Spitalul Universitar de Urgență București a fost amendat cu 20.000 de lei, după ce inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București au constatat neregulile în manipularea pacienților decedați. Controlul a fost făcut după ce în spațiul public au apărut imagini cu trupul neînsuflețit al unui pacient abandonat cu orele pe scările interioare.

Spitalul UniversitarFoto: Facebook - Emanuel Ungureanu

”Echipa de inspectori a constatat că imaginile apărute corespund realității, brancarda cu pacientul decedat a fost amplasată de către o asistentă medicală, într-un loc neadecvat, pe o scară de evacuare în caz de incediu. Urmare a neregulilor constatate, inspectorii sanitari au amendat SUUB cu suma 20.000 de lei, conform HG nr. 857/2011, art.32., lit.k, iar asistenta care a abandonat brancarda cu pacientul decedat, într-un spațiu neadecvat, cu suma de 1.000 de lei, conform aceluiași act normativ”, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, conducerea SUUB are termen 30 de zile pentru a identifica și amenaja un spațiu special pentru pacienții decedați. Spitalul trebuie să revizuiască procedura de manipulare a pacienților decedați, cât și să instruiască personalul medical care se ocupă de astfel de situații.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat, joi, pe pagina sa de Facebook, imagini cu trupul unui pacient "abandonat cu orele pe scările interioare, în dispreț total față de cel decedat" după ce a murit la spitalul Universitar din București. Ministerul Sănătății anunța că, la solicitarea ministrului Sănătății, Victor Costache, Direcția de Sănătate Publică din București a trimis o echipă de inspectori sanitari la Spitalul Universitar de Urgență București pentru a verifica situatia la fata locului, respectarea legislației si a procedurilor în caz de deces.