- Trebuie să păstrăm sistemul centralizat, pe zonele de sud și vest trebuie doar schimbată rețeaua. Nu în ritmul în care s-a făcut. În acești ani s-au făcut 30 de km de rețea, deci ar lua 100 de ani să fie gata toată.
- Eu cred că în mandatul meu ar fi fezabilă modernizarea a 100 de km de rețea pe an.
- Avarii vor mai fi, numai că proporția lor va fi mai mică dacă se va acționa acolo unde este cea mai mare nevoie.
- Din punct de vedere tehnic, totul ține de viteza de execuție, de caietul de sarcini care să oblige prestatorul să lucreze în 3 schimburi.
- În cât timp s-ar putea intra în normalitate? Eu am spus că se pot face 100 de kilometri pe an și asta este fezabil.
- Nu e tehnic posibil ca mai devreme de 10 ani să putem să ne racordăm toți la centrale de apartament și asta ar face ineficient sistemul centralizat. Noi trebuie să câștigăm încrederea cetățenilor în sistemul centralizat.
- Ce se întîmplă cu cei care au centrale de apartament? Iașiul a reușit să îi convingă pe oameni ca încet, încet să revină la sistemul centralizat de termoficare.
- Traficul - sunt mai multe paliere: unul dintre ele este managementul traficului, adică să ajungi la 700-800 de intersecții semaforizate inteligent într-un orizont de timp de 2-3 ani. Impactul este de 10-15% pe trafic. Diferența dintre o intersecție ocupato 100% și una la 90% este fantastică.
- Al doilea palier este pe transportul public. Am început să prezint soluții de optimizare pe traseele de traleu și tramvai. Aici trebuie optimizat traseele, de conectare și reconfigurare de trasee. Este aberant ca în zona centrală troleibuzele care ajung să nu treacă pe acolo.
- Cu tramvaiele - e aberant că tramvaiul 32 se oprește la Unirii și trebuie să te dai jos și să traversezi pe jos până la piața Sf. Gheorghe. E o soluție foarte simplă ca liniile acestea să fie conectate prin Piața Unirii. E o problemă de reconfigurare de trasee.
- Mai este o problemă de linie unică pentru degrevarea orașului - linii dedicate pentru autobuz care să fie partajate și cu bicicletele.
- Mai ține să reușești să iei mașinile care sunt parcate pe prima bandă și aici se ajunge la strategia pentru parcare.
- Trebuie făcute parcări la intrarea în oraș - gratuite - ca să stimulezi mașinile să rămână acolo. Degeaba ai o parcare la Străulești cu 50 de bani pe oră și mai departe e gratuit pe prima bandă. Park&Ride Gratuit.
- Trebuie ca toate locurile publice de parcare și de reședință să fie inventariate de primării, trecute în sistem informatic și prin politica de prețuri să stimulezi să parcheze nu neaparat unde ar parca ei gratuit în mod normal. în locuri unde nu ar parca de obicei.
- În spatele bulevardelor, dacă renunți la două sensuri, faci sensuri unice și câștigi niște locuri de parcare.
- Când ai un sistem de parcare în sistem informatic poți să faci politici de parcare. După estimările mele sunt între 50.000 și 100.000 de mașini care nu circulă și care sunt parcate pe spațiul public.
- Așa cum este nu rezolvă nici traficul, nici poluarea. Oamenii care folosesc mașina o vor folosi în continuare, cu tot cu această taxe. Iar zona pentru care se plătește pe centru este destul de mică.
- În viziunea mea trebuie să existe un preț pentru folosirea mașinii în detrimentul transportului public. Prețul ăsta vine cu prețul de parcare. Poți practic plăti astfel proporțional cu utilizarea mașinii.
- Într-un sistem legal de parcare va fi foarte logică sancțiunea de a ridica mașini pentru cine nu parchează în acele locuri.
- Veți susține abrograrea taxei Firea? Da. Taxa trebuie inclusă în prețul parcării. Până când transportul public nu devine funcțional, mi se pare disproporționată această măsură (taxa oxigen). Voi susține abrogarea.
- În momentul când vom avea o politică de parcare și un transport public funcțional putem să ne gândim la o taxare care să fie proporțională cu poluarea cu care mașinile o fac.
