernamentale la sfarsitul anului trecut. Una dintre intrebarile studiului se referea la originea omului. 73% dintre subiecti, elevi in clasele VII-XII, sustin ca omul a fost creat de Dumnezeu, si doar 14% cred ca acesta provine din maimuta. O alta intrebare era legata de explicatiile aparitiei omului, iar 60% dintre elevi au declarat ca cele mai sune sunt cele oferite de religie. Doar 27% cred ca stiinta ofera cele mai bune explicatii in acest sens. Rezultatul este considerat ingrijorator de reprezentantii organizatiei Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta.

Remus Cernea a declarat ca, din cercetarile efectuate pana acum, Romania este singura tara europeana acer nu are in programa scolara, ca tema distincta, teoria lui Darwin. "Din cate stiu eu, o incercare de eliminare e acesteia din programa s-a inregistrat in Serbia, si s-a soldat cu demisia ministrului Educatiei, iar pentru predarea teoriei lui Darwin in scoli s-a pronuntat chiar patriarhul Bisericii Ortodoxe din Serbia. Ceva asemanator a fost si in Danemarca", a mai adaugat directorul ONG-ului.

Biserica insista pentru religie obligatorie

Dezbaterea iscata de organizatia condusa de Remus Cernea vine in contextul in care reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane cer ca studierea religiei sa ramana obligatorie si in ciclul liceal. Noile legi ale educatiei prevad ca aceasta materie sa ramana in programa doar in invatamantul primar si gimnazial, mai ales pentru a decongestiona programa din liceu.

Pentru mentinerea obligativitatii s-au pronuntat in ultimele saptamani atat patriarhul BOR, Daniel, cat si Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, Bartolomeu Anania. Acesta din urma a trimis ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, o scrisoare in care spune ca "religia nu este proprietatea statului, nici a ministerului si nici a Bisericii ca institutie. Ea este un fundament al poporului roman, astfel ora de religie nu poate constitui obiect de negociere si compromisuri, mai ales din partea unei puternice Biserici majoritare."

La randul sau, patriarhul BOR a lansat apelul "Nu vrem liceu fara Dumnezeu" in care preciza ca apartenenta la UE nu este un motiv "pentru excluderea Religiei din invatamantul public, sub pretextul armonizarii legislatiei romanesti cu normele comunitare".
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10615 vizualizari

 • -1 (15 voturi)    
  lasa-neee (Marţi, 26 februarie 2008, 20:28)

  oprea [anonim]

  Frate, nenea remus a ajuns un fel de Hancu al presei! cand nu mai avem subiecte, tzac-pac solutie de ultim moment: il bagam pe Remus Cernea sau pe Emil Moise. Oamenii astia au niste opinii, foarte bine, sa fie la ei acolo, dar atata timp cat s-a vazut clar ca majoritatea are cu totul alte opinii, de ce trebuie sa aflu mereu ce mai zic astia doi? Ma ajuta cu ceva? Nu, nu ma ajuta, era mai utila o informatie din trafic.

  Sau poate domnii au nevoie de fonduri pentru onegeurile cu care papa bani? ca si fondurile alea trebuie justificate intr-un fel, nuuu?
  • -4 (18 voturi)    
   agentii lui Gyury $oro$ (Marţi, 26 februarie 2008, 21:30)

   terente [anonim] i-a raspuns lui oprea

   ..astia's agentii OCULTEI MONDIALE! Vanduti lui $oro$ si celor care urasc pe Dumnezeu(Iisus Hristos) si care sunt in SPATELE LA TOT RAU DIN LUME!
   www.iamthewitness.com
   • +3 (15 voturi)    
    esti sigur de asta? (Marţi, 26 februarie 2008, 23:44)

    iul [anonim] i-a raspuns lui terente

    noi ateii am busit avioane in turnurile din new york sau fanaticii religiosi? Noi ateii am facut inchizitia sau fanaticii religiosi? Noi ateii avem o istorie de doua milenii de persecutare a oamenilor pentru alegerile lor personale gen cu cine sa faca sex, cum sa se imbrace si ce sa creada? Mai bine te-ai uita un pic la istoria religiilor si vei observa ca religia a fost un important motiv pentru razboaie si masacre de toate felurile
    • +4 (16 voturi)    
     adevar graiesti (Miercuri, 27 februarie 2008, 2:46)

     george [anonim] i-a raspuns lui iul

     Razboaile religioase au facut sute de mii de victive.
     Dar incearca sa calculezi cate zeci de milioane de oameni au murit din cauza unor oameni a caror filozofie de viata a fost evolutionismul care duce automat la ateism. Hitler a omorat 6 miloane de evrei in doar cativa ani iar stalin a omorat peste 20 milioane. Astia doi atei au omorat in decursul a 30 de ani de 100 ori mai multi oameni cati a omorat asa numitele razboaie religioase in sute de ani
     • -2 (6 voturi)    
      Religia cu stiinta nu se elimina reciproc (Miercuri, 27 februarie 2008, 6:42)

      Stefan [anonim] i-a raspuns lui george

      Se poate spune ca evolutia se face prin vointa divina...Evolutionismul nu duce automat la ateism. Dumnezeu lucreaza pe cai misterioase, nu? Extremismul duce la dezastre - cel al fundamentalistilor religiosi (crestini sau musulmani) dar si cel al "ateistilor"
      Cat despre numarul de victime poti privi la rece in procente In 1940 erau aprox 2.5mld locuitori pe planeta din care au murit in WW2 60mil deci 0.4% Populatia lumii in anul 1000 era 310 mil iar in 1750 aprox 791mil iar daca au murit 10mil in perioada asta din motive religioase (cu toate ca au fost mai multi) trece de 1% Dar razboiul e razboi indiferent de motive si este adus de "extremismul in gandire" si este blestemul umanitatii de la inceput - fie el divin sau...evolutionist. Sanatate si intelepciune!
      • +1 (5 voturi)    
       george, esti un ignorant (Miercuri, 27 februarie 2008, 14:21)

       didi [anonim] i-a raspuns lui Stefan

       "Razboaile religioase au facut sute de mii de victive" ...nu sute de mii baiatule, SUTE DE MILIOANE, mai mult razboaiele religioase au dus la distrugerea sau exterminarea a civilizatii intregi (vezi America Latina).
     • +4 (12 voturi)    
      . (Miercuri, 27 februarie 2008, 7:58)

      Franz [anonim] i-a raspuns lui george

      Razboaiele religioase au facut de-a lungul istoriei mai multe victime decat Stalin, Hitler si Lenin laolalta. Pentru referinte, orice manual de istorie va fi suficient. Si, apropo, pregatirea lui Stalin era teologica.
      • -5 (11 voturi)    
       Te poti pregati teologic pt a combate (Miercuri, 27 februarie 2008, 8:55)

       Romanul [anonim] i-a raspuns lui Franz

       Nu pentru a trai o viata sfanta.

       Toti ateistii cunosc despre Dumnezeu dar aceasta nu le foloseste intr-un mod pozitiv, ei vor folosi tot ce stiu pentru a demonta opiniile celor religiosi.
      • -2 (4 voturi)    
       Au facut 100 MILIOANE de victime??? (Miercuri, 27 februarie 2008, 9:29)

       Anonim [anonim] i-a raspuns lui Franz

       Au facut 100 MILIOANE de victime???
      • -4 (8 voturi)    
       Si Darwin a fost un preot apostat... (Miercuri, 27 februarie 2008, 9:30)

       Anonim [anonim] i-a raspuns lui Franz

       De aici vezi pericolele indracirii....
     • +1 (11 voturi)    
      Gresit (Miercuri, 27 februarie 2008, 9:16)

      a_claudiu [utilizator] i-a raspuns lui george

      Hitler a fost crestin nu ateu.
     • +1 (11 voturi)    
      Hitler (Miercuri, 27 februarie 2008, 9:26)

      moise [anonim] i-a raspuns lui george

      Daca nu stiai, Hitler era un credincios fanatic. Era convins ca prin el se indeplineste vointa Domnului.
     • +4 (8 voturi)    
      George draga Revino-ti!!! (Miercuri, 27 februarie 2008, 9:50)

      anti [anonim] i-a raspuns lui george

      Raspund lu george cu "Razboaile religioase au facut sute de mii de victive."

      Frate esti complet rupt de realitate.
      Da-mi voie sa iti aduc aminte de cruciade inchizitie si multe altele. Crestinii sunt murdari cu sange peste cap.
      Daca iti mai lipsesc argumente e certificat istoric ca lupta de crestinare dusa de conchistadori a enorm de multe victime. Astfel se estimeaza ca au ucis cu sabia, maceta etc cca 60 de milioane de indieni.

      Asadar George draga Revino-ti!!!
      Nu ateismul e motivul pentru care alde Hitler si altii au facut ceea ce a facut. Aia erau oameni nebuni. (Boli mintale grele)
      • +4 (6 voturi)    
       Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 27 februarie 2008, 10:44)

       [anonim] i-a raspuns lui anti

      • +1 (1 vot)    
       Nebuni? (Sâmbătă, 24 noiembrie 2012, 20:51)

       FlorinCroitoru [anonim] i-a raspuns lui anti

       Hitler și Stalin au fost perfect sănătoșo mintal.Doar niște prostănaci pot crede că erau nebuni pt că este o explicație facilă. Chiurchil nu a fost nebun că a declarat război Germaniei pe 3 sept 1939? A zis că apără Polonia. La sfîrșit a cedat-o toată lui Stalin.Nici nu a mai mîrîit. Ce apărare e asta? După război Marea Britanie a fost așa de slăbită că a pierdut tot imperiul colonial. Nu a fost nebun că s-a băgat în război?
     • 0 (0 voturi)    
      care 6 milioane? (Sâmbătă, 24 noiembrie 2012, 20:45)

      FlorinCroitoru [anonim] i-a raspuns lui george

      vezi că la Auschwitz nu mai scrie de 4 milioane ci de 1 milion iar in lagarele germane azi muzee scrie că nu au fost gayate opersoane acolo.Așa că mai lasă dracului propaganda comunistă.Prin anii 60 propaganda occidentală zicea că Stalin a omorît vreo 8 milioane.Prin anii 70 zicea că 10 milioane.Acum în cîrca lui Stalin sînt puse între 20 și 40 de milioane.Nu zezi că aberezi?
    • -5 (9 voturi)    
     Inchizitia vs. comunism... (Miercuri, 27 februarie 2008, 9:28)

     Anonim [anonim] i-a raspuns lui iul

     Inchizitia Spaniola: 2000 de victime in cateva sute de ani (documentea-za-te inainte sa latri).
     Comunism : 100 de MILIOANE DE VICTIME (cauta The Black Book on Communism sa te documentezi nitel).
     SI Noua Europa: COMUNISM PE FATA...
    • -1 (3 voturi)    
     Dar tu esti sigur de ce spui? (Miercuri, 27 februarie 2008, 14:02)

     ortodox [anonim] i-a raspuns lui iul

     As vrea sa imi precizezi si mie in ce fel de razboaie religioase(ca tot vad tema asta cu fanatismul) s-au implicat ortodocsii ca noi astfel de crestini suntem. Demonstreaza cu date ca ortodocsii in numele religiei au produs nu stiu ce razboaie dezastre... asa e usor de bagat pe toti intr-o oala (catolicii erau cu inchizitia si restul - chiar si atacuri impotriva ortodocsilor vezi slabirea Imperiului Bizantin).
     Daca ai cunaoste cu adevarat ortodoxismul altfel ai vorbi aici - in nici un caz n-are vreo legatura cu fanatismul!
  • +8 (14 voturi)    
   despre invatamant (Marţi, 26 februarie 2008, 21:45)

   iul [anonim] i-a raspuns lui oprea

   invatamantul trebuie sa contina stiinta si adevaruri nu opinia majoritatii.
   • -5 (13 voturi)    
    ..kakaya stiintza? (Miercuri, 27 februarie 2008, 2:32)

    terente [anonim] i-a raspuns lui iul

    ..falsurile grosolane facute INTENTIONAT de Darwinisti?.."Pildown man".."Pekin man" au fost fraude!...
  • -2 (2 voturi)    
   interesant... nu stiam (Miercuri, 27 februarie 2008, 13:51)

   gabi [anonim] i-a raspuns lui oprea

   desi consider teoria "evolutiei" si aparatorii ei ca fiind de toata jena... nu cred ca aceasta ar trebui elimitata total din programa scoalara...

   pt mai multe detalii despre evolutionism vs creationism:
   www.thetruth.uv.ro
 • -6 (14 voturi)    
  astia doi sigur se trag din maimute ! (Marţi, 26 februarie 2008, 20:48)

  solitaire [anonim]

  Au dreptate Moise si cu Cernea, ei doi sigur se trag din maimute !
 • -7 (17 voturi)    
  idiotii (Marţi, 26 februarie 2008, 20:51)

  felix [anonim]

  Sunt cate unii care n-au ce face acasa, asa ca infiinteaza un ONG. Studii precare, idei putine, ateism ascuns dupa perdea. Nici un profesor de Logica si Filosofie nu se preteaza la 'indocrinare' religioasa. Si nici nu e atat de stupid cat sa vada conspiratii in scoaterea, din motive de ergonomie, a unui capitol din manual. Tema Divina e prezenta in tot manualul. Apoi, uite cine vorbeste. In pofida oricarei lipsa a 'verigilor', Darwin ne e bagat pe gat de toate canalele de tip Discovery, altfel foarte stimabile. Mai cititi o data finalul 'The Evolution of Species', ONG-isti inculti. Si lasati-ne sa ne crestem copiii cum vrem noi, nu cum vreti voi. Maine o sa ne obligati sa-i facem automat homosexuali, daca va lasam loc de joaca.
  • +4 (12 voturi)    
   exact, lasati-ne sa ne crestem copiii cum vrem noi (Marţi, 26 februarie 2008, 21:29)

   evil monkey [anonim] i-a raspuns lui felix

   adica cu evolutionismul in manual langa celelalte idei, inclusiv mai multe religii, nu doar cu aia la care cotizeaza maria ta, sau credeai ca sunt doar crestini in tara asta, prieten educat si intelectual care esti pti pti ca ajungi si in rai.
  • +7 (11 voturi)    
   saracii de voi (Marţi, 26 februarie 2008, 22:08)

   x [anonim] i-a raspuns lui felix

   trist.. foarte trist..
   credeam ca stam mai bine ca america, da' cand colo...
  • +5 (15 voturi)    
   Exact (Marţi, 26 februarie 2008, 22:23)

   nashu_mare [anonim] i-a raspuns lui felix

   Ai dreptate. De aia vreau ca pustiul meu sa invete despre teoria lui Darwin nu despre ce ii baga in cap niste barbosi in pijamale negre.

   PS: Vezi ca te contrazici, vorbesti de verigi si de dovezi lipsa dar te adancesti in misticism si forte creatoare mai presus de om.
   • -7 (11 voturi)    
    exact??? (Miercuri, 27 februarie 2008, 8:41)

    ana [anonim] i-a raspuns lui nashu_mare

    tu si cu fiul tau va trageti din maimute, sigur!
   • -7 (9 voturi)    
    darwinistule (Miercuri, 27 februarie 2008, 9:23)

    alin [anonim] i-a raspuns lui nashu_mare

    si pustiul tau va primul care va gasi raspunsul la intrebarea : ''oul sau gaina ?''
    esti f tare !! prea tare !

    vesmintele preotesti le vezi ''pijamale negre'' pt ca tocmai creerul tau doarme intr-un f adanc intuneric.

    da-i macar fiului tau sansa sa-ti aduca putina ''lumina''.
  • +4 (14 voturi)    
   nu-s idioti (Marţi, 26 februarie 2008, 22:37)

   x [anonim] i-a raspuns lui felix

   e "the origin of species". cartea e aproape de acum 150 si are 450 de pagini de abordare stiintifica si expuneri cat se poate de coerente (la nivelul sec. XIX), iar tu speculezi cu finalul aici da' nici macar n-ai citit cartea. ce sa zic de "inteles-o". ce sa mai zic de a citi o carte (sau macar un articol free la download) despre subiect, sa vezi cu ce se mananca acuma ca avem si adn-ul la-ndemana.

   mi-as dori mult de tot sa nu semene cu tine si cei care au in maini "soarta" romaniei. dar din pacate statistic 75% din ei iti seamana.
   • -5 (9 voturi)    
    Hahaha (Miercuri, 27 februarie 2008, 9:39)

    Anonim [anonim] i-a raspuns lui x

    Ce amuzant esti, iti dai seama ca teoria lui Darwin e de MUUULT apusa.... cat % din ea mai e valabila azi?

