Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că în situaţia în care va trece moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Orban, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un premier şi că există varianta unui guvern de uniune naţională. El admite că, matematic, nu sunt suficiente voturile PSD și UDMR ca să treacă moțiunea.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ciolacu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Piteşti, că dacă va trece moțiunea de cenzură nici PSD, nici UDMR nu vor propune un prim-ministru, deoarece nu au un proiect politic şi un program de guvernare.

"Este varianta unui guvern de uniune naţională până în noiembrie, când sunt alegerile la termen. Nu înţelegem acest moft de a face alegeri cu două-trei luni sau patru-cinci luni înainte de alegerile care sunt la termen. Preşedintele României are atributul de a desemna un prim-ministru şi cred că intrăm într-o logică constituţională democratică", a susținut Ciolacu, citat de Agerpres.

El spune că miza sa este ca pachetul de legi electorale să nu fie modificat altfel decât de Parlament.

Legat de numărul de voturi necesar pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, Ciolacu a spus că "matematic nu sunt suficiente voturi doar de la PSD şi UDMR". "Am început să strângem semnăturile", a adăugat el.

PSD și UDMR au anunțat, joi, după anunțul Guvernului privind angajarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin, că vor depune moțiune de cenzură.