DOCUMENTAR Cinci ani de la tragedia din Colectiv: Vineri se va organiza un lanț uman în memoria victimelor, între Curtea De Apel Bucuresti si sediul clubului

de DP     HotNews.ro
Vineri, 30 octombrie 2020, 5:08 Actualitate | Esenţial


Incendiul de la Colectiv
Foto: Hotnews
"Acum 5 ani, un lant al durerii ne-a ingenuncheat #colectiv. Copii si parinti, frati si surori, prieteni si iubiti au ars pe 30 octombrie 2015 si ne-au schimbat viata fara ca macar sa stie asta. La 5 ani dupa #colectiv, un lant de incompetenta si coruptie inca ucide zi de zi in Romania. La 5 ani dupa #colectiv, cerem dreptate! Distantati din 4 în 4 metri, vom face un lant al memoriei intre Curtea De Apel Bucuresti si clubul Colectiv”, se arată în invitația făcută de organizatori.

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc in noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansarii unui nou album, numit "Mantras of War". Peste 60 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce focul izbucnit în timpul concertului s-a extins rapid, punând capăt vieților unor tineri nevinovați.

În cursul nopţii de 30/31 octombrie 2015, Ministerul Afacerilor Interne anunţa că în urma incendiului de la clubul Colectiv, 27 de persoane au murit şi 162 de persoane rănite au fost transportate la spitalele Floreasca, de Arşi, Elias, Militar, ''Sf. Pantelimon'', Judeţean Ilfov, ''Sf. Ioan'', ''Bagdasar-Arseni'', Municipal, Colţea, ''Marie Curie'' şi "Grigore Alexandrescu". Ulterior, 34 dintre răniţi au fost transferaţi la clinici medicale din Austria, Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Israel şi Elveţia. La 14 martie 2016 numărul persoanelor decedate a ajuns la 64, scrie Agerpres. Ca urmare a tragediei de la Colectiv, la 3 noiembrie 2015, câteva mii de manifestanţi din Bucureşti şi alte câteva sute din ţară au cerut demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea şi a primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. La 4 noiembrie 2015, Guvernul Ponta şi primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, au demisionat.

Dosarul "Colectiv"


În urma anchetei declanşate, cei trei patroni de la clubul Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu - au fost trimişi în judecată, la 28 aprilie 2016, fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Daniela Niţă (patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL), Cristian Niţă (director) şi Viorel Zaharia (pirotehnist). Au mai fost deferite justiţiei persoanele juridice SC Colectiv Club SRL şi SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL.

Procurorii arătau, în rechizitoriul care a însoţit dosarul de trimitere în judecată, că patronii clubului Colectiv "au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol pirotehnic (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului".

Daniela Niţă a fost acuzată că, în calitate de administrator al SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, a procurat de la societatea Enigma Firework Limited din Bulgaria produse pirotehnice de tip "fântână de scenă" neînsoţite de fişe tehnice - care, în conformitate cu instrucţiunile de utilizare scrise în limba bulgară pe eticheta fiecărui produs, dar netraduse, trebuie utilizate numai în spaţiu deschis şi amplasate în poziţie verticală, pe un suport stabil şi plat, se mai arăta în rechizitoriu.


Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost trimis în judecată, la 5 mai 2016, fiind acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu, provocând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale sectorului 4 al municipiului Bucureşti. Au mai fost deferite justiţiei alte trei persoane din cadrul Primăriei sectorului 4: Aurelia Iofciu, Larisa Luminiţa Ganea şi Ramona Sandra Moţoc.

La 27 iulie 2016, Marian Moise, unul dintre cei doi pirotehnişti (alături de Viorel Zaharia) care au montat artificiile în clubul Colectiv, a fost pus sub control judiciar de procurorii Parchetului General, fiind acuzat că nu a luat toate măsurile de prevenire a unui incendiu, dând dovadă de "gravă neglijenţă".

