Polițiștii din Satu Mare au oferit noi detalii, joi, despre cazul cățelușei rănite de o petardă, anunând că s-a stabilit că petarda cu care a fost mutilat animalul nu a explodat în gura acestuia, ci în apropierea sa. Poliția îi caută în continuare pe agresori, care cel mai probabil sunt copii, iar o asociație de protecție a animalelor oferă recompensă pentru găsirea acestora.

catelusa ranita de petardaFoto: captura facebook

Poliția Județeană Satu Mare a transmis, joi, că rănile pe care le-a suferit cățelușa au fost produse din exterior.

"În urma primelor verificări care au fost efectuate de polițiști în cazul câinelui care a fost rănit de o petardă în data de 29 decembrie 2019, și din declarațiile medicului veterinar care a intervenit chirurgical și care are grijă de el, rănile pe care le-a suferit au fost produse din exterior, iar petarda nu a explodat în gura câinelui. În continuare, se efectuează verificări pentru a se identifica persoanele/persoana care au/a aruncat petardele și împrejurările comiterii evenimentului, pentru a se stabili cu exactitate dacă a fost o acțiune intenționată sau un eveniment nefericit”, au transmis polițiștii sătmăreni, citați de Mediafax.

Potrivit acestora, anchetatorii merg pe varianta unui incident neintenționat, provocat de niște copii.

Reprezentanții Asociaţiei FreeLife au scris, pe pagina de Facebook, că Lia, cățelușa care a fost desfigurată, a fost salvată de veterinari şi se află sub tratament. Ei oferă și recompensă pentru cei care vor oferi informații cu privire la cei care au mutilat animalul.