- E o aberație să ai loc plătit - oriunde în lumea civilizată tu locuitor al unuic artier plătești un abonament și ai o rază pe care parchezi.
- Propuneți ca pe viitor să nu mai existe locuri individuale plătite? Da. Să fie parcări de reședință pe zone.
- În momentul în care ai sistemul electronic, vei știi cine are o mașină, cine are două-trei și prin politici de prețuri o să stimulezi oamenii să se ducă mai departe să parcheze a doua mașină, a treia.
- Ca o strategie de parcare să funcționeze trebuie să existe sancțiuni. Acum e aberant cum Compania de parcări plătește un om să aibă grijă de 30 de locuri de parcare.
- Dacă vine un musafir, el va avea regimul de a parca pe un loc public fără să fie rezident. Va plăti o taxă.
Despre companiile municipale:
- Pe scurt, soluția absolută ar fi desființarea, în practică însă problemele sunt complexe. De exemplu activitatea RADET a fost preluată de Termoenergetica. Sunt situații în care aceste companii au început prestarea serviciului public.
- Am spus că opoziția trebuie să aibă un candidat unic, dar și că trebuie să facă un acord pe problemele orașului. Aș vrea să existe trecut negru pe alb audit al primăriei, al instituțiilor din subordine, inclusiv a acestor companii.
- Nu cred că vor fi foarte mulți oameni concediați. O să fie o analiză de la caz la caz. Mare parte din oameni pot fi relocați.
- Zona istorică a Bucureștiului ocupă cam 7%. Nu aici este problema. Problema este să facem șoseaua de centură.
- Fără îndoială, Primăria poate gestiona Centura. Primăria are 900 de milioane de euro, din care alocă pe investiții cam 70-80 de milioane. Când ai o împărțire judicioasă a bugetului poți să te duci cu 300 de milioane spre investiții. Centura Capitalei este o investiție crucială pentru București. O văd preluată la Primărie acum.
- Ce proiecte de infrastructură vizați? Nu am un răspuns definitiv. Este o echipă care lucrează la asta.
- Cel mai mare proiect de investiții: Centura Capitalei la Primărie.
- Există un exemplu fericit de la Oradea unde soseaua de centură a fost cu bani de la buget, iar tot ce înseamnă birocrația a făcut primăria. Un parteneriat între Primăria Capitalei și Compania de Drumuri poate fi făcut în beneficiul bucureștenilor. Noi suntem în situația în care Primăria se lamentează că nu avem centură, fără să ne comunice pe segmente ce soluții are.
- Continuarea Pasajului de la Ciurel ar fi o aberație. E o investiție care nu rezolvă mare lucru. Nu trebuie să continuăm o investiție care încurajează oamenii care vin de la Craiova și merg la Constanța să o facă pe la Unirea.
- Dacă vrem o soluție pentru zona de Vest trebuie să facem centura pe patru benzi și străpungerile cum ar fi cea de le strada Liniei sau de pe bulevardul Timișoara.
- Pasajul de la Doamna Ghica este un proiect necesar, dar cu tramvai.
Despre ajutoarele/ stimulentele Primăriei:
- Mare parte din ele trebuie tăiate. E mult mai util să rezolvăm problema traficului și poluării, decât aceste stimulente care ajută individual niște oameni.
- E una dintre chestiunile la care bucureștenii trebuie să răspundă.
- În proiectul de buget, înainte de a-l propune, o să existe 5 întrebări importante, pe 5 alocări importante.
- Eu sunt un candidat care vrea să fie votat și de cei care doresc și care nu doresc să fie dați bani pentru Biserici.
- O dezbatere publică e obligatorie.
- Dacă bucureștenii spun că nu vor, nu dăm.
Despre târguri și ornamente:
- Aici e o soluție de bun simț: Viena are aceleași ornamente de 20 de ani.
Despre relația cu Cioloș:
- Sunt în relații normale, l-am văzut în aeroport. M-a surprins declarația lui.
- Campania asta oameni noi în politică a venit ca o reacție la politica veche de partid în care oamenii erau împinși pe diverse funcții.
- Eu am spus că opoziția trebuie să aibă un candidat unic, dacă nu voi fi eu acela, eu nu candidez.
