Gabriela Firea, încă primar al Capitalei, lansează un nou atac dur la adresa Guvernului Orban și a primarului ales Nicușor Dan, pe care îl numește "Plicușor".

HotNews.roFoto: Hotnews

Ea scrie, într-un mesaj postat vineri pe Facebook, că prefectul de București Gheorghe Cojanu, schimbat din funcție de Guvern, a fost avansat la SGG de premier, "doamna Anisie e tot ministrul Educaţiei, tot profi, tot smart", iar "Plicușor e tot primar ales din butoane":

  • "Obraz gros și sfidare fătā de români! Prefectul Capitalei aflat “la cumpărături”, când Bucureștiul intra în scenariul roșu a fost aseară târziu avansat de premier. Va lucra la Secretariatul General. În miezul problemelor! Fiind mai mereu în concediu, libere, recuperări, “punți” și abulic în zilele “cu prezența fizică” la birou, trebuia recuperat pe un post cald și bine plătit. Doar e de la PNL. Doar e prieten cu premierul. Ce contează incompetența crasă?
  • Doamna Anisie e tot ministrul EDUCAȚIEI!!! Tot profi, tot smart, tot cu soluții pentru elevi. Și tot pe lista PNL de la Senat! Gata sā impunā, prin lege, TV-ul FĂRĂ CURENT ELECTRIC! Nicio tresărire! E lumea rea! N-a greșit cu nimic!
  • Și da, Plicușor e tot primar ales din butoane. Și tot promite lapte și miere. Cu trei amendamente anunțate răspicat:
  • 1. “Va fi o iarnă grea”. Promisiunea era fermă : apă caldă și căldură imediat, pentru că îl “susține” cu bani și alte resurse guvernul PNL.
  • 2. “Vom face testare în București”. E începută din martie dar el nu era pe faza.
  • Și DSP-ului i s-au oferit sediu și personal medical de ajutor, dar a refuzat. Acolo e încā șefā fina doamnei Anisie. Mândrā și ea de isprăvile ei : sā suni zile în șir la DSP și să nu te bage nimeni în seama, e un record, la 9 luni de la debutul pandemiei. Negativ, dar tot record!
  • 3. “Bugetul e o prioritate”. Unde e premierul PNL? Nu garanta el în campanie că toți banii tăiați de la Capitală în mandatul lui, din răzbunare politică față de mine, se întorc cu vârf și îndesat, dacă vine Plicusor? Uite, e pe vine! Unde-s banii? Așa-i că e mai greu cu faptele, decât cu vorbele?
  • Minciuna are picioare din ce în ce mai scurte. Lungi sunt doar zilele în care vom tot aștepta să se întâmple ce s-a promis perfid și ticălos în campanie".