O lună mai târziu, la 29 august 2016, Marian Leuşteanu, unul dintre supravieţuitorii tragediei de la Colectiv, a fost audiat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi s-a constituit parte civilă în dosar. Tribunalul Bucureşti a respins, la 14 octombrie 2016, toate cererile şi excepţiile invocate de fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, instanţa dispunând începerea judecării pe fond în dosarul Colectiv. De asemenea, instanţa a constat legalitatea rechizitoriului întocmit de procurorii DNA.

La 28 octombrie 2016, procurorii militari ai DNA au dispus trimiterea în judecată a Antoninei Radu şi a lui George Petrică Matei, la data faptelor ofiţeri-inspectori de prevenire cu gradul de căpitan în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov, arătând că aceştia nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce decurgeau din conţinutul prevederilor legale privind prevenirea şi apărarea împotriva incendiilor, deşi au luat cunoştinţă şi au constatat că acel club din Bucureşti desfăşura activităţi specifice fără a deţine aviz/autorizaţie de securitate la incendiu.

La 15 ianuarie 2018, Tribunalul Bucureşti a admis ca dosarul în care sunt judecaţi Antonina Radu şi George Petrică Matei să fie reunit cu dosarul Colectiv în care sunt inculpaţi patronii clubului şi fostul primar Cristian Popescu-Piedone.

Parchetul General a anunţat, în 31 octombrie 2018, că procurorii continuă ancheta într-un dosar disjuns din "Colectiv" în legătură cu intervenţia autorităţilor şi acordarea primelor îngrijiri medicale la locul incendiului şi a precizat că sunt analizate 81 de expertize medico-legale privind leziunile suferite de persoanele care au supravieţuit tragediei.

La 22 octombrie 2019, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, s-a prezentat la sediul Parchetului General pentru a fi audiat ca martor într-un dosar disjuns din "Colectiv", în legătură cu intervenţia autorităţilor şi acordarea îngrijirilor medicale la locul incendiului, dar şi modul în care a fost efectuat transferul răniţilor la spitale din străinătate.

Tribunalul Bucureşti a pronunţat sentinţa în dosarul Colectiv, în decembrie 2019, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone fiind condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru club, iar cei trei patroni ai clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu - la câte 11 ani şi 8 luni închisoare, pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

De asemenea, Daniela Niţă - patroana firmei de artificii - a fost condamnată la 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. În acelaşi dosar, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au primit 9 ani şi 8 luni de închisoare, respectiv 10 ani, iar Cristian Niţă, director al firmei de artificii, a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la ISU Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au fost condamnaţi la câte 9 ani şi 2 luni de închisoare. Aurelia Iofciu (şef al Serviciului autorizări comerciale din Primărie) a primit 8 ani de închisoare, Larisa Luminiţa Ganea (consilier superior) - 7 ani, Ramona Sandra Moţoc (referent superior) - 3 ani de închisoare cu suspendare. În cazul Ramonei Moţoc, instanţa a dispus prestarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

SC Colectiv Club SRL şi SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, acuzate de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, au fost condamnate la 470 zile amendă, cu o sumă corespunzătoare de 5.000 de lei amendă pe zi. De la SC Colectiv Club SRL a mai fost confiscată şi suma de 62.298 lei.


Totodată, Tribunalul Bucureşti a decis ca persoanele condamnate în dosarul Colectiv să plătească, în solidar cu Primăria Sector 4 şi ISU Bucureşti-Ilfov, daune morale şi materiale de peste 50 de milioane de euro către victimele incendiului din octombrie 2015. În general, suma medie stabilită de instanţă pe care trebuia să o primească fiecare parte civilă era de 250.000 de euro, dar existau părţi civile care urmau să încaseze 500.000 euro. S-a mai decis că ISU şi Primăria Sectorului 4 trebuie să plătească mai multor spitale din Bucureşti şi din ţară peste 8 milioane lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare cu persoanele decedate şi rănite, dar şi peste 28 milioane lei către Ministerul Sănătăţii. Decizia Tribunalului Bucureşti a fost atacată cu apel de persoanele condamnate, dar şi de către procurori.