Marile proiecte de investiții pe care se va axa:
- Sistem de management al traficului.
- Tramvaiul prin Piața Unirii.
- Șoseaua de Centură.
- Vor mai fi 20 de proiecte ierarhizate când voi ieși cu proiectul pentru Primăria Capitalei.
Cine vrea să scape de ”cazane” să ceară controale RAR în trafic și mai mulți polițiști pe stradă.
Graba cu care occidentalii se leapada de DIESEL, imi spune ca datele statistice legate de efectele lor asupra sanatatii incep sa prinda contur si nu arata deloc bine. Pentru informarea ta, in anii '50 se credea ca fumatul "nu e atat de nociv". In orice film al acelor vremuri, personajul principal fuma la greu. Apoi au venit datele de la OMS si au inceput sa isi puna mainile in cap. Asa au taiat reclamele, au bagat accize, si alte masuri "discriminatorii".
Tot fraierul a auzit si el de cuvantul "discriminare" si crede ca daca nu e lasat sa se dea cu cazanul lui "Dizal" din 1900 toamna prin buricul targului, sa ii gazeze pe ceilalti, este, vezi-doamne, "discriminat".
Iar DISCRIMINATORIE este datorită distincției bazate strict pe norma de poluare și nu pe cât poluează EFECTIV.
Tot fraierul a aflat că dieselul e nociv doar după dieselgate, și și-a translatat discursul către fantasma electrică.
Dar nu merge unul cu tramvaiul sau troleul, în schimb îi dă cu gargara electrică, așa dă bine azi.
Dar așa e fraierul, defazat, n-a aflat care sunt cauzele poluării din București și nici că nu mașinile produc cel mai mult din ea, dar îi dă din gură ca să-și aline frustrările despre ”cazane”.
Aglomerația din trafic se reduce prin:
- întreținerea, îmbunătățirea și dezvoltarea transportului în comun (infrastructură, nu numai contracte de vehicule date pe ciubuc);
- construcția de parcări;
- benzi unice TRATB, piste de biciclete;
- management inteligent al traficului: fluidizări, corelări semafoare, gestionare fluxuri, ridicări rapide de mașini parcate prost, amendare rapidă;
- dezvoltare infrastructură rutieră: crearea de poduri.
S-a făcut ceva din astea înainte de a TAXA?
Fifi CATASTROFĂ a făcut 0 dar cere bani.
Și nu, nu cred că votai oricum Niușor, cred că doar trollezi. Probabil pentru blatiștii PNL, care mimează doar opoziția.
https://milano.repubblica.it/cronaca/2019/02/24/news/area_b_milano_regole_divieti_diesel-219939839/
corect. unul care face 60mii km pe an trebuie sa plateasca poluarea mai mult ca unul cu 8mii/an se poate băga taxa de poluare în combustibil cu riscul creșterii costului de transport produse
Daca te angajezi ca scoti taxa oxigen ii voi da votul lui paleologu sau oricui altcuiva in afara de Firea.
Taxa oxigen este singurul lucru bun din mandatul lui firea,
Saracia nu e o scuza in toate situatiile.
Cam cate Rs6 + echivalent sunt comparativ cu matiz + echivalent.
Nu am in fata o statistica dar raportul este minim de 1 la 100.
Deci sa zicem ca la 100 de matizuri + echivalent exista si un RS6+echivalent.
Asa se incadreaza producatorii in norma de poluare, in functie de flota. D aia ferrari primeste tot euro 6, pentru ca nu produce multe.
- benzi dedicate transportului public
- vehicule moderne (nu neapărat turcești) și suficiente
- park&ride gratuite la toate intrările din oraș
- piste de biciclete sigure, pe toate marile artere (ca pe calea Victoriei), prioritare față de zona auto, in locurile unde sunt gîtuiri (ocolirea de la Ateneu trebuia făcută cu prioritate pentru bicicliști și cu dificultate pentru auto) - mersul pe bicicletă presupune un mic efort (greu de înțeles pentru unii că e sănătos), dar trebuie răsplătit prin siguranță (protejare de restul carosabilului) și eficiență (cel mai scurt și rapid traseu). Asta se poate obține în mulți ani de preocupări constante - calea Victoriei arată că se poate.
