Decizia privind redeschiderea școlilor, după patru luni de predare online, era clară și reprezintă o necesitate, a declarat duminică premierul Ludovic Orban, adăugând că îi roagă pe părinți ca, în ciuda temerilor, să aibă încredere.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Am fost în permanentă comunicare cu inspectoratele școlare și cu reprezentanții autorităților locale astfel încât să luăm toate măsurile necesare care să apere sănătatea copiilor și părinții trebuie să aibă încredere”, a declarat Orban.

”Începerea anului școlar este o necesitate... și așa 4 luni de zile cursurile au fost online, este necesară începerea școlilor și orice părinte care își iubește copilul știe că fiecare are nevoie de procesul educațional, că acesta este fundamental pentru dezvoltarea fiecărui copil. Decizia de redeschidere a școlilor era clară, din punctul meu de vedere. Sigur că există temeri, că există aspecte care nu au fost puse la punct în detaliu. Am lăsat la latitudinea consiliilor de administrație unele decizii (...). Îi rog pe părinți să aibă încredere și să le spună copiilor să respecte regulile pentru că este în beneficiul lor”, a mai spus el.

Ministrul Educației Monica Anisie a anunțat duminică faptul că au fost depistate cazuri de coronavirus în două unități de învățământ din Capitală, Școala Centrală și Grădinița Zâna Florilor, astfel încât acestea vor trece în scenariul roșu. Anisie a mai spus că ne aflăm într-o dinamică permanentă și oricând pot interveni modificări, însă decizia privind modul în care vor funcționa școlile, respectiv scenariile în care se vor afla, ține de autoritățile locale.