La 18 septembrie 2020, Curtea de Apel Bucureşti a început judecarea apelului în dosarul Colectiv, iar la 30 septembrie au început audierile. Judecătoarea Adina Dumitrache, preşedintele completului de judecată, i-a chemat pe inculpaţi în faţă şi i-a anunţat că au dreptul să dea declaraţii, iar cine nu dorea să o facă atunci urma să fie audiat mai târziu, dar la "cerere". Doar trei inculpaţi au acceptat să fie audiaţi în acea zi, iar alţii, printre care şi Cristian Popescu Piedone, au precizat că vor să dea declaraţii la alt termen al procesului.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, la 21 martie 2017, OUG nr. 74/2016 prin care s-a stabilit prelungirea cu doi ani a posibilităţii decontării tratamentelor victimelor tragediei din clubul Colectiv, care beneficiază de îngrijire medicală în străinătate. La 11 aprilie 2017, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind aprobarea OUG nr. 74/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 56/2015 privind plata tratamentului în străinătate în cazul persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment produs în clubul Colectiv.

La 14 octombrie 2020, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un proiect de lege potrivit căruia cheltuielile aferente oricăror tratamente, în ţară sau străinătate, ale persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma incendiului de la Colectiv vor fi plătite din bugetul Ministerului Sănătăţii, pe toată durata vieţii acestora.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea art.1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.56/2015 a fost adoptat în unanimitate, cu 220 voturi "pentru". Senatul a adoptat acest proiect de lege, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz. În 19 octombrie 2020, proiectul de lege adoptat a fost trimis la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare. Şeful statului a anunţat, în 28 octombrie, că data promulgării acestei legi este chiar 30 octombrie 2020, când se împlinesc cinci ani de la incendiul din Colectiv.

Asociaţia Colectiv GTG 3010


La 28 martie 2016, a fost înfiinţată Asociaţia Colectiv GTG 3010, cu scopul de a lupta pentru drepturile tuturor celor afectaţi de teribila tragedie, pentru răniţii şi familiile tinerilor dispăruţi. Asociaţia are şapte membri fondatori şi este condusă de Eugen Iancu.

În octombrie 2016, a avut loc evenimentul caritabil #3010 Festival, organizat în beneficiul victimelor din clubul Colectiv, care a adus donaţii în valoare de 56.530 de lei, obţinuţi prin vânzarea biletelor. La acel moment, aproximativ 100 dintre răniţii din Colectiv aveau nevoie de tratamente şi intervenţii medicale.


La un an şi nouă luni de la tragedia din Clubul Colectiv, a avut loc evenimentul ''Noapte albă la #Colectiv'' - din seara de 30 iulie, ora 20.00, până în dimineaţa de 31 iulie, ora 8.00, au fost aprinse lumânări în memoria victimelor. Momentul a marcat şi amenajarea spaţiului din Piaţa Bucur, unde a fost amplasat monumentul dedicat victimelor Colectiv.

În iulie 2017, un supravieţuitor al incendiului din clubul bucureştean Colectiv a murit, iar Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010 a spus că este cea de-a 65-a victimă a incendiului din Colectiv.

A doua ediţie a #3010 Festival a avut loc în 30 octombrie 2017, fondurile şi donaţiile obţinute în urma evenimentului fiind folosite în beneficiul victimelor din Colectiv.

La 30 octombrie 2018, Arhiepiscopia Bucureştilor a oficiat două slujbe de pomenire pentru tinerii morţi în incendiul din clubul Colectiv, la biserica Sfântul Nicolae - Broşteni şi în Piaţa Bucur, în imediata apropiere a locului tragediei. Slujbe de pomenire au fost oficiate şi la Galaţi şi Brăila. În aceeaşi zi a fost organizat "Marşul Chitarelor", când victimele incendiului din Colectiv au fost comemorate pe traseul Piaţa Unirii - Club Colectiv.