Asa ca, tot ce e non EURO / mai vechi de 15 ani ar trebui interzis in marile orase cel putin. In Bucuresti as merge pana la EURO2.
Dublate autobuzele, numai electrice, cu AC, si celelalte spuse de tine ( benzi, prioritate, etc ).
Gratuitate pentru pensionari doar in afara orelor de varf. La 8 dimineata cand mergem la munca, am vrea mai putini pensionari in autobuze, genul ala care cauta cea mai ieftina ceapa in tot orasul.
Cine stie, poate romanii vor gasi mersul cu autobuzul placut, asa cum l-am gasit eu in Germania.
In marile metropole Euro0÷Euro3 nu au acces.
Se scrie pe indicatoare și ești pasibil de amendă
Euro 4 va trebui taxat simbolic incepand din 2021 si undeva 2025 interzis. Vehicule peste 2000 cm3 taxate
tot simbolic de genul 300lei/an
Nicusor Dan m-ai deceptionat cu ideile populiste de a nu face ordine la capitolul poluare.
Mitterand a ajuns presedintele Frantei la a cincea incercare !
ND nu a invins-o pe Firea din 3 cauze care nu au depins de el:
1) Unii simpatizanti PNL I-au luat din voturi.
2) Votantii antiPSD nu aveau cum sa se coordoneze, cauza care a generat si cel mai mare absenteism local.
3) Alegerile intr-un singur tur.
Acum, ca va fi Nicusor, ca va fi altcineva, daca va fi candidat unic contra Firea, este imposibil sa piarda alegerile.
Se spune ca nu poti pierde ce nu ai, dar in cazul de fata candidatul unic are deja alegerile castigate. Conditia este sa existe.
Un scurt comentariu va rog despre patinoarul Flamaropol. Situaitia curenta si perspectiva deschiderii.
Cu consideratie,
Cosmin
Taxa trebuie sa aiba scop reducerea traficului ca si in alte capitale europene, de exemplu congestion tax la Londra, cu valori mari in centru, in intervale definite de timp
Inginereste vorbind, dar ar fi sa construim orasul acum, cel mai eficient si ieftin de operat ar fi centrale de cladire pentru ca transportul combustibilului (sau a energiei electrice) costa infim fata de cate costuri si cate pierderi ai la transportul agentului termic.
Centralele de apartament sunt pe locul doi ca eficienta, problema lor fiind ca e mai scump sa cumperi atatea centrale mici cate apartamente ai fata de o singura centrala mai mare pentru cladire. Nu pierzi nici flexibilitatea pentru ca fiecare isi regleaza temperatura si deci consumul in casa lui.
Sistemul centralizat e cel mai ineficient din cauza distributiei. Este si un magnet pentru coruptie.
In orasele din tarile dezvoltate si civilizate aproape nu exista sistem centralizat (in afara unor cazuri motivate de existenta unor resurse energetice, geotermale sau de alta natura).
Dar Bucurestiul deja exista, nu o luam de la zero, asa ca as vrea sa stiu de ce dl. Dan pleaca de la premisa ca sistemul centralizat trebuie pastrat. Or fi orase unde s-a revenit la el dar sunt si multe orase unde oamenii au scapat de aceasta pacoste si sunt independenti, de ce nu urmam acest exemplu?
Sau nu se știe de apa termală aflată în nordul Buc?
1. Am trai cu totii intr-un clopot de gaz cu efecte catastrofale asupra sanatatii, cumulul emisiilor centralelor ese net superior celor din CET si de asemeni inailtimea la care sunt eliberate e mult mai mica
2. Colaps al relelelor de gaze si energie. Nu exista capacitatea de a furniza suplimentar atat de mult gaz si energie. Atat pe magistralele principale cat si in blocuri. Aveti idee ce investitii ar insemna infrastructura suplimentara in fiecare bloc? Proiecte, autorizatii, conducte, costuri asta pe langa limitele de aprovizionare.
3. Fiecare apartament ar trebui sa isi achizitioneze centrala + instalatiile (calorifere noi + tevi) si refacerea zidariei. Oare cati nu isi permit asta? De asemeni oare cati nu isi vor permite reviziile constante -> Sute de mii de potentiale bombe in blocuri. Echivalentul la butelii.
