Liderul USR Dan Barna a declarat joi, referitor la scandalul de la Sectorul 1, că imaginile prezentate în spațiul public referitoare la manevrarea sacilor au fost prezentate de o manieră manipulatoare și ele vizează de fapt activități ”banale” din seara de luni, când erau încheiate procesele verbale. Mai mult, el a subliniat că cei doi bărbați care apar în imagini cărând sacii sunt chiar oamenii lui Dan Tudorache.

Dan BarnaFoto: Adi Iacob / HotNews

Întrebat despre solicitarea PSD de anulare a alegerilor la București, Barna a comentat ironic: „Dacă tot ne batem joc, să fie anulate în toată țara”.

”Nu e vorba despre nicio fraudă. Asta arată incapacitatea PSD de a accepta că bucureștenii i-au măturat din Capitală. (...) PSD a mai încercat o dată să prostească bucureștenii cu niște imagini banale”, a spus Barna.

Este o mizerie ordinară implementată de Dan Tudorache, a insistat Barna.

”Imaginile sunt din seara zilei de luni când biroul încerca să valideze cele nouă secții. Sunt luate dintr-o perioadă în care biroul era deschis și toate partidele aveau reprezentanți acolo. Nimeni nu a furat sacii, domnul care iese cu sacii din cameră este Dan Burcea, șoferul dlui Tudorache, a ieșit cu sacii în mână la dispoziția președintelui de secție”, a explicat Barna.

”Biroul electoral a decis să verifice în saci să vadă câte semnături sunt pentru a putea să închidă procesele verbale respective. În cel de-al doilea set de imagini persoana care urcă cu sacii și îi reașează în cameră este Gâlcă Mihai Florentin, reprezentantul în BES 1 al PPU, partidul lui Piedone fondat de Dan Voiculescu. Se încearcă să se pună presiune pe președintele BES cu aceste dezvăluiri caraghioase”, a mai declarat Barna.