    Ia zi tu... mai e valabila partea cu Universul fara inceput in care viata a avut "suficient" timp sa apara?
    Aaa... intre timp s-a descoperit ca Universul are un inceput si viata nu a avut o infinitate ca sa apara....

    Ia zi... cum e treaba cu ADN-ul despre care Darwin nu stia nimic si care material genetic nu apare spontan...

    Aaaa... si ia povesteste-ne tu cum se face ca din sutele de milioane de specii care exista/au existat pe Pamant, ateii au mai putine "verigi de legatura" cu care sa se laude decat degetele de la maini?
    Ia povesteste-ne tu SAVANTULE...
    • +1 (7 voturi)    
     ADN poate aparea spontan (Miercuri, 27 februarie 2008, 11:53)

     Manuel Galiu [anonim] i-a raspuns lui Anonim

     Daca nu stiati, s-a reusit crearea in laborator a moleculelor de ARN. Procesul prin care s-a creat a fost foarte simplu. Intr-un recipien etans au introdus majoritatea gazelor care se presupun ca se gaseau in momentul formarii scoartei terestre. Apoi in acel recipient a fost introdus curent electric( din cate imi aduc aminte un fel de electricitate statica ). Dupa cateva saptamani au verificat recipientul, si au putut gasi molecule foarte simple de ARN.
     • -1 (3 voturi)    
      Faci confuzii ADN vs. ARN (Miercuri, 27 februarie 2008, 15:01)

      Anonim [anonim] i-a raspuns lui Manuel Galiu

      Sunt doua lucruri foarte diferite.
      In plus nu cred ca a rezultat material genetic ci doar asa cum ai zis, "molecule"
      • 0 (2 voturi)    
       aloo,, (Miercuri, 27 februarie 2008, 22:14)

       neutrino [utilizator] i-a raspuns lui Anonim

       Matale confuzezi..pune mana pe o carte de genetica, macar manualul de XII, daca mai exista.
 • -4 (20 voturi)    
  intrebare pt ONG-isti (Marţi, 26 februarie 2008, 20:57)

  teo [anonim]

  bine, bine, cunoastem melodia,... dar la urma urmelor, pe maimuta aia, cine a creat-o?
  • +4 (18 voturi)    
   si pe.... (Marţi, 26 februarie 2008, 21:10)

   Daniel [anonim] i-a raspuns lui teo

   si pe creatorul maimutei cine l-a creat?
   • +5 (17 voturi)    
    singur (Marţi, 26 februarie 2008, 21:33)

    SJG [anonim] i-a raspuns lui Daniel

    Pai nu stii? S-a creat singur, tragandu-se de mustati. Dup'aia s-a tras de sireturi si a invatat sa zboare. Dup'aia s-a purtat pe deasupra apelor... restul e istorie pentru idioti.
   • -3 (15 voturi)    
    raspuns lui daniel (Miercuri, 27 februarie 2008, 1:25)

    teo [anonim] i-a raspuns lui Daniel

    Intrebarea este fara temei. Pe Creatorul maimutei nimeni nu l-a creat deoarece toate cele sunt isi au obarsia de la El... Ceea ce exista vremelnic, adica in timp, dureaza pana la sfarsit; ceea ce este in afara timpului, nu apare ci in raport cu El se masoara... Metafizica nu-i pentru urangutani ci doar pentru duh si spirit
    • +5 (7 voturi)    
     pt. urangutanul vremelnic (Miercuri, 27 februarie 2008, 9:32)

     barbosu [anonim] i-a raspuns lui teo

     Ceea ce exista vremelnic, dureaza pana la sfarsit? Tu stii ce inseamna vremelnic? Se pare ca nici DEX-ul nu e pentru urangutani.
 • +2 (12 voturi)    
  Trebuie sa ajunga valul ratiunii si in RO (Marţi, 26 februarie 2008, 21:15)

  Daniel [anonim]

  Din pacate lucrurile nu stau asa simplu.

  Cum impaci dovezile archeologice cu credinta?

  aaa..f*uk it...am alte lucruri de facut.....am uitat ca nu trebuie sa te certi cu omeni care nu pun niciodata la indoiala ceea ce cred.

  Dar adevarul iese INTODEAUNA la suprafata...mai devreme sau mai tarziu.
  • -3 (11 voturi)    
   ratiune, zici? (Miercuri, 27 februarie 2008, 8:50)

   ana [anonim] i-a raspuns lui Daniel

   ma tem ca pentru tine va iesi prea tarziu la lumina adevarul. vei muri crezand ca te tragi din maimuta dar pana atunci, pe tot parcursul vietii ,te vei comporta ca atare. si poate-mi explica si mie vreun deschis la minte cum de mai exista maimute, cum de mii de ani de cand se scrie istorie nu a mai evoluat nicio maimuta la "gradul" de OM !?!
   • +3 (9 voturi)    
    aoleu (Miercuri, 27 februarie 2008, 9:35)

    moritz [anonim] i-a raspuns lui ana

    Poate ne explici si tu cum au fost create de om o gramada de rase da caini, pisici etc. Poate ne explici cum s-au ameliorat o gramada de plante de cultura prin selectie genetica. Poate ne explici cum au incaput pe arca lui Noe cate o pereche din fiecare specie a pamantului (inclusiv dinozauri). Poate mai citesti din teoria lui Darwin si observi ca omul nu se trage din maimutele de astazi, ci are un stramos comun cu acestea. Cine stie, poate il cheama chiar Adam. :))
    • 0 (2 voturi)    
     evolutionism? (Joi, 29 mai 2008, 16:02)

     teodor [anonim] i-a raspuns lui moritz

     In primul rand, respectand principiile de baza ale stiintei, propunerea evolutionista a lui Darwin este doar o ipoteza si a fost prezentata tendentios ca o teorie. In ultimii ani suficient de multe teorii (deci, deja demonstratii stiintifice) au anulat valabilitatea ipotetica a evolutionismului. O seama de obscurantisti isi exprima obtuzitatea de a milita conform CREZULUI lor pentru inducerea in eroare a majoritatii pe care doresc sa o convinga ca evolutionismul ar fi adevarat, desi nu este.
     Din punct de vedere democratic majoritatea, care este crestina, voteaza in favoarea dreptului democratic al exprimarii publice, de comun asumata, a crezului crestin.
     Deci, si stiintific si democratic aveti obligatia sa acceptati optiunea noastra pe care personal, dar si societal, ca majoritari ce suntem, ne-o asumam, fara a interveni in viata si crezul dumneavoastra. Incercati sa respectati si stiinta si democratia
 • -5 (15 voturi)    
  ONG-ul si maimuta (Marţi, 26 februarie 2008, 21:16)

  Alex [anonim]

  Ar trebui infiintat un ONG care sa apere drepturile maimutelor. Indivizii sunt de plans.
 • +9 (21 voturi)    
  Un atentat la scoala romaneasca (Marţi, 26 februarie 2008, 21:24)

  Stephen Jay Gould [anonim]

  Introducerea creationismului in scoli reprezinta lovitura finala data invatamantului romanesc, una care ne arunca cu un secol in urma.
  Teoria lui Darwin e invechita din punct de vedere stiintific, dar atentie: comunitatea stiintifica mondiala a evoluat intre timp enorm dar exclusiv in directia redutabila propusa de darwinism. Evolutia e un fapt natural ce nu mai poate de-acum fi pus sub indoiala. Teoria lui Darwin nu a fost depasita prin discreditare, ci prin ameliorare. Evolutia speciilor, lantul unic al vietii realizat prin progresie genetica, sunt realitati stiintifice acceptate de intreaga comunitate stiintifica internationala. La frontierele obscure ale stiinte doar un grup ocult de pseudo-oameni de stiinta proveniti din mediul religios incearca sa salveze absurditatea creationismului.

  Rog jurnalistii sa nu se lase sedusi de agende religioase si sa acopere profesionist discutiile reale din stiinta. Creationismul e o capcana ideologica, care atenteaza la bazele stiintei, iar perpetuarea teoriei in invatamantul romanesc nu ar face decat sa pregateasca cateva generatii de copii pentru obscurantism!
  • -6 (14 voturi)    
   Oare (Miercuri, 27 februarie 2008, 1:57)

   666 [utilizator] i-a raspuns lui Stephen Jay Gould

   Esti probabil vreun savant cu o oarecare reputatie? Provii din sistemul educational romanesc? Esti tu insuti unul dintre cei care se considera a fi Dumnezeu?
   Cine esti?
   Discursul tau este atat de categoric incat e plin de gauri. Religiile se construiesc pe si prin credinta, dar oamenii de stiinta lucizi descopera din nou si din nou ca ideile, miturile universale au origini si fundamente atat comune cat si explicabile stiintific.
   Teoria darwinista este, intr-adevar, invechita, updatata, reciclata si reformata, dar porneste de la premise false. Profesorii de biologie care isi amintesc de studentie cunosc argumentele care plaseaza teoria amintita intr-un colt al curriculumului.
   In ultima instanta, se pare ca explicatiile oferite de religii sunt cele mai plauzibile...
   • +4 (10 voturi)    
    Deci tu iei Biblia "ad literam"?? (Miercuri, 27 februarie 2008, 7:05)

    Stefan [anonim] i-a raspuns lui 666

    Daca Soarele si Luna au fost create in a 4 zi atunci zilele 1-3 de ce anume au fost definite avand in vedere ca in acceptiunea omului ziua este definita de miscarea Pamantului in jurul axei sale (rasarit-asfintit) Iar fiii lui Adam pe cine si-au luat ca sotii? pe propriile surori? Avem minte sa o folosim ca CPU si nu pe post de hard-disk :)
    • -5 (9 voturi)    
     Vai vai... (Miercuri, 27 februarie 2008, 9:45)

     Anonim [anonim] i-a raspuns lui Stefan

     " acceptiunea omului ziua este definita de miscarea Pamantului in jurul axei sale"
     Sa mori tu?
     Mamica-ta asa masoara baaaa analfabetule ziua?
     Ia zi, cum stii tu exact cand s-a facut o miscare EXACTA a Pamantului in jurul propriei axe?
     Daca nu stii, atunci nu poti sa zici ca ai trecut in urmatoarea zi.
     • 0 (2 voturi)    
      ..... (Miercuri, 27 februarie 2008, 12:35)

      Stefan [anonim] i-a raspuns lui Anonim

      Analfabet? macar ma cunosti? ai idee ce fel de studii am? Amice, daca tu nu cunosti ceasul, tu cum iti dai seama ca a trecut o zi? Daca esti orb e mai greu,daca nu, vezi ca a rasarit Soarele din nou,deci a mai trecut o zi in sensul de o rotatie completa a Terrei in jurul axei sale, sau vezi ca a asfintit Soarele si a mai trecut o zi in sensul de ziua ca opus al noptii. Mai apoi,dupa ce s-a descoperit ca Soarele nu se invarte in jurul Pamantului, s-a constatat ca miscarea de rotatie a Pamantului in jurul propriei axe este de 23h56'4.1" dar prin conventie s-a hotarat ca ziua sa fie considerata ca avand 24h.Ce explicatie lunga pentru cineva care in mod sigur nu este analfabet ca mine dar a scris "mamica-ta" cu cratima intentionat, ca sa-mi arate mie cat de limitate sunt cunostintele mele. Multumesc pentru revelatie! Cu toata stima!
   • +4 (8 voturi)    
    aoleu (Miercuri, 27 februarie 2008, 9:39)

    care religii? [anonim] i-a raspuns lui 666

    Pai fiecare religie ne ofera o poveste a ei. Pe cine sa credem? Pe cei cu Adam si Eva? Pe cei cu testoasa uriasa a carei carapace e Pamantul? Sau poate tu mai crezi si ca Pamantul e plat ca o farfurie si ca soarele se invarte in jurul Pamantului. Daca ai curiozitatea sa citesti Biblia, iti vei da seama ca cel putin jumatate din ea e plina de absurditati care numai "plauzibile" nu pot fi numite.
 • -8 (18 voturi)    
  obsedant (Marţi, 26 februarie 2008, 21:43)

  dorin [anonim]

  Oamenii astia au inceput sa devina obsedanti. Au un discurs naucitor...forma fara fond. Nici macar nu sunt coerenti in argumentarea discursului lor. De fapt scopul lor este de a lupta cu orice pret , prin orice mijloace impotriva a tot ceea ce are de-a face cu Dumnezeu. Au o incapatanare si o mandrie luciferica pretizandu-se detinatori ai adevarului si cautand sa-l impuna si celorlalti. Pentru ei democratia lucreaza pe dos...si pe din dos. Cu siguranta vor sfarsi ca victime ale propriului demers....Ironia sortii...si a oamenilor cu capul pe umeri (vezi primele 3 postari). Cred ei ca profita de slabiciunea sau "prostia" oamenilor. Doar ca se inseala pentru ca oamenii nu se mai obosesc sa le raspunda....pentru ca stiu ca "fiecare pasare pe limba ei piere". Cu cat isi faca mai abitir numarul...cu atat convingerea oamenilor ca Dumnezeu este in tot si in toate...ca El este "piatra cea din capul unghiului", creste. Asa ca tratati-i cu indiferenta ..sau cu ironia ce li se cuvine....
 • +7 (13 voturi)    
  Raul a fost deja facut (Marţi, 26 februarie 2008, 22:10)

  a_claudiu [utilizator]

  In sfarsit un ONG care ataca problema cu adevarat importanta. Toate dezbaterile sunt daca sa fie sau nu aprobata religia ca materie obligatorie in scoala. Multi insa uita ca tocmai acest an au fost scoase pe sest din programa scolara teoria evolutiei si discutia despre Dumnezeu din cursul de filozofie pe motive teologice. In acest moment nu exista nici o teorie stiintifica care sa rivalizeze cu teoria lui Darwin iar sa discuti filozofie fara sa discuti despre Dumnezeu e ca si cum ai studia teoria fluidelor limitata la bere.
  Este prima incercare reusita de imixtiune a bisericii in invatamant si este un precedent periculos. In curand vom avea un consilier religios la ministerul invatamantului care va ajuta la inlaturarea subiectelor "controversate".
 • +7 (17 voturi)    
  Mai cititi baieti ! (Marţi, 26 februarie 2008, 22:19)

  Romanul [anonim]

  Daca cititi doar din cand in cand, ar fi bine sa nu intrati pe forum sa invatati pe altii. Teoria evolutionista spune ca omul se trage dintr-un stramos comun cu actualele primate.Teoria creationista este fumoasa in care am crezut si eu dar nu o poti sustine cu probe, ba din contra gasesti multe impotriva. Exista alte teorii de mijloc in care Dumnezeu a condus evolutia, "proiectul inteligent" si asa toata lumea multumita. Nu este nimic rau sa-l cautam pe Dumnezeu, ar fi salvarea noastra, dar nu trebuie sa fim mincinosi si sa spunem ca nimic nu scartie in teoria creationista. Uitati-va si voi la scheletele umanoizilor gasiti prin Africa, Europa sau Asia, nu sunt nici oameni moderni nici maimute sunt ceva intermediar, de aspect sunt foarte arhaici, si aveau si unelte de piatra. Scoarta pamantului este formata din straturi, cele de jos au doar vietati primitive si treptat din ce in ce mai sus devin mai complexe, potopul nu putea sa le aseze pe straturi. Naivi sunt romanii care cred ca oamenii de stiinta sunt sar asa peste etape aiurea doar ca sa demonstrze evolutia. Teoria evolutionista are peste 100 de ani si daca era falsa pana acum putea fi demontata. Toata lumea care da dreptate bisericii nu a studiat argumentele evolutiei, in limba romana probabil nici nu le gasesti pe net.
  • -5 (7 voturi)    
   Stramosul comun si necunoscut (inexistent).. (Miercuri, 27 februarie 2008, 9:49)

   Anonim [anonim] i-a raspuns lui Romanul

   Stramosul comun si necunoscut (inexistent)..
   Si care era acel stramos daca spui ca a existat?
   Aaa... ooops... nu exista... oamenii de stiinta nu s-au pus inca de acord....
   Mda...
  • -5 (7 voturi)    
   2 (Miercuri, 27 februarie 2008, 9:53)

   Anonim [anonim] i-a raspuns lui Romanul

   "Teoria evolutionista are peste 100 de ani si daca era falsa pana acum putea fi demontata."
   1. Deja a fost demontata.
   2. Aaaa.... adica sa fie demontata de "savanti"... aaa... adica de persoanele care sunt platite sa studieze "teoria evolutiei" (ca doar n-ai vrea un fizician s-o demonstreze)... mmmm.... pai daca o demonteaza isi pierd locul de munca caldut (pe care o sa si-l mentinta toata viata, in cautarea dovezilor inexistente).
   Amuzant, nu?
   Tu ai vrea ca persoanele platite gras sa faca astfel de studii sa spuna "Exista Dumnezeu, de maine imi dau demisia pentru ca sunt INUTIL".

