Consilierul local PNL din Iași Etienne Ignat a transmis, duminică, o scrisoare deschisă conducerii PNL în care îi cere explicații lui Ludovic Orban privind susținerea candidaturii lui Mihai Chirică la alegerile locale, transmite Mediafax.

Ludovic OrbanFoto: Hotnews

Reacția liberalului vine în contextul în care PNL a hotărât să susţină primarul PSD Mihai Chirică pentru un nou mandat la Primăria Iaşi.

Scrisoarea deschisă transmisă de Etienne Ignat:

„Domnule preşedinte, Ludovic Orban, la Iaşi, mi-am câştigat dreptul la democraţie în instanţă. Timp de aproape patru ani, primarul Mihai Chirica ne-a blocat dreptul la orice iniţiativa în consiliul Local, într-un mod total nedemocratic.

Această situaţie mă mâhneşte profund, pentru că nu ştiu cum pot, sau cum voi putea explica electoratului PNL, ca deodată, acest primar care a făcut abuz de putere, care nu a respectat legea, ar putea fi un posibil coleg de partid. Auzim in fiecare zi in mesajele date de către liderii partidului, ca PSD blochează în parlament propunerile legislative iniţiate de PNL.

Va întreb domnule preşedinte, cu ce e diferit primarul de la Iaşi, Mihai Chirica, candidat PSD la primărie în 2016 şi susţinut de PSD din pixul lui Dragnea faţa de comportamentul toxic pe care îl tot blamăm?”, se arată în scrisoarea deschisă transmisă conducerii PNL.

PNL a stabilit susţinerea primarului din Iaşi, Mihai Chirică, pentru un nou mandat.

Ludovic Orban precizează că Mihai Chirică nu mai are treabă cu PSD de mai bine de trei ani. Acest lucru a produs nemulţumiri ale unor liberali.