Sosirea simultană a trenurilor la peroanele staţiilor unde se înregistrează un trafic mai mare de călători va fi evitată în perioadele cu vârf de trafic, iar pentru micşorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale a fost introdus suplimentar personal de conducere a trenurilor, a anunțat luni Metrorex. Duminică, secretarul de stat Raed Arafat a cerut Metrorex soluții pentru evitarea aglomerației la metrou, pentru a limita răspândirea coronavirusului.

La metrouFoto: Hotnews

Măsurile anunțate luni de Metrorex:

  • Compania are un plan de acţiune bine stabilit în situaţia supraaglomerării staţiilor de metrou la orele de vârf de trafic. Astfel, în aceste perioade se circulă cu toată flota de trenuri existentă.
  • În perioadele cu vârf de trafic va fi evitată sosirea simultană a trenurilor la peroanele staţiilor unde se înregistrează un trafic mai mare de călători. De asemenea, a fost introdus suplimentar personal de conducere a trenurilor pentru micşorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale, prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor.
  • Pentru limitarea răspândirii infecţiei cu coronavirus (Covid - 19) trenurile de metrou sunt dezinfectate suplimentar la nivelul barelor de susţinere şi a butoanelor de deschidere a uşilor din interiorul acestora, cu produse autorizate de Ministerul Sănătăţii.
  • Metrorex a transmis adrese firmelor cu care are contract pentru salubrizare să intensifice acţiunile de curăţenie şi igienizare a spaţiilor publice şi spaţiilor tehnice din staţiile de metrou prin acţiuni de colectare şi evacuare a gunoiului menajer din staţii şi depouri, servicii de dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie - igienizare.
  • Punctele de lucru ale personalului care intră în contact cu bancnotele au fost dotate cu dispersoare cu gel antibacterian.
  • Compania recomandă călătorilor să respecte măsurile de igienă pe timpul călătoriei cu metroul. Atât în staţiile de metrou, cât şi în trenuri, călătorii se pot informa din afişele expuse la loc vizibil cu privire la prevenţia împotriva infectării cu coronavirus.

Reprezentanții Metrorex ar trebui să vină cu soluții astfel încât să fie evitată aglomerația la metrou la orele de vârf, pentru a limita răspândirea coronavirusului, a declarat duminică șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. "Sunt aspecte pe care nu putem să le controlăm complet. Clar, dacă este lume într-o stație de metrou și așteaptă, cel mai bine este să se organizeze aceste lucruri și să nu fie o aglomerație majoră, poate cei de la metrou trebuie să găsească niște soluții în acest sens”, a declarat Raed Arafat.

Companiile ar trebui "să regândească puțin" programul angajaților astfel încât aglomerația de la metrou să poată fi evitată la orele de vârf, a declarat, la scurt timp, directorul Metrorex, Mariana Miclăuș. Directorul Metrorex a declarat, duminică, la Digi 24, că Metrorex a afișat mesaje în trenuri și în stațiile de metrou și a intensificat măsurile de dezinfecție în metrou și în stații, dar că nu poate restricționa accesul călătorilor. Ea a mai spus că Metrorex circulă cu întreaga flotă și că o propunere ar fi regândirea programului angajaților de către companii.

Potrivit ministrului Transporturilor, Lucian Bode peste 600.000 de oameni circulă zilnic cu metroul.