   Acelasi argument si pentru Biserica, nu?
   Biserica e de 2000 de ani, daca era falsa putea fi demontata.
  • -1 (1 vot)    
   sunteti rau de tooot cu capu'DOAMNE .............. (Joi, 5 iunie 2008, 23:17)

   maria [anonim] i-a raspuns lui Romanul

   in primul rand teoria lui Darwin a fost de mult demolata duceti va drequ de aici cu maimutele voastre cu tot semeni i cu o maimiuta e jenant mai si vorbiti daca nu stiti !frate trebuie sa fi idiot rau de tot uita-te mai bine la scheletul uman sa vezi daca are vreo legatura !!darwin ala a fost cel mai mare IDIOT .in primul rand ca a dus foarte multa lume in eroare!!indoctrinati si copiii cu toater idiotenile voastre {si cica suntem democrati:)))}oricum se invata la toate materiile idioate ca omul se trage din maimuta asa ca !!sunteti insuportabili io nu stiu cumpoti sa inveti un copilas mic si dragut ca omul se trage dintr-o maimuta urata si paroasa!!??????sunteti culmea!cred ca nici voi nu credeti ce spuneti!!
 • +4 (8 voturi)    
  evolutie (Marţi, 26 februarie 2008, 22:31)

  calin [anonim]

  dupa parerea mea evolutionismul darwinian si credinta in Dumnezeu sunt doua lucruri separate, bine definite; eu unul cred in ambele; daca vreti, Darwin a fost un exemplu tipic de cercetator credincios (in divinitate) - vezi finalul On the Origin of Species- care, spre deosebire de alti oameni de stiinta, a avut "ghinionul" sa studieze evolutia speciilor; a facut-o intr-un mod exceptional si cred ca merita sa fie introdus in programa scolara obligatorie, poate nu un an intreg, dar in jur de un trimestru linistit; sau daca nu optional si eventual mai apoi obligatoriu, functie de nr de cursanti
  • +3 (7 voturi)    
   finalul.. marele final (Marţi, 26 februarie 2008, 23:00)

   x [anonim] i-a raspuns lui calin

   1. darwin nu era "cercetator credincios in divinitate". cine ti-a zis aia te-a manipulat.
   2. si tu apari cu "finalul". zi-mi tu care e finalul ala cel mare? ca va legati de "vezi finalu' la origins of species sa vezi ca darwin credea in dumnezeu" dovedeste doar faptul ca n-ai citit cartea.

   prin urmare inferez ca desi ai dreptul la o opinie si poti sa comentezi pe subiect, opinia ta valoreaza prea putin.
   • 0 (2 voturi)    
    pt x (Marţi, 26 februarie 2008, 23:41)

    calin [anonim] i-a raspuns lui x

    ai dreptate; mi-a luat-o mana pe dinainte; da-ti delete la ce am scris mai sus
 • +2 (10 voturi)    
  Cu totii credem in evolutionism (Marţi, 26 februarie 2008, 22:42)

  mm [anonim]

  Sa nu uitam ca poezia noastra nationala este Luceafarul (Lucifer). Sa nu uitam ca Eminescu afirma ca "religia este o fraza de dansii inventata/ Ca cu a ei putere sa te aplece-n jug" Atunci sa distrugem tot ce a scris Eminescu . Mircea Eliade a scris Ocultism Vrajitorie si mode culturale...

  Revenind la evolutionism Dorinta superioritatii genetice e intiparita in oricare din noi. As dori sa stiu un parinte care nu isi vrea copilul sa fie frumos si destept (adica viabil dpdv genetic)... Deci cu totii credem in evolutionism, in ideea ca dor individul puternic supravietuieste si ca timpul va cerne defecte .
  • -4 (4 voturi)    
   Selectia naturuala... (Miercuri, 27 februarie 2008, 9:55)

   Anonim [anonim] i-a raspuns lui mm

   Pai asa e... atunci doar cei viabili genetic supravietuiesc...
   A... deci suntem cu totii frumosi, destepti etc. .
   A... parca nu suntem... => Q.E.D.
  • +1 (3 voturi)    
   mmmmmmm (Miercuri, 27 februarie 2008, 10:52)

   alin [anonim] i-a raspuns lui mm

   mm, Luceafarul
   mm, Eminescu
   mm, Eliade

   mmmmm...., ce individ puternic esti ! ai supravietuit, deci ai evoluat.
  • 0 (2 voturi)    
   Nu credem in evolutionism - oricum (Miercuri, 27 februarie 2008, 14:15)

   ortodox [anonim] i-a raspuns lui mm

   Evolutionismul a fost impus la inceputul secolului 20 ca materie obligatorie...documenteaza-te sa vezi ca asa e. Ca fapt divers:
   Tot Eminescu a spus si ca Biserica este Maica poporului roman! Deci care e problema - ce srie intr-o poezie si ce afirma cand este jurnalist? Dar stii oare de ce a spus asta despre biserica? Te las sa cauti - asa poate vei da de Dumnezeu!
 • +4 (14 voturi)    
  Teoria evolutiei (Marţi, 26 februarie 2008, 23:03)

  gigi [anonim]

  Teoria evolutiei este acceptata de intreaga comunitate stiintifica mondiala de mai mult de un secol si vad ca unii dintre voi marii cercetatori inca o mai puneti la indoiala.Mie nu mi se pare normal ca religia,care este un lucru total nedovedit si neacceptat universal(exista multe religii care se contrazic)sa fie materie obligatorie ,in timp ce teoria evolutiei sa nu fie predata in scoli.Cand spui ca Dumnezeu a facut omul nu te bazezi pe nimic concret in timp ce teoria evolutionista are la baza dovezi concrete.Eu sint de parere ca religia ar trebui sa fie materie optionala in scoli si nimic mai mult
  • -5 (11 voturi)    
   bai gigel mai studiaza (Miercuri, 27 februarie 2008, 2:57)

   un alt gigel [anonim] i-a raspuns lui gigi

   Cine ti-a spus tie ca teoria evolutiei e dovedita? nu exista absolut nici o dovada stiintifica care sa confirme teoria evolutiei. tu si toti ca tine sunt niste spalati la creier. religia este religie si se bazeaza pe credinta nu pe stiinta. Stiinta nu poate dovedi sau infirma existenta unui Dumnezeu Creator pentru ca nu poate, nu are instrumente. Stiinta este limitata la spatiu/timp.
   Hai sa-ti rezum intr-o fraza teoria evolutiei :
   Daca spui ca un porc se transforma in fat frumos intr-o mie de ani asta e basm. Daca porcul se transforma in fat frumos intr-un milion de ani asta e stiinta (evolutie)
   • +5 (11 voturi)    
    hopa (Miercuri, 27 februarie 2008, 9:50)

    manole [anonim] i-a raspuns lui un alt gigel

    Cum sa nu existe nici o dovada stiintifica?
    Tu vorbesti de spalarea creierelor?
    Religia se bazeaza pe credinta. Credinta, daca e sa o definesti, inseamna sa crezi fara sa ai dovezi. "Crede si nu cerceta" e deviza religiei. Nu cerceta, ca poate descoperi ce baliverne iti baga pe gat.
    Daca spui ca soarele se invarte in jurul pamantului e basm sau nu? Sau ca un om poate trai in burta unei balene timp de un an? Sau ca animalele vorbesc? Sau ca oamenii umbla pe apa? Sau ca apa se transforma in vin? Sau ca toate speciile de animale incap pe o arca?
    Hai sa-ti rezum si eu intr-o fraza religia: Noi suntem trimisii lui Dumnezeu pe pamant, credeti tot ce va spunem noi, nu va bateti capul cu probleme de logica si ratiune, daca ceva vi se pare aiurea, de fapt va depaseste puterea de intelegere, credeti-ne pe cuvant. A, si nu uitati sa cotizati pt. iertarea pacatelor. Amin.
   • 0 (2 voturi)    
    Gigel 2 (Vineri, 29 februarie 2008, 18:26)

    hydra [anonim] i-a raspuns lui un alt gigel

    Gigele 2, numai ce ai demonstrat ca teoria darwin-ista este adevarata. Biserica sustine ca Pamantul (planeta) are 6000 de ani. Ceea ce ai spus tu, "Daca spui ca un porc se transforma in fat frumos intr-o mie de ani asta e basm." este posibil in religie. Pe langa cele mai mult de 4 MILIARDE cat are planeta, se va intampla asa: "Daca porcul se transforma in fat frumos intr-un milion de ani asta e stiinta (evolutie)." QED. Gigele 2 ti-ai dat cu tesla in ele. Multumesc ca ai reusit sa demonstrezi asa succint ca noi, evolutionistii, avem dreptate. :P
 • +5 (13 voturi)    
  Poftiiiim?? (Marţi, 26 februarie 2008, 23:30)

  Amelie [anonim]

  Cum adica?? In scolile din Romania anului 2008 elevii invata la scoala doar teoria creationista? Daca ii putem spune teorie. Bravos natiune. Dupa ce ca astia mici abia stiu sa-si numere degetele de la mana, o sa reusiti sa-i tampiti de tot. Cum adica la biologie sa inveti creationism? Pai ce are creationismul de-a face cu biologia, cu stiinta in general? Creationismul se invata la biserica (de catre pasionatii genului). Dupa ce ca e tara asta vai de mama ei, invatam copiii la scoala chestii demne de evul mediu... Viitor de aur! Nu imi revin din soc. Pai si ateii sau cei de alte religii ce invata la biologie? Tot citate din Biblie? Ce tampenieeeeee!
  • -6 (6 voturi)    
   bonjour madame (Miercuri, 27 februarie 2008, 9:34)

   alin [anonim] i-a raspuns lui Amelie

   le petit dejone il doriti la pat sau ... ?
   sau poate va culcati la loc ! ce ziceti ?
   • +2 (4 voturi)    
    ... (Miercuri, 27 februarie 2008, 11:34)

    Amelie [anonim] i-a raspuns lui alin

    Foarte la subiect, multumesc de raspuns. Crezi tu ca e vina mea ca nu am aflat in 2 ani de aberatia asta? Eu zic ca e vina presei mai degraba. Sunt dezbateri peste dezbateri cu privire la introducerea religiei in scoli, dar faptul ca religia s-a strecurat bine-merci la ora de biologie, unde chiar nu are ce cauta, e trecut cu vederea de toata lumea, cu o lejeritate care ma sperie. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, fiecare e liber sa creada ce vrea, sa isi educe copiii cum vrea. Acasa. Dar cu scoala e alta poveste.
    • +2 (2 voturi)    
     informatii trunchiate (Miercuri, 27 februarie 2008, 14:18)

     alin [anonim] i-a raspuns lui Amelie

     draga Amelie, religia este o materie separata care nu doreste sa inlocuiasca pe nicio alta.
     orice sistem de invatamant din lume este raspunzator de materiile care se predau la orice nivel.
     in orice sistem de invatamant se studiaza religia cu acelasi statut ca si orice alta materie; obligatoriu.
     hai sa ne tinem copii acasa ca sa evitam ''indoctrinarea'' lor cu mai stiu eu ce filozofii si principii.
     suntem un popr declarat 8...% crestin ortodox, practicanti si nu mi se pare normal sa cerem cuiva permisiunea pt a face ceva sau justificam anumite decizii.
     cei care apartin oricarei alte confesiuni sunt liberi sa nu ia parte la orele de religie. asa cum se si intampla in prezent.
     dar sa stii un lucru, un popor fara biserica, fara un crez puternic, este un popor inapoiat, cu oameni seci, care nu poate pretinde ca are o istorie si o cultura. Fiecare percepe biserica, religia, etc, in functie de educatia pe care o primeste si cultura pe care si-o formeaza in decursul timpului.
     Sa fie clar pt toti; marea diferenta dintre biserica ortodoxa si celelalte biserici, este ca ea nu impune. doar propavaduieste o Evanghelie si fiecare e liber sa aleaga daca vrea sau nu sa-i urmeze.
     • -1 (3 voturi)    
      corect, imi prezinti informatii trunchiate (Miercuri, 27 februarie 2008, 14:52)

      Amelie [anonim] i-a raspuns lui alin

      Cum poti spune ca biserica ortodoxa nu impune? Tocmai despre asta era vorba! La orele de biologie este impusa doctrina crestina. Se preda copiilor numai teoria creationista! Da, ok, am inteles, orele de religie sa fie optionale. Dar orele de biologie nu sunt optionale, sunt obligatorii. Deci obligatoriu copiii invata ca Dumnezeu l-a creat pe om din tarana. Eu personal nu cred ca teoria evolutiei e una perfecta si lipsita de greseli sau dubii. Dar vreau ca elevii sa o invete asa cum este ea, o teorie! Sa le dam posibilitatea sa se informeze, sa invete sa gandeasca, sa faca alegeri! Copiii au posibilitatea sa invete despre creationism la biserica. Despre evolutionism unde invata, daca nu la scoala? Sa nu indoctrinam copiii, sa ii educam!
 • +3 (9 voturi)    
  maimute (Marţi, 26 februarie 2008, 23:34)

  Amelie [anonim]

  Plus ca formularea asta, cu "omul care se trage din maimuta", e tendentioasa. Omul are stramosi comuni cu maimutele, asa ar fi mai corect.
  • -4 (6 voturi)    
   Acum are mai multi stramosi???? Cum, erau uniuni civile si pe atunci??/ (Miercuri, 27 februarie 2008, 9:57)

   Anonim [anonim] i-a raspuns lui Amelie

   Acum are mai multi stramosi???? Cum, erau uniuni civile si pe atunci???
 • -2 (16 voturi)    
  Comunistii (Marţi, 26 februarie 2008, 23:50)

  Ionel [anonim]

  Cititi 'Intoarcerea la Hristos' de Ioan Ianolide, sau 'Viata parintelui Calciu' sa vedeti cum nu au reusit comunistii sa ii distruga. Oamenii care cred cu adevarat in Dumnezeu sunt greu de manipulat si probabil reprezinta un pericol pentru actualul regim neocomunist.
 • -4 (12 voturi)    
  Cateva intrebari (Miercuri, 27 februarie 2008, 0:03)

  Mircea Mihulet [anonim]

  1. Unde este veriga lipsa dintre om si maimuta?
  2. Unde este veriga de dupa noi, adica supraomul sau cum vreti sa-i ziceti?
  3. De cand niste jegosi de la ONG-uri care nu sunt i stare sa adune nici macar 1000 de oameni la o demonstratie (cum s-a mai intamplat) au puterea de a impune in justitie tot felul de aberatii.
  4. Mai exista in tara asta ceva normal?
  • +3 (11 voturi)    
   Stupiditati (Miercuri, 27 februarie 2008, 0:39)

   a_claudiu [utilizator] i-a raspuns lui Mircea Mihulet

   1. Una din verigile "lipsa" e chiar in Romania http://www.libertatea.ro/index.php?screen=arhiva&section=articole&sid=171222
   2. Foloseste-ti imaginatia. Stiinta nu spune nimic de supraom, dar biblia spune ceva de Anticrist, ceva legat de trambitat de ingeri, ciuma bubonica, lacuste si inca cateva.
   3. Bineinteles ca cei de la o organizatie neguvermanetala (neasociati cu PNL, PD, UDMR, PSD) sunt niste jegosi.
   4. Sunt de acord cu tine. Unde e normalul nostru?
 • -1 (11 voturi)    
  Nu doar ca Dumnezeu exista ... (Miercuri, 27 februarie 2008, 0:09)

  Nika [anonim]

  ... si a creat toate "cele vazute si nevazute". Dar are si rabdare cu noi toti :). Multa.
  Dumnezeu exista si are o rabdare nesfarsita cu toate cate se intampla in lumea asta si - in particular in cazul nostru - cu toate lucrurile pe care le cam scriem recapituland fara discernamant orele de "evolutionism stiintific" facute prin scoala ...
  Doamne ajuta-ne si lumineaza-ne!