4. Fara suficienti platitori reteaua se inchide, pana se fac cele de mai sus (adica niciodata) pe ce criterii se alege cine ramane in frig n ani? Fiecare se gandeste la el, dar nu exista energie si gaz in Bucuresti pentru toti.
5. CET produc in cogenerare si o cantitate maricica de energie electrica care ar disparea (in conditiile in care avem un minus cronic de productie iar interconectarea cu pietele vecine este folosita pentru import la maxim). Nu avem cum sa inlocuim aceasta energie.
6. Centralele de bloc par foarte ok dar in realitate daca o parte din locatari nu isi platesc partea -> tot blocul ramane in frig. Nu mai are cum sa fie ajutat.
Mai sunt n alte motive. Practic e imposibil de renuntat la retea, nu exista alternativa decat reconditionarea ei.
Oare Iasul este cumva o comuna, sau ar merita si el inclus pe lista oraselor mari?
Nici unul din celelalte orase nu se poate compara cu Bucurestiul pur si simplu din cauza dimensiunii si al numarului de locuitori. Fiecare dintre ele e un pitic comparativ cu Bucurestiul. Incearca sa raspunzi cu argumente pertinente la fiecare punct pe care l-am scris. Au fost facute n studii pe tema asta. Nu le-am scos din burta. Dar te rog, vino cu argumente logice.si cu solutii realistice...daca esti in stare
Insa
Cluj-Napoca, Targu Mures, Timisoara, Sibiu, Oradea, Arad, etc NU mai au sistem Centralizat gen RADET
Asadar RADET toaca banii, nuneficietizeaza banii
RADET polueaza mediul cu pierderile de apa fierbinte la canal, in loc sa ajunga la robinete sau calorifere
CET urile pot fi retehnologizate insa merita ?
De ce nu lasam oamenii sa puna panouri solare pe blocuri ? Pentru ca NU vrea P$D si DUamna Gabi, ar pierde Controlul !
pasajul Dna Ghica nu se stie daca e prioritar (ce daca zona e deja un mare santier)
anularea taxei Oxigen -> in continuare harburile care sunt pe carbuni in Bucuresti....
Ca sa unesti liniile de tramvai 32 cu 41 inseamna sa distrugi parcul unirii (cam asa pare pe harta)
Sunt si lucruri pozitive dar cele de mai sus imi ridica semne de intrbare.
Trebuie făcute străpungeri spre centură din TOATE cartierele, inclusiv 2 străpungeri din Drumul Taberei, din Crângași, Giulești, etc. astfel încât între cartiere să se circule pe centură, nu prin centru.
Taxa de oxigen TREBUIE aplicată IMPREUNĂ cu INTERZICEREA mașinilor euro 0,1,2,3 și a celor diesel INCLUSIV euro 4.
Bucureștiul e f poluat și trebuie fâcut ceva, inclusiv parcuri, spații verzi, demolarea construcțiilor din parcuri, plantarea copacilor pe toate străzile. Împădurirea unor terenuri agricole dn jurul Bucureștiului. STOPAREA defrisării pădurii Baneasa!
DUamna Gabi a auzit ea de o taxa similara aplicata in Europa insa NU a studiat mai departe ce se intampla cu ea !
ori
intre ce a propus DUamna Gabi ( icoana ta, am remarcat si de la alte comentarii publicate cu numele tau ) si ceea ce propune ND este nitica diferenta !
p.s o coincidenta stranie arata ca dupa materialul Hotnews cu ND, DUamna Gabia dispus amanarea pentru martie 2020, nu cu incepere din ianuarie 2020...ce poate insemna asta ? ca DUamna Gabi NU a gandit pentru viitor, ci doar de moment !