Artişti solidari cu victimele şi supravieţuitorii din club Colectiv

În noiembrie 2015, artistul internaţional André Rieu a adus un omagiu victimelor de la clubul Colectiv, a lansat DVD-ul ''Andre Rieu live în Bucureşti'' şi a participat la Gala Caritabilă organizată pentru susţinerea victimelor incendiului din #Colectiv, în cadrul căreia violonistul a donat profitul realizat din vânzarea noului DVD lansat.

Tot în 2015, la 14 noiembrie, a fost organizat concertul caritabil "Împreună rezistăm", în sprijinul victimelor incendiului de la clubul Colectiv, la care au participat numeroase trupe muzicale.

Soprana Angela Gheorghiu a susţinut, în 29 noiembrie 2015, la Ateneul Român, un concert extraordinar dedicat strângerii de fonduri necesare pentru tratamentul victimelor incendiului de la clubul Colectiv.

Anul următor, artista Margareta Pâslaru a lansat, chiar în faţa clubului Colectiv, la 30 mai 2016, albumul de autor "Cum să te las?", în beneficiul supravieţuitorilor de la tragicul eveniment, urmând ca toate câştigurile rezultate în urma vânzării acestuia să fie direcţionate către asociaţia supravieţuitorilor incendiului din Colectiv.

La trei ani de la tragedia din clubul Colectiv, în 30 octombrie 2018, artista folk Maria Gheorghiu a lansat videoclipul piesei "Niciodată uitarea", scrisă chiar în zilele următoare tristului eveniment, dar pe care nu a putut s-o cânte mult timp după ce a compus-o.

Numele celor patru muzicieni din trupa Goodbye To Gravity care au murit în urma incendiului din clubul Colectiv - Alex Pascu, Mihai Alexandru, Vlad Ţelea şi Bogdan Enache - au fost gravate pe un microcip plasat la bordul sondei spaţiale americane InSight, creată de NASA, care a asolizat cu succes pe planeta Marte, la 27 noiembrie 2018.

Filmul "colectiv" al cineastului Alexander Nanau a câştigat, în 6 octombrie 2019, premiul Golden Eye pentru cel mai bun documentar, la cea de-a 15-a ediţie a festivalului Internaţional de Film de la Zürich. Acelaşi film documentar a fost, la 15 octombrie 2020, propunerea României la premiile Oscar 2021, pentru secţiunea "Cel mai bun lungmetraj internaţional", anterior numită "Cel mai bun film într-o limbă străină". Propunerea a fost făcută de către o comisie a Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5121 vizualizari

 • +14 (16 voturi)    
  ipocrizie maxima!!!! (Vineri, 30 octombrie 2020, 7:53)

  Crup [utilizator]

  Sa nu uitam niste fapte concrete, recente! Unul dintre vinovatii direct de masacrul de la Colectiv este celebrul, fabulosul Piedone! (astept aplauzele furtunoase al bucurestenilor la citirea acestui sacru Nume).
  Justitia (nu ziare de can-can, ci justitia) l-a condamnat la 8 (opt!) ani de inchisoare. In prima instanta, ca asa e procedura, oricine are dreptul la apel! Deci 8 ani, nu doi ani cu suspendare! 8 ani e pedeapsa grea, deci ala chiar e vinovat.
  Si maretii bucuresteni (slavit fie-le coruptii in veci amin) ce fac acum cateva putine saptamani? Il aleg ca primar la sectorul 5!
  Sa recapitulam, iubitori de criminali. BUCURESTENII AU ALES IN DEPLINA CUNOSTINTA DE CAUZA CA PRIMAR UNUL DINTRE PRINCIPALII VINOVATI AL MASACRULUI!
  Lasand la o parte faptul ca fiind in prima instanta condamnat la 8 ani, garantat si la apel o sa ia cu exeutare! Deci l-au ales fix degeaba, ca merge la parnaie in cateva luni.
  Bucurestenii stiau asta, dar si-au zis ca numai si cateva luni tot e bine sa aiba un autor al masacrului ca primar! Nu s-au putut abtine!
  Imi pare (sincer) rau de mortii aia, dar societatea tocmai s-a pi... pe ei si pe memoria lor.
 • -3 (13 voturi)    
  Guvernantii nu dau doi bani pe noi (Vineri, 30 octombrie 2020, 9:38)