  PS: Sa ne intelegem - nu este vorba de biserica, de "tara asta', de religie in scoli sau nu, etc ... Dumnezeu exista si S-a intrupat, si S-a facut om, si S-a rastignit ... pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire ... Pentru cei care intr-adevar nu cred asta, singura rugaminte ar fi sa inteleaga ca a incerca sa-i convinga si pe altii (in special pe copii) este o responsabilitate mult mai serioasa decat pare. Si nu tocmai in sens pozitiv.
 • -5 (11 voturi)    
  creationimsul e stiintific (Miercuri, 27 februarie 2008, 1:45)

  Marcu Eugenicu [anonim]

  www.creationism.info.ro - aici puteti vedea toate dovezile ca creationismul este stiintific iar evolutionismul este cea mai mare minciuna din istoria stiintei.

  liber cugetatorii - care de fapt sunt o sleahta de atei neo-comunisti ar fi bine sa emigreze sa ne lase in pace, noi elevii stim mai mult decat ei!
  • +4 (6 voturi)    
   Elev 'Eugenicu', nota 4, stai jos (Miercuri, 27 februarie 2008, 10:49)

   Pezevenghiu [anonim] i-a raspuns lui Marcu Eugenicu

   Desigur ca e stiintific creationismul, alta sansa de supravietuire nu ar mai avea! Dar de ce a devenit 'stiintific' doar din momentul in care teoriile evolutioniste au inceput sa darame creationismul din picioare...? Si nu mai devreme...?
   Nu e nevoie sa raspunzi, intrebarea e retorica...
  • +1 (1 vot)    
   un mic sfat (Joi, 28 februarie 2008, 16:53)

   demanufacture [anonim] i-a raspuns lui Marcu Eugenicu

   Iti recomand un mic experiment:

   Intr-o noapte senina de vara, uita-te la cer. Lumina stelelor pe care o s-o vezi a fost emisa acu' cateva mii/milioane/miliarde de ani (depinde de stea).

   Cum poti sa crezi atunci ca Universul are o varsta de 6000 de ani?

   Daca imi raspunzi la intrebarea asta, intr-o maniera clara si credibila, ma calugaresc.
 • -6 (10 voturi)    
  stramosii nostri (Miercuri, 27 februarie 2008, 2:02)

  aoratos [anonim]

  Cine crede ca se trage din maimuta nare decat! Ce sa facem viecare cu stramosul lui. Exista si un studiu facut de oameni de stiinta (este si cartea "cele 40 de fice ale Evei") in care dovedeste cum ca omenirea de azi (toate generatiile) provine din 40 de femei. Iar apoi Darwin a facut doar un experiment cu iepuri si in realitatea altii care erau atei (si credeau ca se trag din maimute) au introdus teoria evolutiei si la om.
 • +5 (11 voturi)    
  nu-mi vine sa cred (Miercuri, 27 februarie 2008, 2:27)

  jagga [anonim]

  Nu-mi vine sa cred! 75% dintre romani cred ca suntem creatia unui barbos?? Atat de multi inapoiati sunt in tara asta?
  La ce sa mai faci copii? Ii prosteste, indoctrineaza, abrutizeaza scoala, statul la care contribui financiar platind taxe?
  • -4 (10 voturi)    
   Ba maimutoiule (Miercuri, 27 februarie 2008, 2:59)

   gelu [anonim] i-a raspuns lui jagga

   tu cu siguranta te tragi din maimula la cum gandesti
  • -3 (7 voturi)    
   Mai bine paros decat barbos, nu? ;)) (Miercuri, 27 februarie 2008, 10:00)

   Anonim [anonim] i-a raspuns lui jagga

   Mai bine sa ne tragem dintr-o maimuta paroasa decat dintr-un barbos, asa-i ???
  • +2 (2 voturi)    
   bine ca esti tu destept (Miercuri, 27 februarie 2008, 22:19)

   indignatu' [anonim] i-a raspuns lui jagga

   "Nu-mi vine sa cred! 75% dintre romani cred ca suntem creatia unui barbos?? Atat de multi inapoiati sunt in tara asta?"
   Fericitule, faci parte din cei 25% care sunt evoluati!Ti-o spune cu invidie maxima unul din cei 75%.
 • -2 (4 voturi)    
  darwin? (Miercuri, 27 februarie 2008, 7:06)

  dorinteodor [anonim]

  darwin nu a facut nici o teorie. o teorie, de exemplu, face predictii verificabile. ceea ce a facut darwin este o ideologie (o colectie de idei in baza carora ar putea fi elaborata o teorie). asa ca tot ce putem spune este ca in baza ideologiei darwiniene, ar exista o explicatie a aparitiei omului. pe de alta parte, crearea omului de o presupusa "fiinta supranaturala" este pur si simplu stupida. asa ceva nu ar trebui predat la scoala dar ideologia darwiniana ar trebui predata.
 • +4 (8 voturi)    
  Parere.... (Miercuri, 27 februarie 2008, 7:17)

  anton [anonim]

  Eu cred ca la scoala ar trebui sa invatam nu numai despre Dumnezeu si teoria cu maimuta dar si despre toate celelalte religii care mai exista pe plantea asta. Mi se pare normal sa iti faci o idee generala despre toate teoriile si cand ajungi la o anumita varsta sa alegi in cine crezi, nu sa ti se impuna si sa fi indoctrinat de cand esti mic...asa cum se procedeaza de secole. ....Sunt curios cati ar mai crede in povestile cu rai, iad, ingeri, adam si eva daca nu le ar mai spala nimeni creierele de cand se nasc.
  • +2 (4 voturi)    
   sint de acord cu anton (Miercuri, 27 februarie 2008, 10:38)

   gigi [anonim] i-a raspuns lui anton

   Nici mie nu mi se pare normal ca la scoala sa le fie bagata pe gat elevilor religia ortodoxa.In cazul in care vrem ca religia sa fie materie obligatorie ar trebui sa se predea despre TOATE religiile de pe pamant,pentru ca nu putem spune ca noi crestinii avem dreptate si ca evreii sau musulmanii nu au.Daca se preda despre toate cultele religioase existente este ok,dar asta oricum nu are nimic de a face cu evolutionismul care este normal sa se predea la biologie(ca o teorie nu neaparat ca un adevar absolut) . Creationismul insa este religie pura si nu putem sa il prezentam elevilor ca si cum ar fi bazat pe stiinta.
 • +5 (9 voturi)    
  da... Procesul maimutelor.... (Miercuri, 27 februarie 2008, 7:32)

  Alex [anonim]

  Ce imi place... Procesul maimutelor redivivus...
  In ceea ce priveste teoreia evolutionismului: daca nu o folosim, putem inlatura toata materia de biologie, clasa a XII-a (genetica, aia cu Mendel si boabele de mazare, daca o mai stiti).
  In al doilea rand, cum impacati existenta a patru credinte diferite in Romania (musulmana, greco-catolica, catolica, ortodoxa, ca sa nu-i mai amintim pe liber-cugetatori) cu obligativitatea religiei in scoli? Se va promova exclusiv religia ortodoxa? Daca eu vreau ca al meu copil sa fie liber cugetator sau budist, ce fac? Cer un brahman? In plus, ceea ce se considera in scoala romaneasca a fi Religie e doar prozelitism ieftin. Deci, ma lipsesc...
  In al treilea rand, cei care se tot injura in comentarii uita ca exista libertatea de gandire... Si un Pat al lui Procust in ceea ce priveste convingerile altei persoane au fost ceea ce au facut cel mai mare rau omenirii, si nu ateismul, cum amintea cineva (vezi Inchizitie, si sus-amintitii Hitler si Stalin - care au un punct comun: absolut TOATA lumea trebuia sa fie de parerea lor...)
  Ca sa inchei apoteotic, citez din lucrarea la istorie a unui copil de clasa a opta (care a facut religie la scoala): "Ortodoxii cred in Dumnezeu, iar catlocii in Papa" (mai sus nu e un typo, ci individul chiar asa a scris...)
  In plus - si ceea ce este mai important - nimeni nu te obliga sa crezi in Dumnezeu SI sa renunti la evolutionism. Cele doua nu se exclud a priori. Singura contradictie consta in facerea Lumii in sase zile. Iar daca cineva citeste mai atent, vede ca acolo nu e numai biologie-antropologie, ci si astronomie (contraziceti Big Bang) si multe alte stiinte...
 • +2 (8 voturi)    
  blabla (Miercuri, 27 februarie 2008, 8:10)

  blabla [anonim]

  Pana acum n-am avut nici o problema cu biserica, dar chestia asta cu religia pana in clasa a XII si fara biologie normala, ma sperie. Sper ca copii mei nu voi crede prostia de creationism. Daca nu voi trimite la consultatii la profesori de biologie.

  Oricum BOR introduce creationismul in scoala pentru religiile noi, care vor atrage cat mai multi credinciosi de la religiile "clasice". In schimb sa se modernizeze...ha-ha.
  • -5 (7 voturi)    
   "Pana acum n-am avut nici o problema cu biserica" -- dar nici tangente n-ai avut :) (Miercuri, 27 februarie 2008, 10:01)

   Anonim [anonim] i-a raspuns lui blabla

   "Pana acum n-am avut nici o problema cu biserica" -- dar nici tangente n-ai avut :)
 • +4 (10 voturi)    
  Felicitari... (Miercuri, 27 februarie 2008, 8:11)

  Sargon [anonim]

  Felicitari domnului Cernea pentru curajul de a se opune imbecilizarii sistemului de invatamint si inlocuirea stiintei cu fanatismul religios.
 • +5 (11 voturi)    
  Intunericul (Miercuri, 27 februarie 2008, 8:25)

  Stoewer [anonim]

  Intunericul ignorantei s-a intors printre noi. Daca un procentaj asa de mare din tineri cred in explicatiile religioase asupra aparitiei omului, este deja ingrijorator. Citind cele mai multe comentarii de mai sus, nu imi vine sa cred ca suntem in secolul XXI. Maine-poimaine copiii nostri vor invata ca Pamantul este plat.

  Romanie, viitorul tau e mic si negru! Deja esti in Evul Mediu: mentalitati, strazi, traiul in mediul rural, carute pe sosele, politica fiscala......
  • -4 (6 voturi)    
   Intunericul se intoarce 2 (Miercuri, 27 februarie 2008, 10:37)

   alin [anonim] i-a raspuns lui Stoewer

   intunericul de care vorbesti cred ca pe tine te-a gasit primul.
   sa inteleg ca inca mai ai pe pereti in casa poze cu maimuta de pe plaja din Mamaia ?
   asa cum tu te minunezi de unii, exact la fel si altii se minuneaza de cei ca tine.
 • +1 (7 voturi)    
  Dar pe preot cine l'a creeat? (Miercuri, 27 februarie 2008, 8:31)

  Intrebare [anonim]

  Ca sa impacam si capra si varza ar trebui ca morala crestina sa fie obligatorie in scoli.
  Copii au obligatia sa invete despre moralitate.
  Pe securistii in sutana cine i-a creeat? In mod sigur ei nu se trag din maimute, sunt ei niste ingeri cazuti din cer? Dar satana de unde se trage din Darwin? Daca Satana n-a fost creeata de Dumnezeu s-a creeat singura? Atunci si lumea s-a creeat singura asemeni Satanei? Natura lumii e de origine Satanica deci? Toata lumea e rea? Desigur, intrebari, care vor dezvolta moralitatea copiilor si ii vor tine departe de ce cele lumesti.
  In week-enduri s-ar putea realiza meciuri de box ortodoxe intre cei ce sustin natura divina a lui Hristos si cei ce sustin natura umana, urman ca meciurile sa fie arbitrate de cei ce sustin si natura umana si cea divina.
  Copiii ar mai trebui sa invete la religie si de iconfilie si iconoclasm, cum poti sa recunosdti un iconoclast, si cum sa-l elimini in numele lui dumnezeu.
  Religia e buna, e un instrument politic. Religia obligatorie in scoli e calea catre fundamentalism.
 • -4 (8 voturi)    
  pt jagga (Miercuri, 27 februarie 2008, 9:02)

  ana [anonim]

  jagga, tu sigur te tragi dintr-un animal blanos. spre deosebire de "inapoiatii" din tara asta, tu, un avansat, ai ferma convingere ca te tragi din maimuta si te comporti sigur ca una. ma indoiesc ca tu contribui semnificativ cu taxe la bugetul de stat. un derivat din maimuta nu poate castiga prea mult. hai, relaxeaza-te, vine sfarsitul de saptamana si te poti amuza cu amicii tai la gratare, bere, manele si neveste grase :D traiasca maimutele care asculta manele...sau mai bine NU!
  • +2 (6 voturi)    
   ............... (Miercuri, 27 februarie 2008, 9:21)

   abcd [anonim] i-a raspuns lui ana

   un comentariu demn de un crestin nu? penibilule si cei ca tine...ateii nu fac rau nimanui prin necredinta lor dar voi cei credinciosi si atotstiutori va dati rotunzi ca detineti adevarul absolut cand de fapt sunteti niste incuiati!
   • -1 (5 voturi)    
    hehe (Miercuri, 27 februarie 2008, 10:49)

    ana [anonim] i-a raspuns lui abcd

    tu dupa "abcd" te-ai oprit din studiu..."ateii nu fac rau nimanui"??? iti doresc sa ai parte toata viata ta de oameni fara credinta in Dumnezeu si atunci vei realiza , pe pielea ta, cat rau fac ateii.
   • 0 (2 voturi)    
    N-au facut rau??? (Miercuri, 27 februarie 2008, 14:29)

    ortodox [anonim] i-a raspuns lui abcd

    Ai auzit de ateii comunisti cum au masacart intelectualitatea romana dupa razboi - chiar de erau credinciosi ortodocsi, preoti , medici, ingineri, ofiteri sau alte profesii? Daca nu ai auzit atunci ateii nu fac rau intr-adevar! Daca vrei sa afli adevarul citeste - ortodoxia nu zice nicaieri crede si nu cerceta... citeste si te convingi singur!
  • 0 (2 voturi)    
   hihihi.... (Miercuri, 27 februarie 2008, 12:37)

   jagga [anonim] i-a raspuns lui ana

   ana draga....limbajul tau te apropie mai mult de maimuta.
   BTW.merg la chicane sambata seara.... si nevasta inca n-am.... dar sigur n-o sa fie din categoria ta
  • 0 (2 voturi)    
   blanoasa (Miercuri, 27 februarie 2008, 14:02)

   bolo [anonim] i-a raspuns lui ana

   ana draga, daca te uiti bine, vezi ca si tu ar trebui sa fii blanoasa prin unele locuri... asta daca nu cumva mai ai 3 anisori, caz in care te invit sa-ti bei lapticul si sa mergi la culcare
 • 0 (4 voturi)    
  amin (Miercuri, 27 februarie 2008, 9:16)

  gherasim [anonim]

  Nu vrem maine, fara paine ! (obligatoriu)
  Nici Dumnezeu, fara liceu ! (facultativ)
 • +5 (9 voturi)    
  ATEISM (Miercuri, 27 februarie 2008, 9:20)

