Cererea DIICOT de redeschidere a anchetei în dosarul '10 august' nu ajunge direct la Tribunalul Bucureşti, ci va întârzia cel puţin o lună la Instanţa supremă pentru soluţionarea unui recurs la o solicitare de sesizare a Curţii Constituţionale, transmite Agepres.

Sebastian CucoșFoto: AGERPRES

Curtea de Apel Bucureşti a decis, luni, că nu are competenţa materială să judece cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul '10 august', procesul fiind mutat la Tribunalul Bucureşti.

Tot luni, Curtea de Apel a respins ca inadmisibilă o cerere formulată de colonelul Sebastian Cucoş privind sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.90 din Legea nr.135/2010 (Codul de procedură penală).

Cum decizia de respingere a sesizării Curţii Constituţionale nu este definitivă, Sebastian Cucoş a făcut recurs, care va fi soluţionat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Instanţa supremă a stabilit însă peste o lună, respectiv 17 septembrie, soluţionarea recursului făcut de Sebastian Cucoş. Abia după soluţionarea acestui recurs, dosarul va fi trimis la Tribunalul Bucureşti.

Procurorul şef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a infirmat parţial, săptămâna trecută, soluţia de clasare a dosarului ''10 august'' şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie.

Dacă decizia DIICOT va fi confirmată de un judecător, procurorii vor redeschide urmărirea penală faţă de colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române; maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti; colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române; comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI.