Cele circa 400 de femei din comunitatea musulmană care au participat alături de senatorul liberal Vergil Chițac la o petrecere de 8 martie sunt acum invitate să intre în autoizolare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Informația vine în contextul în care Antena 3 a publicat un document al Secretariatul General al Adunării NATO, datat 6 martie 2020, în care participanții reuniunii de la Bruxelles - la care a participat și Chițac - erau anunțați că unul dintre membrii delegației franceze la adunarea parlamentară NATO a fost depistat pozitiv la coronavirus. Mesajul de informare este adresat secretarilor delegațiilor, pentru a fi distribuit către toți membrii.

„Doamnelor si domnișoarelor prezentele la evenimentul de pe 8 Martie a.c.

Din păcate, starea de rău pe care a acuzat-o în ultimele zile senatorul Vergil Chitac s-a dovedit a fi cauzată de Coronavirus COVID-19.

Va rog, doamnele care au participat la eveniment sa intre in autoizolare si sa se adreseze Direcției de Sănătate Publică Constanta.

0241 480 939

0241 480 940”, a scris pe Facebook președintele Uniunii Culturale al Tătarilor din România, după ce senatorul liberal a fost confirmat pozitiv la infecția cu coronavirus.

Potrivit agenției Mediafax, senatorul PNL din Constanța Vergil Chițac a participat, de 8 martie, la o petrecere cu aproximativ 400 de femei din comunitatea musulmană.

Pe Facebook există și o fotografie cu senatorul participând la acest eveniment organizat de 8 martie de către Uniunea Culturală a Tătarilor din România.

Organizatorul petrecerii, Fildis Reșit, președintele Uniunii Culturale a Tătarilor din România, a declarat pentru Mediafax că a intrat în autoizolare în momentul în care a aflat că senatorul liberal a fost depistat pozitiv și că urmează să anunțe autoritățile.