  ATEU [anonim]

  Imi aduc aminte de cursurile de religie din scoala. Nu stiu daca dupa ce raspundeam la religie eu eram mai religios sau profesoara mai atee dar discutiile erau destul de stupide. Nu cred in existenta lui dumnezeu dar asta este o problema personala. "Teoria" dumnezeu exista la fel cum exista si teoria geocentrica si altele. Problema este in ce masura este sustinuta de fapte(probe). Va spun eu, NU ESTE. Teoria evolutionista nu este teoria Darwinista. Dupa Darwin s-au adus nenumarate imbunatatiri... printre altele s-a descoperit genetica (asta in cazul in care popii stiu ce e aia). Cat despre morala, ce zicea Kant, care e originea moralei? Cumva in religie? nu prea cred. Sunt sigur ca sunt mai moral decat o gramada de tipi in negru cu cruci peste tot. Procentul este absurd. Probabil este presiunea anturajului. Si eu am fost confruntat cu diverse "adjective" cand am spus ca sunt ateu. Cel mai simplu e sa spui ca ateii sunt ignoranti, dar oare cine e ignorant? Cel care nu isi bate capul sa inteleaga bazele geneticii sau cosmologia sau astrofizica si baga totul in gogoasa dumnezeu sau cel care se gandeste si isi pune intrebari. Vedeti? Contrariile se atrag. Nici comunismul nu ne permitea sa ne punem intrebari. Nu cumva seamana cu "crede si nu cerceta" ... As putea sa vorbesc despre asta zile in sir...
  • -2 (4 voturi)    
   mai bine te opresti aici. (Miercuri, 27 februarie 2008, 10:43)

   alin [anonim] i-a raspuns lui ATEU

   pt ca oricum bati campii.
   si ce altceva mai poti sa faci tu zile in sir mai moralule ?
  • 0 (2 voturi)    
   ortodox (Miercuri, 27 februarie 2008, 14:34)

   ortodox [anonim] i-a raspuns lui ATEU

   Pai daca tot esti asa de luminat n-ao sa fii deranjat ca Romania aluneca foarte repede spre lipsa moralei - n-o sa fii deranjat ca au ajuns ca elevii de gimnaziu sa faca sex oral la scoala, si de alte astfel de lucruri care care pe noi restul ne fac sa parem incuiati. Prefer sa fiu incuiat decat sa vad in ce directie o ia tara asta! Cat despre partea cu fanatismul de care se tot vorbeste vreau si eu dovezi de fanatism , despre crime etc comise in numele ortodoxiei(atentie nu confuna cu catolicismul)!
 • +1 (3 voturi)    
  Animal Planet! (Miercuri, 27 februarie 2008, 9:37)

  Cetateanul turmentat [anonim]

  Si comentariile de aici, ca si cele la articolul despre bisericile ortodoxe romana si rusa, imi amintesc de bataile intre grupurile de maimute pe care le-am vazut pe Animal Planet - sau era Discovery Channel? Nu mai tin minte.

  Hotarat lucru, pare sa fie ceva ce merita studiat in teoria asta evolutionista!
 • +2 (6 voturi)    
  intrebare (Miercuri, 27 februarie 2008, 9:56)

  darwin [anonim]

  Pe Satana cine l-a creat? Si de ce? Si in a cata zi?
  Multumesc.
  • -3 (5 voturi)    
   Inaintea zilelor (Miercuri, 27 februarie 2008, 10:52)

   Anonim [anonim] i-a raspuns lui darwin

   Pe Satana -- Lucifer, Steaua Diminetii (adica "dimineata" creatiei), ca si pe tot ceea ce exista, tot Dumnezeul l-a creat.
   Dumnezeu l-a facut pe Lucifer cel mai stralucitor dintre ingeri si l-a pus capetenia tuturor ingerilor; mandria sa si dorinta de a se face mai presus de Dumnezeu l-au facut sa cada din prezenta lui Dumnezeu, la fel cum si pe noi a-L respinge pe Dumnezeu, a ne comporta ca si cum El nu exista (ca si cum NOI am fi niste dumnezei) o sa ne conduca in acelasi loc.
   • +1 (5 voturi)    
    tot nu inteleg (Miercuri, 27 februarie 2008, 11:31)

    jagga [anonim] i-a raspuns lui Anonim

    Daca atotputernicul barbosin dragostea lui nemarginitapt. noi, a fost in stare sa distruga cel putin o data umanitatea (potopul)... cum de nu a reusit sa-i dea in cap lui lucifer, satana,belzebut, ucigaltoaca, michidutza.. sau il mai cheama!
    N-a putut?... Poate n-a vrut...! hahahaha... isi iubea atat de mult creatia! Freud ar putea da o explicatie!
    hai ca devine amuzant!!!
 • +4 (6 voturi)    
  Intrebare pentru asa zisii credinciosi in creatie (Miercuri, 27 februarie 2008, 10:03)

  Vasi [anonim]

  Aş vreau şi eu să vă intreb ceva pe voi "asa numiti credincioşi". Mai degrabă sa vă cre sa imi explicaţi ceva, sau sa ridic o problemă:

  Daca e sa ne luam după teoria creaţionistă, Adam şi Eva, nu suntem oare cu toţii rezultatul unui mare incest religios? Si acesta e primul!

  Apoi vine marea pedeapsa a lui dumnezeu, potopul, cand il salveaza pe Noe cu familia sa, si soţiile fiilor săi, si astfel raman singuri sa repopuleze lumea... TOT PRIN INCEST!

  Eu sincer după citirea cărţilor ce reprezintă 3 dintre religiile majore din lume (creştinism, mulsumanism, si budism) am ajuns la concluzia ca sunt interesante, au concepte care te invaţă de bine şi cum sa duci o viata sa zicem pura, dar nu sunt nici pe departe indeajuns sa ma faca sa cred ca sunt produsul unui incest ..act pe care chiar ele il condamna.

  Da sunt ateu, sau liber cugetator cum au spus unii, poate exista verigi lipsa in teoriia evoluţionistă, dar de bine de rau sunt ceva dovezi care ridică semne de intrebare.

  Arătaţi-mi si pentru creaţionism va rog frumos, vreau sa vad arca lui Noe, vreau sa vad Turnul Babel, vreau sa vad placutele cu cele 10 porunci, vreau sa il vad pe Dumnezeu. Sincer daca eu as fi facut lumea asta ...si vedeam pe unul ca mine care nu crede asta, eu m-as fi aratat lui sa ii dovedesc ca greseste.

  In alta ordine de idei, religie este predata destul in generală si gimnaziu, nu vad de ce ar trebui sa fim ignoranti si sa nu lasam loc si pentru evolutionism la liceu ca o teorie existenta si acceptata pe plan mondial. Noi romanii chiar trebuie sa fim mai cu moţ mereu? E o prostie si ignorantă totală.
 • +4 (6 voturi)    
  oke, dar dinozaurii au existat? (Miercuri, 27 februarie 2008, 10:15)

  szilisz [anonim]

  Daca au existat cine i-a creat? Si cand? Si de ce au disparut? Se preda in scoala ceva in sensul acesta? A existat triasic, jurasic, etc?... A nega evolutionismul este echivalent a nega existenta acestor perioade...Deci godzilla e fictiune...sunt dezamagit...
  • +4 (6 voturi)    
   daaaa! (Miercuri, 27 februarie 2008, 11:43)

   Amelie [anonim] i-a raspuns lui szilisz

   Dinozaurii au murit inecati. La potop. Erau pacatosi si Dumnezeu a decis sa nu ii salveze. Sau erau prea mari si nu au incaput in arca. Nu se stie prea bine, dar cercetarile (stiintifice, bineinteles) continua :) Zi 10 Tatal Nostru si 20 Inger, ingerasul meu fiindca esti eretic si pui intrebari incomode :)
   • 0 (2 voturi)    
    pestii (Miercuri, 27 februarie 2008, 15:37)

    x [anonim] i-a raspuns lui Amelie

    da' pestii.. cu ei cum ramane? au murit si ei la potop?
  • 0 (2 voturi)    
   Poae nu sti.... hihihihi (Miercuri, 27 februarie 2008, 18:07)

   jagga [anonim] i-a raspuns lui szilisz

   Inventia creationistilor in cea ce privesteste povestea dinozaurilor este urmatoarea:
   DINOZAURI NU AU EXISTAT NICIODATA....D-zeu a lasat acele oase acolo ... ca sa NE PUNA LA INCERCARE CREDINTA!!!
   Explicatie mai idioata nici nu se putea
   • 0 (2 voturi)    
    alti creationisti (Joi, 28 februarie 2008, 0:36)

    Amelie [anonim] i-a raspuns lui jagga

    Alti creationisti, pusi in fata stratelor de sedimente si a fosilelor, au venit cu teoria urmatoare: in timpul potopului, apele au spalat cantitati enorme de pamant si pe urma le-au depus in straturi, care contin fosile ale animalelor moarte in timpul potopului. Desigur, nu au reusit sa explice stratificarea fosilelor. Probabil diavolul le-a aranjat asa, ca sa ii zapaceasca pe savantii secolelor 20/21. Pestii... Nu stiu. Probabil au murit de emotie Sau de zapaceala.
 • +3 (5 voturi)    
  taxele (Miercuri, 27 februarie 2008, 10:20)

  kroo [anonim]

  deci. scoala e pentru a invata stiinte si cunostinte, nu ideologii si religii. adica: "istoria religiilor" care prezinta religiile comparativ-contrastiv, ar fi o materie adecvata (dar am avea nevoie nu de barbosi ci de oameni competenti. de unde?). in ue se procedeaza la fel.

  cat despre taxe si adevaruri... a mai fost un articol pe aici despre biserica mantuirii neamului si cu cat contribuie statul. fara sa fie indoctrinate, cine ar plati pt asaceva. s-a pomenit de infrastructura si sanatate in comentarii... poate rugaciunile se vor manifesta in asfaltare sau in salarizarea medicilor ca sa nu plece in strainatate. k azi-maine va trebui sa ma duc la preot ca m-am intoxicat cu E-uri din mancare, k biserica este la fiecare colt, dar medic... (si poate voi fi rastignit, k diavolul s-a facut chirias in corpul meu...)

  vreau ca Ro sa fie un stat independent de religie, bazata pe stiinta. cu scoli in care copilul meu sa nu invete -- sa nu fie fortat sa invete -- prostii, din cauza carora sa aiba cosmaruri.

  by the way: e trist ce a aratat testul PISA pt Ro, si sunt convins k daca va fi lasat, biserica va inrautati si mai mult situatia. cum spune un alt comentator: pot sa emigrez. mersi tie, Romania.
 • +3 (5 voturi)    
  Si Dumnezeu si Stiinta (Miercuri, 27 februarie 2008, 10:20)

  magic [anonim]

  Dupa ce am citit toate posturile subiectului am ajuns la concluzia ca de fapt este o cearta intre Religiosi si Atei, cind de fapt articolul se referea la introducerea religiei in scoli. Personal nu cred in Dumnezeu, dar daca se tot doretse atit de mult introducerea religiei in scoli de ce nu se face sub forma unei paralele intre diferitele tipuri de religi existente? Sa se vorbeasca despre ortodoxism, catolicism, budism, islamism si alte tipuri de religie si sa se vorbeasca si despre lucrurile bune dar si despre cele rele pe care le ofera fiecare. Introducerea religiei in scoli ca obligatorie si descrierea cu bune sau rele DOAR a credintei ortodone i-mi suna mai degraba a indoctrinare decit a informare a scolarilor care nu au posibilitatea alegerii unei religi in deplina libertate. In concluzie daca religia va fi obligatorie si se va vorbi doar despre religia crestina viitorul va fi al "Intunericul ignorantei" (Stoewer)
  • +1 (1 vot)    
   mosul si stiinta (Sâmbătă, 12 iulie 2008, 17:50)

   Arpi [anonim] i-a raspuns lui magic

   observ ca ateii (eu sunt agnostic) cunosc mai bine logica, filozofia si chiar biblia ( cum unii dovedesc in aceasta cearta fara sfarsit) decat credinciosii
   de ce credeti ca nu vrea BOR sa exista o materie de studiu "religia comparata" ? .... ar sadii indoiala in mintea celor mici ... care nu ar fi tocmai bun pentru visteria unei organizatii de tip segregationalist in care majoritatea au depus juramantul saraciei .... (sunt doar usor ironic)
   religia nu ar trebuii sa apara la nici un moment dat in public ..... asta a zis si isus dragi credinciosi ... dar biblia este mult prea interpretabila ca daca nu ar fi asa ati fi inventat voi o alta carte magica in care sa predomine ceata si sa lipseasca logica
 • +4 (6 voturi)    
  cu evolutionismul (Miercuri, 27 februarie 2008, 10:21)

  moi [anonim]

  Nu cred in teoria evolutionista, insa excluderea ei din programa este o mare greseala. Copiii mei trebuie sa stie despre ea, chiar daca o consider eu gresita, la urma urmei e un exercitiu de inteligenta pentru ei sa discearna intre a o crede si a nu o crede.
 • -1 (5 voturi)    
  evolutionsimul - credinta oarba (Miercuri, 27 februarie 2008, 10:35)

  Ministerul Afacerilor Eterne [anonim]

  Vad aici multi oameni care judeca folosindu-se de capul altora care au abilitati interesante de manipulare. Unii pretind ca a avea credinta in Dumnezeu este pentru oamenii de second-hand, spunand astfel cum ca au de-a face cu o credinta oarba. Teoria evolutionista se bazeaza pe absolut nimic, pentru ca daca te uiti la arhiva fosilifera, ca sa dau doar un exemplu, vei descoperi ca nu exista fosilele corespondente unei mari multimi de stadii intermediare asa cum ar spune teoria evolutiei, ci exista doar fosile de organisme stabile si care, marea majoritate, pot fi regasite si azi pe pamant. Si daca ar fi sa credem teoria evolutionista, atunci poate cineva sa imi explice cum si de ce s-a trecut de la reproducerea prin diviziune celulara la reproducerea pe baza de sexe? Si daca sa zicem ca prin hazard, a aparut la un moment dat un organism avand sex, cate milioane de ani ar fi trebuit sa traiasca acel organism pana ce, tot prin hazard, sa apara organismul de sex opus cu care sa se poata reproduce? Asta arata cat de oarba este credinta celor care se bizuie pe teoria evolutiei....Stiati ca acum 4000 de ani Biblia spunea ca pamantul este rotund si ca sta suspendat in spatiu? Ei bine, la vremea aceea, inteleptii stintei spuneau ca pamantul este plat si ca sta pe spinarea a 3 tauri.... :)) Si s-au zbatut vreo 3000 de ani sa descopere ceea ce Biblia deja spunea cu claritate... Am citit mai sus posturi care invinuiesc crestinismul de nu stiu ce orori si razboaie...Pai daca eu ma folosesc de crestinism ca un paravan ca sa fac tot felul de ilegalitati, asta inseamna ca are ceva gresit crestinismul? De pilda, daca papa vindea "mantuirea" la colt de strada vanzand oamenilor iluzia salvarii de la iad, inseamna asta in mod necesar ca asa se obtine mantuirea conform Bibliei? Nicidecum, pentru ca Biblia spune ca mantuirea este doar prin Hristos, este de la Dumnezeu si omul nu poate face nimic ca sa Il impresioneze pe Dumnezeu si astfel sa capete mantuirea. www.wdjd.ro
  • +3 (5 voturi)    
   Ministerul Minciunii Eterne (Miercuri, 27 februarie 2008, 11:36)

   Giordano Bruno [anonim] i-a raspuns lui Ministerul Afacerilor Eterne

   daca bibila este atat de clara cu pamantul atarnat in spatiu de l-au ars pe rug pe Giordano.