  emil bobu [utilizator]

  Se gandesc numai la puterea si privilegiile lor. De aceea votez USR, singurul partid cinstit din Parlament, care spune lucrurilor pe nume: "o Romanie fara hotie".
  • +8 (8 voturi)    
   trollezi tare prost (Vineri, 30 octombrie 2020, 11:11)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   lasa-te de meserie, ia-l si pe ciolos cu tine.
 • +1 (13 voturi)    
  pai (Vineri, 30 octombrie 2020, 10:04)

  cucuveauamov [utilizator]

  azi avem un "Colectiv" in fiecare zi si niciun vinovat
  • -1 (5 voturi)    
   dacă (Vineri, 30 octombrie 2020, 10:59)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   tu împreună cu ciordachii tăi nu ați fi schimbat legislația în favoarea borfașilor, știi bine că alta era situația.
   Acum cârâi cocoțată pe umărul lui ilici indignată. Ipocrizie și nesimțire, atât arăți, ca de obicei.
 • +5 (11 voturi)    
  drama e drama (Vineri, 30 octombrie 2020, 10:16)

  piticu_enigmatic [utilizator]

  in primul rand ca nu numai cei 60 de morti conteaza ci si ranitii ale caror vieti sunt distruse si sunt abia la inceput. Apoi vad ca tot se arata spre Piedone si se cam evita acuzarea organizatorilor si de aici pleaca nebunia. Pana n-o sa punem degetul fix pe cauza tot asa o s-o tinem sa ne plangem si sa aruncam in altii. Oricare ar fi fost coruptia primarilor si ISU si a cui da autorizatiile si ce-o mai fi pana una alta organizatorii sunt raspunzatori de ce se intampla la un spectacol. Si nu era primul spectacol dat acolo in aceleasi conditii de coruptie si cu atatia oameni. Atunci a dat unu cu artificiile aiurea si a declansat tragedia. Fiecare e raspunzator de ce face si trebuie sa-si asume. Asa o sa acuzam primarii pentru tot ce se intampla in sectorul lor indiferent de ce fac oamenii ceea ce e riscant. Cum erau restaurantele alea suspendate la 50m in aer...daca unu din ala se prabuseste cu oameni cu tot e vinovat tot primarul? Daca o macara cade peste niste oameni e vinovat primarul? A cazut o casa veche in centrul Bucurestiului...daca omora niste oameni era vinovat primarul? Ca la accidentele auto moto soferul e primul raspunzator de accidentul provocat nu pasagerul sau primarul sau agentia drumurilor sau ministerul transporturilor. Raspunderea lor vine pe urma daca e.
  • +1 (5 voturi)    
   eu nu inteleg ceva cu "justitia" romaneasca: (Vineri, 30 octombrie 2020, 10:38)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui piticu_enigmatic

   cum e posibil ca unul condamnat in prima instanta sa poata sa fie primar, si unu condamnat cu suspendare sa poata sa fie def in parlament (parca), in schimb eu daca am o amenda penala nu ma mai angajeaza nici dracu!?!

   si da... ai mare dreptate... 60 si de morti si peste 100 de oameni (ca sa luam numai ranitii, nu si vietile apropiatilor distruse din cauza mortii copiilor, iubitilor/iubitelor etc) nenorociti pe viata si nimanui nu-i pasa!

