​Un bărbat întors din străinătate şi aflat în drum spre un centru de carantină din Constanţa a încercat să fugă joi din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, sărind pe o fereastră din secţia UPU, situată la parterul imobilului, unde a fost adus după ce a invocat probleme de sănătate, relatează Agerpres.

Carantina coronavirusFoto: Agerpres

„Pacientul a fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, după ce a invocat probleme de sănătate. A avut o atitudine recalcitrantă, violentă şi a încercat să părăsească unitatea medicală, fără acordul cadrelor medicale, forţând unul dintre geamurile de la parter, însă a fost prins înainte de a părăsi curtea unităţii medicale. Ulterior, a fost readus în cadrul UPU Alba Iulia, unde s-au continuat tratamentul şi investigaţiile. Nu a necesitat internare şi a părăsit spitalul cu o autospecială a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Alba”, a transmis, joi seara, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Alexandra Mateş.

Potrivit acesteia, cel în cauză nu era suspect de COVID-19, conform definiţiei de caz, însă era o persoană care s-a întors din străinătate, fiind astfel obligată să respecte măsurile impuse de autorităţi.

Bărbatul a făcut parte dintr-un convoi întors din străinătate, se pare din Franţa, şi care urma să fie plasat într-un centru de carantină din Constanţa. Ajuns pe teritoriul judeţului Alba, el a invocat că nu se simte bine, fiind transportat astfel la spitalul din Alba Iulia pentru investigaţii.