   Si de unde stim noi ca peste 5 ani nu va veni cineva sa spuna ca evolutionismul era in biblie de dinain te de a fi descoperit de Darwin.
   • 0 (2 voturi)    
    ortodox (Miercuri, 27 februarie 2008, 14:42)

    ortodox [anonim] i-a raspuns lui Giordano Bruno

    L-au ars catolicii nu ortodocsii asta ca o prima observatie... si tot catolicii au si slabit imperiul bizantin si au distrus multe biserici ortodoxe.
    Cat despre restul...bilblia este si va fi aceeasi - cum spune Mantuitorul Hristos totul va trece mai putin cuvintele lui (dovada ca bilblia e atat de veche si neschimbata spre disperararea unora care vroiau ceva imbunatatit - sa zic asa o varianta soft creata de ei ca sa sa potriveasca usor)
    • 0 (2 voturi)    
     ateism (Miercuri, 27 februarie 2008, 18:44)

     ATEU [anonim] i-a raspuns lui ortodox

     Doar pentru clarificare:
     Eu fac o diferenta minima intre ortodoxi, catolici, musulmani, satanisti, martori ai lui Iehova, protestanti, samani, vraci etc.
     Cat despre reproducere: si acum majoritatea celulelor se reproduc asexuat, chiar in corpul nostru. Metoda nu a fost abandonata in procesul de evolutie pentru ca este destul de eficienta.
     Faptul ca nu avem toate scheletele si nu s-au pastrat si unghiile de la degetele mici ale speciilor anterioare nu inseamna ca teoria e gresita. Pe de alta parte religiile nu ofera nimic. Da' chiar nimic. Nici o proba.
     Daca ai stii un picut de genetica, ortodoxule, ai stii ca sexul este determinat de cromozomii X si Y. Combinatia lor determina sexul indivizilor. Asadar orice animal are o probabilitate de 50% sa se nasca cu o combinatie sau cu alta deci sa fie mascul sau femela. Totul este coordonat de o gena, care uneori mai da rateuri si asa apar androginii etc.
    • 0 (2 voturi)    
     Crestinism (Vineri, 29 februarie 2008, 18:44)

     hydra [anonim] i-a raspuns lui ortodox

     Crestinismul = catolici( ca tot sunt mai multi ) + ortodocsi + protestanti + lutherani + calvinisti + alte zeci de secte si sectulete care au mai aparut.
 • +1 (3 voturi)    
  o rasa inca imatura (Miercuri, 27 februarie 2008, 10:36)

  crystal [anonim]

  toata dez-zbaterea de opinii are in spate o miza mai mare: evolutia in constiinta a omenirii

  un proces dureros si inevitabil, cand ideile-carje ale trecutului sunt contestate, re-discutate, inca sunt oameni dispusi sa moara pentru ele...

  astept ziua cand in scoli se va introduce un curs continuu si ne-obligatoriu de experimentare a constiintei personale, in toata dimensiunea ei
 • -2 (2 voturi)    
  subiect secundar (Miercuri, 27 februarie 2008, 10:40)

  dserban [utilizator]

  mie imi vine factura de gaze 1600 RON pe luna, numai despre evolutionism si creationism nu imi arde mie acum... :)
  • 0 (0 voturi)    
   Factura (Miercuri, 27 februarie 2008, 12:09)

   Sani [utilizator] i-a raspuns lui dserban

   Mult platesti, ai casa?
   varianta Geotermala n-ar fi o varianta: ex: http://geothermal.marin.org/?

   Vedeti fratilor, chinul omului venit din maimuta? Daca ramaneam in copac ne multumeam cu putin.

   Asa avem stres, vrem case, sa ne educam copiii sa poata suporta mai mult stres....sa avem vacante, distractii..

   Pe scurt:
   - Teoria evolutionista versus teoria creationista.

   Teoria evolutionista tinde spre mai mult.

   Teoria creationista cauta sa ne convinga sa vrem putin. Mi-e frica insa ca multi - cei mai puternici - dintre cei care o propaga nu sunt chiar inocenti!

   Pentru cei care iau discutiile personal:
   A nu dori obligativitatea religiei ORTODOXE in licee (alternativa: prezentarea marilor religii ale umanitatii ar trebui obligatoriu dupa parera mea) + introducerea teoriei creationiste nu inseamna lipsa de credinta in Dumnezeu (crestin sau nu).
 • +4 (6 voturi)    
  Creationism vs Evolutionism (Miercuri, 27 februarie 2008, 10:49)

  x [anonim]

  http://zeitgeistmovie.com/
  Uitati-va la acest film, nu este 100% adevar, dar sunt spuse lucruri care dau de gandit.

  P.S. Observ ca adeptii creationismului ( cei care sunt credinciosi, cel putin teoretic ) sunt foarte vulgari in exprimare vis-a-vis de cei care nu le impartasesc teoria ! Pai e normal ?!
  • 0 (2 voturi)    
   e normal (Miercuri, 27 februarie 2008, 12:57)

   liviu [anonim] i-a raspuns lui x

   religia spala creierul...
   orice argument aduci impotriva existentei unei fiinte superioare atrage un raspuns de genu
   "necredinciosule, satanistule, etc etc etc"

   ma rog nici darwinismul nu are o sustinele reala dar oricum e mai stiintific si mai explicabil decat religia
   • +2 (2 voturi)    
    ortodox (Miercuri, 27 februarie 2008, 14:51)

    ortodox [anonim] i-a raspuns lui liviu

    E mai explicabil prin manipulare, asta e clar...problema e ca nimeni nu te obliga sa crezi, nici ortodoxismul nu face asta dar nici nu se schimba doar pt a te atrage - iti prezinta situatia si daca vrei sa urmezi calea Domnului e in regula - ideea e sa stii ca exista (si exista atatea minuni Dumnezeiesti pe care nici nu le mai bagam in seama). Sa zicem ca as crede teoria lui Darwin si totul e evolutie - atunci de ce plante si animale daca totul a pornit de la o intalnire intre 2 celule, de unde asemena despartiri in regnuri vegetale si animale - daca studiezi atent vezi cat e de trasa de par toata treaba iar daca te mai si informezi ca a fost introdusa fortat de 2 insi intre 1910-1921 clar ca isi pierde toata valoarea. Dar cel mai bine fiecare trebuie sa judece cu mintea lui !

    Ca de final; TV-ul nu spala creierul -ai citit ceva carti despre efectele TV asupra omului? Cercetarile facute de americani?
    • +1 (1 vot)    
     ateism (Miercuri, 27 februarie 2008, 18:55)

     ATEU [anonim] i-a raspuns lui ortodox

     uuuf, domle ortodox, matale unde ai facut liceul??? Pai sa vorbim de biodiversitate? Ai auzit ceva de combinatorica? Se facea pe vremuri intr-a zecea, acu probabil ca creationsitii au interzis-o ca le strica calculele. Pai genomul uman are cam 25000 de gene. Dar doar in unele cazuri o gena controleaza o functie adica in relatie 1 la 1. Adesea grupuri de gene controleaza functii. Acum aceste grupuri pot fi combinate in diverse moduri.
     Exista 4 baze (bazele purinice si pirimidinice) vestitele A G T C si ordonarea lor da nenumarate posibilitati...
     De aia exista animale si plante de o diversitate enorma.
  • +1 (1 vot)    
   CONSECTINTE (Miercuri, 27 februarie 2008, 18:49)

   jagga [utilizator] i-a raspuns lui x

   statul nu are nevoie de oameni care sa-l contrazica. obedienta este solutia!
   si cum sa creezi oameni care sa nu aiba simt critic altfel decat prin religie.
   primul pas este obedienta fata de dumnezeu si implicit catre reprezentantii sai pamanteni mai precis biserica si preotimea.
   iar cum se stie foarte bine ca biserica noastra ,sub scuza de 2 bani ca "aceasta este voia domnului" (vezi scuzele pt. daramarea bisericilor pe vremea impuscatului), este la randul ei obedienta oricaror guvernanti (aduceti-va aminte ce ziceau preafericiti preoti tot pe vremea comunistilor)... circuitul religiei in natura se inchide.
   ce ne mai batem capul atata! va trebui sa ne spunem copiilor ca barbosul nu exista si sa mergem sa ne retragem copii de la orele de indobitocire.
   asta e.... poate unul se va trezi totusi sa intenteze si un proces astefel se va crea un precendent
  • 0 (0 voturi)    
   Fain filmul... (Joi, 28 februarie 2008, 14:56)

   Bogdan [anonim] i-a raspuns lui x

   M-am uitat doar la inceput
   Dar in seara asta il vd pe tot.
 • 0 (4 voturi)    
  consecventa (Miercuri, 27 februarie 2008, 11:16)

  Amelie [anonim]

  Sunt curioasa, la facultatile de biologie din Romania, ce invata studentii? Tot ca omul a fost creat din tarana de catre Dumnezeu? Sau le explica frumos profesorii ca 12 ani la scoala au invatat basme si de fapt comunitatea stiintifica e de alta parere? Ca sa fim consecventi ar trebui sa-i invatam pe elevi la geografie ca pamantul are 7000 de ani si ca e plat. A, si ca dinozaurii au murit inecati in timpul potopului.
  Chiar nu inteleg, parca Romania era stat laic, nu e neconstitutionala aberatia asta?
 • -1 (5 voturi)    
  evolutie ?? (Miercuri, 27 februarie 2008, 11:27)

  carla [anonim]

  De ce nu explica teoria lui Darwin separarea sexelor ???
  Eu prefer sa fiu creatia lui Dumnezeu decat sa stiu ca ma " TRAG" din maimute ;-))
  • 0 (0 voturi)    
   Preferintele (Vineri, 29 februarie 2008, 18:51)

   hydra [anonim] i-a raspuns lui carla

   Si eu as prefera sa fiu presedintele sua dar nu ma intreaba nimeni ce preferinte am. Ceea ce ai vrea sa fii si ceea ce esti cu adevarat sunt doua lucruri distincte.
 • +1 (3 voturi)    
  liber-arbitru (Miercuri, 27 februarie 2008, 11:43)

  gj [anonim]

  Se spune ca traim intr-o tara libera si democratica, in care fiecare individ poate sa isi aleaga liber credinta, sa isi aleaga singur ideologiile in care crede, dar pentru a putea alege, acesta trebuie si sa cunoasca, iar informatiile se obtin in primul rand in scoala. Copiii, care sunt in formare, trebuie sa afle de mai multe ideologii, pro si contra, si sa decida singuri, cand vine momentul in ce cred.
  In ceea ce priveste orele de religie, parerea mea este ca acestea ar trebui sa fie facultative, la alegere, in functie de religia fiecaruia. Eu sunt crestina, cred intr-un singur Dumnezeu, dar nu cred intr-un stat bisericesc, 'bisericizat', in care sa fii invatat, sa ti se spuna, si impuna in ce sa crezi. Credinta nu functioneaza cu forta...
 • 0 (4 voturi)    
  copii sa invete adevarul (Miercuri, 27 februarie 2008, 12:02)

  iuliu [anonim]

  COPIII TREBUIE SA AFLE ADEVARUL STIINTIFIC NU NISTE POVESTI INVENTATE DE NISTE HABARNISTI SUPERSTITIOSI CARE HABAR N-AVEAU PE CE LUME TRAIESC SI LE ERA TEAMA DE TUNETE; FULGERE SI ECLIPSE.
  • +2 (2 voturi)    
   CITESTE AICI SI POATE TE RZGANDESTI (Miercuri, 27 februarie 2008, 19:17)

   CLAU [anonim] i-a raspuns lui iuliu

   http://www.sfaturiortodoxe.ro/teoria-evolutionista.htm
 • 0 (0 voturi)    
  Corect! (Miercuri, 27 februarie 2008, 12:14)

  verita [anonim]

  Asa-i, omul se trage din maimuta, si Dumnezeu din Dumnezeu!

  Problema-i cum sa le lichesti! ?
  Ca dumnezeul maimuta ucide!
 • 0 (2 voturi)    
  STRAMOSI COMUNI (Miercuri, 27 februarie 2008, 12:22)

  FIBONACCI [anonim]

  Teoria asa zisa a lui Darwin nu spune ca omul se trage din maimuta. Ea sugreaza ca omul si maimuta au avut un stramos comun.
  • 0 (0 voturi)    
   Adica... (Miercuri, 27 februarie 2008, 12:33)

   massaro verita [anonim] i-a raspuns lui FIBONACCI

   ...tot aia!
  • 0 (2 voturi)    
   XY (Miercuri, 27 februarie 2008, 14:23)

   Piticot [anonim] i-a raspuns lui FIBONACCI

   se vede ca esti cel putzin incult ,teoria evolutzionista nu spune ca omul se trage din maimutza ba, semianalfabetule taci din gura si rumegatzi lumanarile sau pune mina pe carte.
 • -1 (1 vot)    
  d-zeul maimuta! (Miercuri, 27 februarie 2008, 12:24)

  massaro verita [anonim]

  Khali.......si ideologii-apologii ale mortii...morbid!
 • 0 (0 voturi)    
  te-a facut (Miercuri, 27 februarie 2008, 12:40)

  George [anonim]

  Chiar crezi ca El a facut toate alea, ca te-a facut pe tine?
  Pai chiar te-a facut.
  Din vorbe.
  • 0 (0 voturi)    
   Mahala.... (Miercuri, 27 februarie 2008, 13:27)

   massaro verita [anonim] i-a raspuns lui George

   ....si bla, bla, bla, mai degab` a demolat asa!
 • 0 (4 voturi)    
  religia nu are ce cauta in scola. (Miercuri, 27 februarie 2008, 12:54)

  tar [anonim]

  "73% dintre elevii de 13-19 ani cred ca omul a fost creat de Dumnezeu"

  Adica aproape 3/4 din elevi au mers la scoala si nu au invatat sa gandeasca.
  • 0 (2 voturi)    
   religia nu poate fi materie de studiu (Miercuri, 27 februarie 2008, 18:40)

   radu [anonim] i-a raspuns lui tar

   Dupa jumatate de secol de prigoana comunista, BOR incearca sa recupereze pozitia in stat si societate, argumentand ca fara ciuma rosie, alta ar fi azi situatia si ca cererea lor de discriminare pozitiva este indreptatita; dogmaticii (sau sa le spunem strategii organizatiei) refuza sa accepte ideea de stat laic si de libertate confesionala, pe care le considera accidente istorice - regretabile si degraba reparabile.

   Persistand in aceasta optica, rateaza sansa de a se apropia din nou de individ si de a transforma credinta in parte a mentalului colectiv pe calea dialogului cu fiecare in parte, in sensul primordial - de punte de legatura intre individ si zeul sau.

   Este aparent mai la indemana sa apeleze la arsenalul puterii de stat ( ordine ministeriale, programe scolare, etc.). Rezultatul este complet contraproductiv - coborata in arena scolii, materia numita religie (desi s-ar dori de fapt insuflarea credintei) cade in derizoriu.

   In ceea ce priveste folosirea argumentului populatiei majoritar ortodoxe practicante pentru a justifica noua teroare a majoritatii - statisticile sunt inselatoare si descriu doar partial fenomenul. Incercati sa va inchipuiti cate biserici (cladire, preot, activitati sociale etc.)) ar ramane active, daca s-ar retrage finantarea bugetara. Pentru ca un lucru este clar - daca religia reprezinta o problema personala si este separata de stat, plata (chiar si partiala) a cheltuielilor din venituri bugetare este incorecta.