   si pentru prihopatii care l-au votat pe piedone si psd am un singur mesaj: https://web.mit.edu/ariely/www/MIT/Papers/mypain.pdf . cam asta e "minunata" experienta dupa rani prin ardere. daca dupa asta mai ia in deradere colectivul si "coruptia ucide" le recomand socola, sau o stanca inalta...
  • +1 (3 voturi)    
   oricum majoritatea (Vineri, 30 octombrie 2020, 11:13)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui piticu_enigmatic

   erau distruse si fara colectiv, dar e greu sa-ti accepti propriul esec, mai bine dai vina, pe guvern, pe stat, pe doamne-doamne, e mai usor de digerat.
 • +1 (3 voturi)    
  romania este tara (Vineri, 30 octombrie 2020, 10:33)

  liviu_ [utilizator]

  care se va prabusi foarte curand daca nu rezolva problema coruptiei. si la cum merg lucrurile nu exista sanse sa se rezolve, dimpotriva!

  si contrar aparentelor OAMENII sunt primii vinovati! Ce primar are s5 acum?! condamnat penal la prima instanta, unui din responsabilii pentru 60+ de morti (prin imprudenta)...

  romania iubeste coruptia...
  justitia e la pamant...

  sa vedem acum, dar tare imi e ca ori primeste cu suspendare minunatul primar (ca doar nu lasi sectoru 5 fara primar) , ori se amana cu 4 ani procesu...

  deja este ABERANT ca dup[a 5 (CINCI) ani de zile, nu avem decat un proces in prima instanta terminat si unu la apel care din cate stiu nici macar nu a inceput!
 • +3 (9 voturi)    
  incetati cu circul asta mediatic (Vineri, 30 octombrie 2020, 11:10)

  mmmircea [utilizator]

  sarbatoriti colectivul asta mai ceva ca pe ziua unirii. Ar trebui sa fie o lectie pentru toata lumea, asta e adevarat, iti cobori standardele la nivel de troaca, te mananca porcii. Hotarasti ca viata ta valoreaza doi bani, te comporti ca atare, frecventezi localuri de doi bani, te imbraci de doi bani, mananci de doi bani, atunci sa nu te astepti la tratament sanitar ca si cand ai avea asigurare privata de 20k euro pe an. Hai sanatate si sa n-aveti de-a face cu doctorii.
  • +4 (4 voturi)    
   Iar de atunci (Vineri, 30 octombrie 2020, 12:39)

   adi_69 [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   singurul lucru care s-a schimbat este ca locatiile care nu au autorizatie ISU isi pun un afis la intrare. Un fel de: Intri pe propria raspundere! Si ghici ce, am vazut multe asemenea carciumi pline ochi...
 • +5 (5 voturi)    
  Sistem criminal (Vineri, 30 octombrie 2020, 11:12)

  MTG [utilizator]

  Complicitatea la genocidul din spitalele romanesti, de stat sau private, porneste de foarte sus. Din CSAT, care stia de Hexipharma de multi ani, dar au ignorat rapoartele, din toata fauna si flora care "suge" din bugetul sanatatii, unde exemplul expus este Secureanu, din justitie care nu isi face treaba, ca de, interese, nu vor sa deranjeze si sa isi piarda pensiile speciale, la militienii care ar trebui sa ancheteze, dar nu vor sa deranjeze si sa ajunga detasati pe la Caracal, la medicii care inchid ochii sau mai rau, te pacalesc ca sa iti mai ia niste bani, cum se intampla in privat, la IML, unde se spala medicii pe banda, cel mai important pion din dovedirea cazurilor de malpraxis, dar ce sa vezi, acolo mereu mortul e de vina (e cineva surprins?) si nimeni nu ii trage la raspundere sau sa mai roteasca "cadrele". Chiar si presa, ca de, clinicile private care omoara oameni sunt si sponsori importanti, si nu publica aceste cazuri. Da toti sunt/em complici. PANA CAND?


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by