Preşedintele Klaus Iohannis susține că huiduielile apărute în timpul discursului său de la Iaşi, la manifestările organizate de Ziua Unirii Principatelor Române, arată că "în România avem o democraţie vie". La rândul său, premierul Ludovic Orban, huiduit și el, a susținut că se aștepta și că au fost două grupuri, "unul cu agitatori".

HotNews.roFoto: Hotnews

Iohannis a declarat, la finalul evenimentelor din Piaţa Unirii, că "fiecare român are dreptul la opinia lui".

"Sunt foarte bucuros că în România avem o democraţie vie, care se manifestă şi într-o zi aşa frumoasă cum este astăzi. Nu ne-am supărat absolut deloc. Fiecare român are dreptul la opinia lui şi cred că în ansamblu lucrurile merg şi aici, pentru Iaşi, din ce în ce mai bine (...) Este foarte, foarte trist că Moldova a rămas puţin în urmă şi din acest motiv am venit împreună cu primul-ministru şi cu mulţi membri din Guvern să arătăm solidaritatea şi preocuparea noastră şi vom rezolva o mare parte din problemele Moldovei", a afirmat Iohannis, întrebat despre huiduielile din Piața Unirii.

La rândul său, premierul a spus că se aștepta și că au fost două grupuri, "unul cu agitatori". "Să știți că ne așteptam. Au fost două grupuri, dintre care unul cu agitatori, inclusiv din galerii de fotbal. A fost o atmosfera mai colorată", a declarat Orban, întrebat despre faptul că atât el, cât și Klaus Iohannis au fost huiduiți.

În timpul discursurilor susținute în Piața Unirii, președintele și premierul au fost aplaudați, dar și huiduiți de mai multe ori din mulțime."Văd ca părerile sunt împărțite”, a fost reacția șefului statului. Din mulțime s-a scandat "Vrem autostradă" și "Nu mai vrem paradă, vrem autostradă!”.

"Moldovenii schimbă placa! Ieșenii au pregătit o primire ostilă președintelui Iohannis și premierului Orban, semn că nu mai acceptă promisiuni și autostrăzi pe hârtie. Bannerele afișate de ieșeni amintesc de mult așteptata autostradă a Unirii, Iași-Târgu Mureș, în privința căreia se bate pasul pe loc: "Hora la Iași, banii la București!", "Bine ați venit la circ/Vă dăm noi pâinea!”. În fața acestor mesaje și a rumorii din public, Iohannis și Orban au fost nevoiți să-și adapteze discursurile. Ieșenii au arătat azi că vor altfel de politică, așteaptă fapte și soluții concrete și că sunt pregătiți oricând să schimbe ... plăcuța!", au scris pe Facebook reprezentanții organizației civice Reset.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Președintele și premierul au promis la Iași realizarea Autostrăzii Moldovei. Orban: Obiectivul nostru e să fie finanțată din fonduri europene / Circulă pe piață fake news-uri - UPDATE