   Inchei afirmand ca studiul religiei (in fapt al unei "credinte") ca materie scolara o demonetizeaza si genereaza exact efectul contrar.
 • -2 (2 voturi)    
  oricum (Miercuri, 27 februarie 2008, 12:54)

  liviu [anonim]

  tot o decizie proasta o sa ia si o sa terorizeze elevii cu niste teorii despre care nu suntem sigur ca sunt adevarate...
  d c invatam religia si/sau darwinismul cand nu exista dovezi ca vreuna din ele ar fi adevarate...
  omu de neandertat se pare ca era doar cocosat (in aceeasi vale s-au gasit si schelete drepte)
  religia nu mai vb. nu scrie nimic verificabil acolo...

  si cel mai rau e ca o sa oblige elevii sa invete o anumita teorie fara sa le dea intradvar de ales si fara sa aiba motive sa creada ca acea teorie este adevarata...

  eu nu am invatat decat putin darwinism la biologie (in care se tot chinuia profesoara sa ne arate ca e adevarat si n-o credea nici dracu) si o ora de religie (in care se chinuia profa sa ne spuna ca trebuie sa ne ducem la biserica sa ne spovedim sa ne rugam etc etc etc)... si inca traiasc, muncesc am servici, familie etc... si nu stiu nici biblia calumea nici teoria lui darwin calumea :D

  si asa sunt 15 materii sau cate mai sunt acum... vin elevii cu un ghiozdan de 10-15 kile de carti... la ce naibi le mai dai inca o materie in loc sa scoti? daca tot urmam exem\plul UE si SUA pai sa micsoram naibi programa aia ca oricum nu retin elevii nimic

  materiile trebuie facute ca sa-ti foloseasca in viata si sa inveti ceva nu ca sa manance o mancare niste profesori si sa te terorizeze pe tine cu toate tampleniile
  • +2 (2 voturi)    
   se vede (Miercuri, 27 februarie 2008, 13:35)

   mais [anonim] i-a raspuns lui liviu

   adevaru-i ca se vede ca n-ai inteles mare lucru pe la scoala. se vede dupa cum stii sa siluiesti limba romana in scris.

   mai oameni buni, elevii la scoala nu trebuie sa invete doar date certe, teorii demonstrate si para-demonstrate. trebuie sa stie ce gandesc oamenii in lumea asta, ca sa-si dezvolte, la randul lor, gandirea.

   nu uitati cate axiome ati invatat la matematica. iar pentru cine nu stie, axioma este un adevar nedemonstrat.
  • 0 (2 voturi)    
   Materii.... (Miercuri, 27 februarie 2008, 13:36)

   Massaro Verita [anonim] i-a raspuns lui liviu

   Orice ai invata (daca ai aceasta capacitate innascuta de altfel), materia folositoare in viata este -1- materia cenusie; -2- bunul simt (daca ai materie cenusie); -3- cei sapte ani de acasa, si pe toate astea ti le da Dumnezeu si muma-ta, daca ii ai si o ai..... ca daca Nu, poti sa inveti si dialectica marxist leninista ca tot la nimic nu-ti foloseste!

   Cat despre ce paine amara mananca profesorii nu o doresc nimanui!
   Ca la ora asta nu mai sunt profesori ci ingrijitori de cimpanzei si urangutani cu pretentii de VIP-uri la zoo......
  • 0 (2 voturi)    
   ? (Miercuri, 27 februarie 2008, 13:48)

   x [anonim] i-a raspuns lui liviu

   zici ca nu prea ai invatat "teoria lui darwin", dar de vreme ce nu o crezi trebuie ca macar ai citit-o.

   defineste-mi ce intelegi tu prin "darwinism".

   si cum ai dedus (sau "ai invatat") ca nu exista dovezi pentru "darwinism"?
  • +1 (3 voturi)    
   apropos (Miercuri, 27 februarie 2008, 14:02)

   x [anonim] i-a raspuns lui liviu

   "ar trebui sa-ti foloseasca in viata".
   ai fi surprins in ce locuri se aplica evolutionismul.

   pe langa faptul ca daca am exclude demersul stiintific inca ar fi trebuit sa umbli in opinci, maica-ta sa-ti teasa cioarecii si tu sa mananci paine la sarbatori, chiar teoria asta (bat-o vina) are aplicari nu numai in biologie.

   poate ai adidasi nike, zi-i mersi pietei de capital.
   sau bucura-te de semafoarele care-s sincronizate (desi nu cred ca se aplica si in bucuresti).
   sau chipsurile pe care le mananci, facute din cartofi "atent selectionati".
   sau materialelor din masina sau telefonu' tau, medicamentelor pe care le inghiti ori alte aplicatii ale folosirii algoritmilor genetici.
   sau vindecarii cancerului. sau, probabil, terapiei genetice pe care o s-o urmeze copiii tai sa traiasca 150 de ani.
   si altele.

   sanatate si numai bine. si citindu-ti comentariul m-am gandit ca inainte sa taiem din materii poate ar fi bine sa mai bagam niste ore de gramatica.
 • -2 (2 voturi)    
  sunt creatia lui lucifer (Miercuri, 27 februarie 2008, 13:19)

  cezar [anonim]

  eu sunt de parere ca intunecatul LUCIFER ne-a creeat...studiati un pic mitologia....
  • 0 (2 voturi)    
   pieri s.... ! (Miercuri, 27 februarie 2008, 14:33)

   alin [anonim] i-a raspuns lui cezar

   nu era pt tine Cezar.
   fa-ti semnul Crucii si spune ca-ti pare rau de ce-ai zis si ca nu e adevarat.
   fa asta acum cat mai respiri, ca se te fereasca bunul Dumnezeu sa mori si sa nu fi apucat sa faci ce ti-am zis.
 • 0 (0 voturi)    
  Vreau studiul Religie Crestine, Crestin Ortodoxe (Miercuri, 27 februarie 2008, 13:48)

  Massaro Verita [anonim]

  Vreau sa se studieze Religia Crestin Ortodoxa in Scoli si nu numai in Scoli, ci si in Licee si Universitati......

  Daca tot este un razboi al orgoliilor, este singura posibilitate de a-ti manifesta libertatea, liberul arbitru (capacitatea de a alege)si capacitatea de a crea.............
 • -1 (3 voturi)    
  Religie vs stiinta sau stiinta vs religie (Miercuri, 27 februarie 2008, 13:58)

  Oana [anonim]

  Hm! Ca simpatizanti ai unei tabere, fiecare merge la extrem in sustinerea punctului de vedere cu speranta ca va castiga tabara lui si nu adversa.
  Poate ca daca fiecare dintre voi si-ar pune mai multe intrebari fundamentale ati vedea ca adevarul e undeva la mijloc. Poate ca daca fiecare din voi ar fi la curent cu descoperirile stiintei ar vedea ca stiinta incepe sa aduca dovezi in sprijinul a ceea ce noi numim Dumnezeu.
  Sincer, imi pare rau pentru voi, de cele mai multe ori se foloseste orzul pe gaste. Pentru voi e mai pretioasa cearta.
  Eu imi voi educa copilul in spiritul ambelor tabere si asa sunt sigura ca va fi mai bun si cu mintea mai deschisa decat a multora dintre colegii sai si implicit viitori adulti.
  Acum judecat si voi, cine va fi mai castigat?
  • -2 (2 voturi)    
   . (Miercuri, 27 februarie 2008, 14:40)

   eco [anonim] i-a raspuns lui Oana

   Eu o sa-i cumpar copilului meu pusti. De fiecare craciun, de fiecare zi de nastere, pusti, pistoale, sabii, punale, macete, arbalete, sulite
   • 0 (2 voturi)    
    ... (Miercuri, 27 februarie 2008, 16:57)

    nadolu [utilizator] i-a raspuns lui eco

    o sa aiba D-zeu grija sa fii primul pe care le pustiul tau le va folosi!
 • 0 (2 voturi)    
  un articol interesant de citit (Miercuri, 27 februarie 2008, 14:08)

  DigitalScribe [anonim]

  Un articol interesant de citit se gaseste aici:

  http://digitaverna.blogspot.com/2007/08/religia-ar-putea-deveni-obligatorie-in.html

  E interesant cum problema apare si dispare din media romaneasca ca sa reapara ca o noutate mai tarziu... totul pentru rating nu ? Vindem publicitate...
 • +1 (1 vot)    
  incredibil (Miercuri, 27 februarie 2008, 14:15)

  Livius [anonim]

  De ani buni traiesc in afara Romaniei.
  Aceasta stire ma uimit este incredibil in secolul XXI
  se pune in Romania problema de a se preda elevilor teoria evolutionista ?
  Incredibil. -rusine celor ce au eliminat a...
  sint plin de nervi ,mi e sila ,ce a ajuns tzara asta.
 • 0 (2 voturi)    
  let there be light so can see what I've done (Miercuri, 27 februarie 2008, 14:33)

  R_G [anonim]

  1. La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul.
  2. Şi pământul era netocmit şi gol. Întuneric era deasupra adâncului şi Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor.
  3. Şi a zis Dumnezeu: "Să fie lumină!" Şi a fost lumină.

  asta ar insemna ca cerul si pamintul au fost facute pe intuneric:))
 • 0 (4 voturi)    
  stiinta e prea complicata (Miercuri, 27 februarie 2008, 15:20)

  constantin [anonim]

  Eu îi inteleg pe crestini pentru ca la urma urmei e mai usor sa zici ca Dumnezeu le stie pe toate decat sa-ti bati capul cu invatatul. Dect sa citesti mai multe articole sau carti poti citi o singura carte, biblia. Asa fac si musulmanii, ei citesc Koranul, il chiar invata pe dinafara, chiar daca nu inteleg araba. Religia inseamna putere si nimeni nu e dispus sa piarda puterea pentru adevar. Ce rost ar mai avea preotii daca toata lumea ar sti ca Dumnezeu nu exista? Daca institutia bisericii nu mai are puterea de a spala creere atunci s-a terminat cu finatarea sa.
  Asa cum nimeni nu mai crede in Zeus sau alti zei greci asa s-ar putea termina si cu crestinismul, islamul sau iudaismul insa politicienii au nevoie de religie pentru a pacea sociala. Si nu vor renunta la una dintre cele mai puternice arme de conducere a maselor.
 • 0 (2 voturi)    
  o mica lamurire (Miercuri, 27 februarie 2008, 15:26)

  ch [anonim]

  cand mai vorbiti despre descendenta omului din maimuta luati in considerare caldogeneza
  • -1 (3 voturi)    
   rectificare (Miercuri, 27 februarie 2008, 16:43)

   ch [anonim] i-a raspuns lui ch

   acuma trebuie sa-mi raspund singur daca fac greseli din astea de tastare si sa rectific termenul din primul post so, e de fapt cladogeneza; procesul consta in divizarea liniilor evolutive si da nastere biodiversitatii.
 • -1 (1 vot)    
  FA CEVA! (Miercuri, 27 februarie 2008, 17:29)

  Buciuman [anonim]

  Daca te simti revoltat, fa ceva, sustine campania noastra pentru reintroducerea teoriei evolutioniste in scoli aici:
  http://rezistenta.blogspot.com/2008/02/retardatilor.html
 • -2 (2 voturi)    
  intrebare.... hihihi (Miercuri, 27 februarie 2008, 18:56)

  jagga [utilizator]

  daca tot Dumnezeu le-a facut pe toate cele vazute si nevazute.... de ce naiba a facut si MARIJUANA si TANTARIi (dada... aia care te sacaie in noptile de vara, de sudui si blestemi ca un fariseu, cand te pisca)
  hihihi... chiar ca ma amuz!!
 • +1 (3 voturi)    
  TEORIA EVOLUTIONISTA = UN ROD AL IMAGINATIEI (Miercuri, 27 februarie 2008, 19:07)

  CLAU [anonim]

  daca aveti timp cititi aici si poate o sa va razgznditi in privinta teoriei evolutioniste

  http://www.sfaturiortodoxe.ro/teoria-evolutionista.htm
  • -1 (1 vot)    
   da (Miercuri, 27 februarie 2008, 21:45)

   x [anonim] i-a raspuns lui CLAU

   am avut rabdare sa citesc bucati din linkul tau. din pacate toate se inscriu in aceleasi tipare de argumente respinse de nenumarate ori.

   te-as ruga sa ai rabdare si tu sa iei pe rand afirmatiile din linkul tau de la sfaturi ortodoxe si sa-ti gasesti raspunsuri LA FIECARE aici http://www.talkorigins.org/indexcc/list.html

   (presupun ca stii engleza, nu ma apuc sa traduc de pe pagina aia una cate una toate aberatiile scrise de parintele Seraphim Rose)
  • -1 (1 vot)    
   :)):)) (Miercuri, 27 februarie 2008, 22:17)

   neutrino [utilizator] i-a raspuns lui CLAU

   pai la sfaturi ortodoxe ne trimiti sa aflam despre evolutionism???De Google ai auzit?
 • -1 (1 vot)    
  Indoctrinare (Miercuri, 27 februarie 2008, 19:41)

  Dicky [anonim]

  Omul nu a fost creat de vreun zeu.
  Omul nu se trage din maimuta.
  Omul are inca origini necunoscute.

  Dati un search pe google la cuvantu l"illuminat"i si cercetati si veti afla multe raspunsuri.
 • +1 (1 vot)    
  crearea omului (Miercuri, 27 februarie 2008, 21:59)

  mihai [anonim]

  Omul a fost creat de Dumnezeu in urma cu aproximativ 7500 de ani aceasta cifra o aflam din cartile de cult ortodoxe, diavolul incearca prin toate mijloacele sa falsifice acest adevar incat sa ajuns sa se creada ca omul e facut din maimuta , prin toate mijloacele omul e indoctrinat de ex. mass -media, scoala etc. Aceasta indoctrinare este facuta de organizatiile new age , masonerie dar si de secte .Daca vreti sa stiti mai multe despre crearea omului dar si de alte subiecte interesante va recomand carti de Pr.Seraphim Rose un american trecut la ortodoxie. Va multumesc .
  • 0 (0 voturi)    
   da (Miercuri, 27 februarie 2008, 22:49)

   x [anonim] i-a raspuns lui mihai

   sectele si masoneria precum si organizatiile new age din spatele tuturor universitatilor din lume vor sa te indoctrineze si te forteaza sa ai haine din "materiale artificiale", baie acasa si lighian de plastic in care sa-ti pui hainele la spalat (nu neaparat in ordinea asta).
   spor la citit lucrarile aproape sanctificatului seraphim.
   credinta e de apreciat, insa in limitele in care nu sfideaza bunul simt.
   daca eu as merge intr-o padure si as zice ca toti copacii au fost creati si exista "asa cum ii vad" de 50 de minute, ca pomii nu cresc din seminte dar sunt in schimb facuti dintr-o ramura de maslin ati zice ca-s credincios sau ca aberez? un pic fortata comparatia, dar la fel de logica ca 7500 de ani aflati "din cartile DE CULT ortodoxe"

   sunt trei feluri de oameni:
   - unii care manipuleaza cu buna stiinta din convingeri morale sau financiare
   - unii care cred neconditionat fiind "saraci cu duhul" (si fericiti de altfel)
   - unii care cred si cerceteaza si nu accepta tot ce "se toarna" in ei, ci pas cu pas isi deschid orizonturile

   tu ce categorie esti?
 • +1 (1 vot)    
  crearea omului (Miercuri, 27 februarie 2008, 21:59)

  mihai [anonim]

  Omul a fost creat de Dumnezeu in urma cu aproximativ 7500 de ani aceasta cifra o aflam din cartile de cult ortodoxe, diavolul incearca prin toate mijloacele sa falsifice acest adevar incat sa ajuns sa se creada ca omul e facut din maimuta , prin toate mijloacele omul e indoctrinat de ex. mass -media, scoala etc. Aceasta indoctrinare este facuta de organizatiile new age , masonerie dar si de secte .Daca vreti sa stiti mai multe despre crearea omului dar si de alte subiecte interesante va recomand carti de Pr.Seraphim Rose un american trecut la ortodoxie. Va multumesc .
  • -1 (1 vot)    
   Esti foarte inteligent (Joi, 28 februarie 2008, 0:22)

   gigi [anonim] i-a raspuns lui mihai

   daca inca crezi ceva ce a fost inventat de niste profeti acum 2000 de ani pentru a controla oamenii.Nu spun ca nu exista Dumnezeu,dar sa crezi ca omul a aparut asa deodata este pur si simplu tampit.Poate ca Dumnezeu a creat legile fizicii si BigBangul si astfel intreg universul.Nimeni nu stie sigur ce a fost inainte de BigBang,dar sa spui ca omul nu a cazut pur si simplu din cer...
 • 0 (0 voturi)    
  fiecare cu a lui... (Miercuri, 27 februarie 2008, 22:25)

  hori [anonim]

  toti oamenii trebuie sa aiba dreptul sa creada ce vor si sa faca ce vor atata timp cat faptele si credintele lor nu ii afecteaza pe cei din jur...degeaba ii judecati voi pe adeptii evolutionismului sau pe cei ai creationismului...adevarul e undeva la mijloc...cel putin asta cred eu...ma bucur ca se dezbate aceasta tema si trezeste interes. Numai bine tuturor.
  • 0 (0 voturi)    
   să aibă ! (Sâmbătă, 24 noiembrie 2012, 21:06)

