Premierul Ludovic Orban s-a declarat încrezător că PNL va reuși să formeze o majoritate parlamentară alături de „forțele democratice euro-atlantiste” pentru a forma un guvern „într-un termen cât mai scurt”.

Ludovic Orban Foto: Guvernul Romaniei

„Sunt foarte încrezător în capacitatea PNL de a construi o majoritate parlamentară alături de forțele democratice euro-atlantiste care respectă cetățeanul pentru a putea forma un guvern într-un termen cât mai scurt”, a afirmat el, după anunțarea exit-poll-ului care cotează PSD cu 30,6% din opțiunile de vot și PNL cu 29,1%.

„Având în vedere că în cercetările sociologice nu sunt cuprinse voturile care sunt exprimate între orele 19,30 și 21,00, nu sunt cuprinse voturile extrem de numeroase exprimate în diaspora și care continuă să se exprime în diaspora, luând în considerare marja de eroare și mai ales toate evaluările pe care le-am făcut, PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri, atât câștigătorul moral, cât și câștigătorul la finalizarea procesului de numărare a voturilor”, a afirmat Ludovic Orban.

Orban le-a cerut tuturor delegaților PNL din secțiile de votare „să fie mobilizați la maxim și atenți” la procesul de numărare a voturilor.