Ideea nebună sună cam așa: un grup de oameni își propune să candideze în alegerile locale pentru zona București Ilfov cu scopul de a desființa sectoarele Municipiului București și de a propune o nouă organizare administrativ-teritorială la nivelului zonei București-Ilfov. De ce?

Vlad SoareFoto: PeBloguri

Pentru că actuala împărțire administrativ-teritorială în 50 de administrații locale nu ține cont de o realitate. Oamenii din București-Ilfov reprezintă o singură comunitate, iar în viitor această coeziune va fi și mai mare. Bucureștiul s-a extins mult peste șoseaua de centură și o va face în continuare, iar asta a generat și va genera imense probleme: lipsa infrastructurii, lipsa proiectelor integrate și mai ales, haos birocratic.

Bucureștiul are un primar general care asfaltează străzile pe care circulă transportul în comun. Șase primari de sector care asfaltează străzile fără STB. Ilfovul are 42 de primari și un Președinte de Consiliu Județean. O singură mare comunitate urbană are 48 de primari, 48 de consilii locale, un consiliu general, un consiliu județean și un Președinte de Consiliu Județean, baron pe care îl încurcă Bucureștiul.

Este extrem de simplu. Trebuie doar sa facem o alegere. Trebuie doar sa decidem: cine vrem sa fim, cum vrem sa arătăm și cum vrem să o facem. Trebuie să ignorăm orice barieră mentală și orice mentalitate înrădăcinată într-un sistem corupt și nefuncțional.

Legile sunt făcute să mențină ordinea nu să ne mențină într-o ordine dictată, contrară beneficiului comun! Omul face legile și niciodată omul nu trebuie să ajungă sclavul legilor nefuncționale sau al legilor care hrănesc sisteme ce sunt contra interesului public. Legile se fac pentru menținerea interesului public, ci nu pentru dictarea lui. Nu legea stabilește interesul public, ci interesul public generează legea.

La alegeri, puterea suverană a poporului trebuie să se exprime! Puterea este a noastră și noi singuri suntem capabili să decidem ceea ce vrem. Dacă observăm că modul în care este organizată administrația publică este problema, atunci o vom schimba. Vom regândi sistemul și nimeni nu are dreptul să oprească voința unei majorități legitime și a unor idei benefice omului.

Citește mai mult și comentează PeBloguri