Un urs a atacat, vineri, un grup de muncitori pe traseul spre Cascada Urlătoarea, la Buşteni. Potrivit autorităților, animalul - care este rănit și extrem de agresiv - a muşcat din bara autospecialei de jandarmi trimisă la faţa locului. Populaţia a fost înştiinţată prin mesaj RO-Alert.

UrsFoto: Salvamont Busteni

”Astăzi, în jurul orelor 09.30, în Buşteni, pe traseul spre Cascada Urlătoarea, a fost semnalată prezenţa unui urs agresiv. În zonă s-au deplasat efectivele de jandarmi care au confirmat prezenţa animalului, acţionându-se pentru securizarea perimetrului, înştiinţarea prin intermediul mesageriei RO-ALERT despre existenţa pericolului”, a transmis, vineri, Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova, potrivit News.ro.

Conform jandarmilor, animalul este agresiv. Surse locale au precizat că ursul am muşcat din bara autospecialei de jandarmi care a fost trimisă la faţa locului.

La rândul lor, salvamontiştii precizează că animalul a atacat un grup de muncitori.

”Avertizare: urs rănit şi agresiv pe poteca turistică spre Cascada Urlătoare. Evitaţi zona! Ursul a atacat un grup de muncitori şi a mușcat din maşini (...) Se pare că ursul este într-o stare din ce în ce mai rea, pentru că de aproape o oră nu s-a mai mișcat din acel loc. Salvamontiștii, jandarmii, administrația parcului și a fondului de vânătoare asigură acum perimetrul, ca niciun turist să nu se apropie”, a transmis pe Facebook Salvamont Bușteni.