   FlorinCroitoru [anonim] i-a raspuns lui hori

   Să aibă toți dreptul să spună orice despre orice vor ei. Așa vom putea vedea cîtă prostie există.Dacă, se vor repeta doar teoriile științifice am crede că lumea e foarte avansată.Cînd colo ce să vezi? 73% din elevi spun că dumnezeu a creat lumea, nu natura.Ăsta e nivelul românului! Evul Mediu, tăticule! Cei ce gîndesc mai bine în România sînt acum minoritari.Pînă și intelectualii sînt la un nivel scăzut; Ion Coja s-a dus la o mînăstire și a ținut o predică, Octavian Paler, Pleșu, se declarau mari credincioși . Nici intelectuali adevărați nu avem.
 • 0 (0 voturi)    
  predarea evolutionismului in scoli este tot o form (Miercuri, 27 februarie 2008, 23:05)

  Zsuzsa Borbely-Bartalis [anonim]

  Ma uit ingrozita la cata ura produce acest subiect.
  Eu consider ca predarea evolutionismului in scoli este si ea o forma de indoctrinare, dar intr-o alta doctrina, decat cea crestina. Eu, ca om care crede in Dumnezeu nu as fi de acord sa mi se indoctrineze copilul cu invataturile darwiniene, mai ales daca aceasta este SINGURA informatie pe care copilul o primeste despre cum s-a creat lumea.
  Am vazut comentarii conform carora la scoala se indoctrineaza copiii cu invataturile crestine. La care scoli? Ca in cei cincizeci de ani ai comunismului si chiar dupa indoctrinarea a fost cam alta. In 1993 eu inca invatam la scoala EXCLUSIV doctrina evolutionista si trebuia sa dau examen din dovezile aduse in favoarea acestei doctrine. Nu cred ca pana astazi s-a schimbat ceva, copiii invata eventual la orele de educatie religoasa, daca se mai fac in scoli si daca le urmeaza sau parintii ii mai lasa sa le urmeze.
  Deci cel putin sa fie predate ambele doctrine, nu numai evolutionismul, si acela pe post de singurul adevar adevarat si sigur (calificare care nu este adevarata, pentru ca tot mai multi oameni de stiinta ai zilelor noastre, ATEI ridica din ce in ce mai multe probleme in privinta veridicitatii teoriei evolutionismului).
  • -1 (1 vot)    
   educatie, nu indoctrinare! (Joi, 28 februarie 2008, 0:26)

   Amelie [anonim] i-a raspuns lui Zsuzsa Borbely-Bartalis

   In scoli nu trebuie sa fie loc pentru indoctrinare, nici evolutionista, nici creationista. Teoria evolutionista are intr-adevar probleme. Cu alta mai buna stiinta (inca) nu a venit. De-aia trebuie sa o predam pe asta in scoli, asa cum e ea, imperfecta, si sa le spuneam copiilor ca ea este o TEORIE. Nu un adevar absolut. Si da, sa se predea si teoria creationista, si ea prezentata ca fiind o teorie. Din cate stiu eu nu a fost demonstrata inca. Elevii sa judece, sa aleaga ei in ce sa creada, si sa vina ei cu o teorie mai buna. Eu zic ca ne intelegem, nu? Eu chiar nu am nimic impotriva faptului de a se preda si teoria creationista in scoli. Nu inteleg de ce o buna parte a crestinilor nu vor sa fie predata teoria evolutionista....
   • -1 (1 vot)    
    De ce (Joi, 28 februarie 2008, 9:45)

    a_claudiu [utilizator] i-a raspuns lui Amelie

    In primul rand ceva despre teorie. O teorie nu poate fi demonstrata. Demonstratia se aplica numai la teoreme in matematica. O teorie poate fi doar confirmata sau infirmata si este folositoare in momentul in care poate prezice anumite lucruri. Teoria evolutiei nu a fost infirmata DELOC si a fost confirmata de nenumarate ori incat este considerata de catre specialisti ca o axioma. Teoria evolutiei lui darwin a fost imbunatatita in timp pe masura ce lucruri noi au fost descoperite (genetica de exemplu). Teoria creationista este confirmata printr-un simplu fapt: credinta.
    Daca am fi lasat religia in scoala pamantul ar fi fost si azi plat, medicina ar fi fost la pamant (studiul pe cadavre interzis) si ne-am fi aparat de fulgere prin rugaciuni in loc de paratraznet (paratraznetul fiind considerat o sfidare a divinitatii).
 • -1 (1 vot)    
  Am invins! (Miercuri, 27 februarie 2008, 23:50)

  Sataniil [anonim]

  90% dintre indivizii care au postat aici s-au dovedit: a fi:
  1. Indracitzi (Dzeu le-a luat mintzile)
  2. Mitocani (cu taria opiniunilor personale)
  3. Descendentzi directzi, neevoluatzi & doveditzi ai unei maimutze handicapate mental
  4. Lighioane care au citit o singura carte (shtirile protv de la ora 5)
  5. bravi luptatori pt o cauza pe care n-au intzeles-o, nu incearca s-o intzeleaga, n-o vor intzelege niciodata, da' sunt gata sa moara pt ea (evident ca daca se zborsheshte cineva la ei, renuntza)
  PROPUNERE:
  dezbatetzi in continuare meciurile (evenimente grave amenintza futballul rromanesc!), ultimele trenduri din manelistica rromaneasca, victoriile dlui Preshedinte impotriva mogulilor, creshterea in sodaje a femeilor politice de valoare: Elena Basescu, Prof Dr Elenea Udrea & Acad Dr Ing Oana Zavoranu.
  Al dvs, Parintele Sataniil (de la Manastirea Secu)
 • 0 (0 voturi)    
  teoria lui darwin e o minciuna (Joi, 28 februarie 2008, 0:13)

  creationistu [anonim]

  la www.creationism.info.ro adevarul despre creationism vs. evolutionism
  • +1 (1 vot)    
   aha (Joi, 28 februarie 2008, 0:41)

   Amelie [anonim] i-a raspuns lui creationistu

   Imi plac cei care de fapt nu vor un dialog, ci vor sa ne prezinte inca si inca o data opiniile lor, putine, dar teribil de fixe. Keep up the good work!
   P.S. Cum as putea oare afla "adevarul" de la un site care evident contine punctul de vedere al unei singure parti? Cat de obiectiv poate fi acel site?
 • 0 (0 voturi)    
  hilar (Joi, 28 februarie 2008, 0:52)

  jagga [anonim]

  http://www.youtube.com/watch?v=tUrCF7fpViw&feature=related
 • 0 (0 voturi)    
  DIN PARTEA UNORA DINTRE CEI MAI INTELIGENTI OAMENI (Joi, 28 februarie 2008, 3:10)

  alex [anonim]

  http://www.ted.com/themes/view/id/21 Argumente pro si contra teoriei lui Darwin sau a existentei lui Dumnezeu.....parerile unora dintre cei mai destepti oameni in viata in 2008.
 • -1 (1 vot)    
  ateism (Joi, 28 februarie 2008, 13:22)

  ATEU [anonim]

  Si pentru final, am urmarit cu interest dezbaterea asta. Imi place sa vad ca este suficient de multa lume care intelege valoarea adevarului stiintific. De asemenea, din pacate in Romania ateismul este adesea echivalat cu comunismul. Dupa mine asta este o greseala. Ateismul este o forma de manifestare a libertatii de gandire. Si revolutia franceza dorea o oarecare laicizare. Ateismul nu se impotriveste in principiu credintei. Doar ca prin credinta unii inteleg altceva decat credinta in zei. De exemplu se stie ca credinta in propriile forte este un factor psihologic esential. Pe directia asta ar trebui sa evolueze credinta si nu spre credinta oarba in invataturi depasite. Cam asta mai aveam de zis
 • 0 (0 voturi)    
  Adevarata credinta (Vineri, 29 februarie 2008, 17:49)

  Credinta [anonim]

  Cititi
  "Adevarata credinta"
  Autor: Iosif Tone
 • -1 (1 vot)    
  Modele depasite (Vineri, 29 februarie 2008, 18:22)

  Mihai [anonim]

  Sincer, cred ca multi din cei ce au postat pro si contra au nevoie de exercitiul de a gandi pe cont propriu si de a isi actualiza paradigmele. Nu suntem la 1900, ce pana mea ... exista teorii mai avansate!
 • -1 (1 vot)    
  O fraza de dinsii inventata (Sâmbătă, 1 martie 2008, 0:17)

  Valentin Ionescu [anonim]

  E foarte ingrijorator ca 73% din cei din clasele 7-12 cred in bazaconia cu dumnezeu - deci sint asigurate masele de manevra <br> care-si vor continua ritualul "magic" de "a face cruce" cind trec pe linga biserici in RATB (nelamurire: daca sint atit de preocupati sa prinda un loc mai in fata in cadrul iluzoriei "vieti vesnice", de ce super-evlaviosii bucuresteni nu cer ca metroul sa anunte cund se trece pe sub biserici -poate chiar conductorul sa anunte: "atentie, trecem pe sub biserica XX, cu altarul pe partea dreapta" ; de asemenea, au fost biserici darimate; daca tot ii freaca grija sa se cruceasca, de ce nu o fac si cind RATB-ul ii poarta prin acele locuri - totul e insa doar fatarnicie si aparente, ca la sedinte, sa strige mai tare decit vecinul sa-l remarce tovul de la sector. Desigur ca e pierdere de vreme sa cauti logica normala in religie - e pe baza de fanatism. Iar razboaiele s-au declansat pe baze religioase sau pe resurse (dar si alea tot energizate de religie).<br><br>Daca nu se vor ucide in WW3, poate in viitor oamenii vor iesi din infantilismul prezent; e ciudat cum ei se conving pe la 7-8 ani ca nu exista Mos Craciun dar ramin o viata "devotati" unui dumnezeu sau alt god. Cit despre "religia asigura moralitatea omenirii" - priviti in jur si constatati ca a esuat mizerabil. Exista un sir indiscutabil de infirmari stiitifice a tot ce pretinde religia - ce sa mai <br> vorbim: exista marea masa de naivi manevrabili ca in pofida infirmarilor, smecherii sa continue cu tupeu prostirea oamenilor, in beneficiu propriu. Cumplit mestesug..... <br><br>Religia - fraza inventata, nu e decit o afacere, dar o afacere care poate genera al WW3, (religios <br> si foarte scurt). La noi, o afacere pentru popi....
 • -1 (1 vot)    
  o rusine (Sâmbătă, 1 martie 2008, 20:54)

  spirtu [anonim]

  E rusinos sa vezi ca in mileniul trei si in conditiile in care in Franta orice simbol religios este exclus din scoli in Romania studierea religiei este obligatorie. Copilul meu de varsta scolara este OBLIGAT sa participe la respectivele ore de "studiu" si sa invete pe de rost tot felul de texte pe care noi in nici un caz nu le folosim in familie (iar daca nu participa se simte exclus de colegi si profesori). As fi de acord cu studiul Religiei (asta undeva dupa o anumia varsta ... de exemplu in clasa a 7-a si a 8-a). Dar atentie nu a religiei ortodoxe ... ci a tuturor marilor religii ... pentru ca (indiferent daca noi credem sau nu in Dumnezeu) fenomenul religios face parte din bagajul cultural al omenirii.
 • +1 (1 vot)    
  Despre religia in scoli (Miercuri, 5 martie 2008, 11:27)

  Lau Lupu [anonim]

  Suntem un popor "crestin", dar in scoli dorim ca tinerii sa invete ca ne tragem din maimuta. Nu inteleg. Adevarul este ca biserica ortodoxa, nu stie cum sa prezinte adevarul, sau nu vrea. Dar, cei care cred ca se trag din maimuta se comporta ca atare, iar cei care cred ca se trag din Dumnezeu, traiesc bazati pe credinta lor. Dumnezeu sa lumineze Romania. Ca Drwin a incercat dar nu a reusit.
 • 0 (0 voturi)    
  despre dumnezeu si ateism (Vineri, 12 septembrie 2008, 11:00)

  florin [anonim]

  Pentru ce sa invete copii nostrii in scoala o teorie (evolutionista ) care sustine o minciuna. Aceasta teorie are drept scop sa indeparteze pe om de Dumnezeu si nu ca sa lamureasca originea omului. Aceasta teorie nu are nici o dovada stiintifica. Nu Darwin a gandit aceasta idee, este mult mai veche, din antichitate, el numai a preluat-o si a pus-o intr-o forma chipurile stiintifica. Dar sa nu uitam ca Darwin odata cu aceasta teorie ( care este doar o simpla teorie fara dovezi concrete, fizice, palpabile ) a venit si cu ideea ca exista rase de oameni superioare si rase inferioare. De aici s-au inspirat nazistii in doctrina lor cu urmarile care le stim. Aceasta teorie spune ca rasele inferioare sunt supuse pieirii si ca rasele supeioare trebuie sa elimine rasele inferioare aceasta fiind un mers firesc al evolutiei. Daca suntem intr-o tara democratica si crestin- ortodoxa acea majoritate de 73% hotaraste ce trebuie sa invete in scoli nu acele ONG-uri care mai au tupeul sa spuna ca vor protesta in strada. Cine este suveran in aceasta tara poporul roman in majoritate ortodox sau aceste ONG-uri care nici nu se stie prea bine ce sunt cu ele? In legatura cu afirmatia ca Biserica Crestina se face vinovata de de uciderea a nu stiu cati oameni de-a lungul istoriei ei de peste 2000 de ani este o minciuna. Sa-mi spuneti, voi care sustineti aceasta, daca Biserica Ortodoxa se face vinovata de crime. Nu-mi spuneti de Catolicism care a facut crime, ei nu sunt adevarata Biserica a lui Hristos si la urma urmei nu Dumnezeu a indemnat la crime dimpotriva Dumnezeu ne-a spus sa nu ucidem. Si atunci, toata teoria voastra ca Biserica Crestina ( repet cea adevarata ) se face vinovata de crime cade. Omul fara Dumnezeu (ateul ) ucide, nu crestinul adevarat sau Biserica Crestina adevarata ( Ortodoxa ).
  • 0 (0 voturi)    
   habar n-ai ce spui (Joi, 17 decembrie 2009, 0:50)

   Mihai1991 [anonim] i-a raspuns lui florin

   Sigur ca ateii ucid, doar din cauza asta in puscariile din SUA 75% erau crestini si 0,3% erau atei.Si evolutia a fost demonstrata de milioane de ori (geologie, paleontologie, distributie geografica, genetica, rezistenta bacteriilor etc. ).Habar n-ai despre ce vorbesti.....
 • 0 (0 voturi)    
  am o intrebare (Joi, 18 decembrie 2008, 9:19)

  Al3xa_Reb3la [anonim]

  Care e legatura dintre clima si agricultura????????pls ziceti-mi ..............:)):)):)):)P
 • 0 (0 voturi)    
  confuzii... (Joi, 13 ianuarie 2011, 21:16)

  Nu conteaza. [anonim]

  Am citit cateva pareri si am vazut cu mare dezamagire ca se fac confuzii mari referitoare la Dumnezeu.
  Am vazut (ca si pe site-ul ateilor) ca Dumnezeu este confundat cu religia..
  Dragilor,religia nu a mantuit si nu poate mantui pe nimeni niciodata pentru ca este o scarba inaintea lui Dumnezeu cel viu.Religia NU = Dumnezeu si invers.
  Cea ce au facut multi in numele religiei a fost una,iar cea ce cere Dumnezeu este cu totul altceva... Nu conteaza ca Hitler(nici macar in ghilimele nu pot sa zic "a fost") un credincios fanatic....Nu conteaza ca cei care omorau oameni (iarasi nu pot sa zic in ghilimele "erau in numele credintei") comiteau crime oribile...toti au ajuns acolo unde meritau,adica in iad.....

  Dumnezeu cere pocainta..


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by