​Administratorii domeniului Stirbey au botezat o terasă Dej, după numele dictatorului comunist Gheorghe Gheorghiu Dej, care, potrivit unei postări pe facebook, venea periodic să joace popice aici.

Anunt Facebook StirbeyFoto: Captura

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) consideră inadecvată folosirea în scop de marketing a numelui fostului lider comunist și solicită schimbarea de urgență a acestei denumiri, potrivit unui comunicat al instituției.

„Reamintim că Gheorghe Gheorghiu-Dej a avut un rol determinant în instaurarea comunismului în România și în schimbările dramatice care au afectat țara din punct de vedere politic, economic, social și cultural. De numele fostului dictator se leagă desființarea partidelor politice, epurările, miile de procese politice în urma cărora numeroși cetățeni nevinovați au ajuns în închisori și lagăre, procesul de colectivizare forțată a agriculturii ș.a. A ignora crimele și abuzurile comise în România comunistă reprezintă o impietate față de memoria celor care au suferit direct și indirect ca efect al măsurilor luate de regimul totalitar instalat după cel de-al Doilea Război Mondial”, precizează sursa citată.