Din pacate in cazul de fata e mai buna varianta lui Firea. Efectiv nu este alta variante realistica de a scapa de aceste masini.
de ce ?
pentru ca normele la ITP s au aplicat de cel putin doi ani ! ( ca la carte ) inclusive taxiurile Croncanilor Majestatii Sale pandele nu mai fumega ! sau max unul razlet, nu cum era inainte !
incearca sa tastezi in spiritual anului 2019, nu din amintirile tale ale anului 2015
multumesc
in Tokyo tramvaiele trec prin cladiri !
lasa o usor cu propaganda Ciuma Rosie !
compai manila cu Tokyo ? acolo am trimis cu referinta ! in rest este vizibil ca esti un om al PMB trimis de DUamna Gabi sa raspunda Comentatorilor Hotnews, exact pe acelasi calapod cu cei care au intervenit la Digi24 aseara, in fapt DUamna Gabi este Blond natur si la propriu si la figurat, NU are o Agenda, ci doar abereaza, acum tu incerci sa salvezi aparentele !
ND considera ca este vorba numai de cei care vin in Bucuresti. FALS !
Pe traseul acestei artere deja au inceput constructiile. Aceasta este o declaratie care da apa la moara dezvoltatorilor imobiliari!
Daca Nicusor Dan doar atit intelege din traficul in aceasta zona, nu are ce sa caute la Primaria Bucurestiului. Eventual poate sa candideze la Craiova cu vodcuta. Oare el nu stie ca TOT traficul Nord-Sud pe partea de vest a orasului se face pe relatia Lujerului-Ciurel-Cringasi? Oare nu stie ca A1 are o singura intrare/iesire in Bucuresti prin Iuliu Maniu? Daca nu stie trebuie sa-i spuna cineva ca pasajul Ciurel si continuarea pina la A1 este in primul rind pentru bucuresteni si ca in toate orasele mari ale lumii autostrazile intra in oras nu se opresc la margine tocmai ca traficul sa se poata disipa pe parcusul din oras. Poate ii spune ca bucurestenii intra si ies din oras ca poate crede ca doar cei de la Craiova trec prin oras.
Nu l-am auzit pe Dan vorbind de noi pasaje, de exemplu pe la capatul celelalt al lacului Morii peste calea ferata si in multe alte locuri in Bucuresti care sint sufocate de trafic, l-am auzit de magicul 10% pe care l-ar aduce semaforizarea inteligenta in citeva locuri. Pe bune? Omul asta vorbeste serios sau face misto de noi? Desfiintezi taxa de poluare care ar putea scoate multe din cutiile de conserve importate in ultimii ani din trafic fiindca nu afecteaza poluarea? Dar aia care au facut normele de poluare sint dusi toti cu pluta?
Nu la-m auzit vorbind de poluarea cu praf a Bucurestiului care este o problema critica. O masina care sta in strada o zi arata de parca a trecut furtuna de nisip peste ea.
Pentru mine ca locuitor al Bucurestiului, Nicusor Dan nu este o optiune. O spun cu parere de rau pentru sint votant USR de cind a aparut ca partid.
Cred ca mintiti cand spuneti ca pasajul Ciurel este o aberatie si de fapt aveti niste interese obscure pentru care nu vreti sa fie facuta aceasta penetratie spre MilitariResidence/A1.
Locuiesc in Rosu/Chiajna si este pur si simplu un cosmar sa iesim in Bucuresti. Locuitorii din Chiajna (care nu au metrou si doar in amarat de autobuz la 1/2 ore) stau si petrec ore intregi sa iasa de acolo. Nu ne ajuta centura, pentru ca multi dintre noi avem joburi in centrul orasului. Acelasi lucru este valabil si pentru comunele din jurul Bucurestiului care traverseaza comuna noastra.
Sau va propun altceva. Continuati dvs pasajul de la Ciurel pana in Militari Residence ca oamenii care vin de la Craiova și merg la Constanța să nu o facă pe la Unirea. Ce ziceti de asta?
Am auzit multi spunand ca ne trebuie o asemena magaoaie numai si daca ne comparam cu celelalte mari capitale vestice in care se inalta semete turle ale catedralelor. Sa vina dom'le strainii si la noi sa vada de ce suntem in stare....!!
Ups ! Din descrierea de mai sus imi dau seama ca nu e nimic deplasat sa construiesti o catedrala in Bucurestiul anilor douazeci douazeci.
ca si multe dintre abordari.
ref la centralele de apartament, sa nu uitam ca trebuie periodic verificate si reparate/inocuite, adica costuri...
Nicio vorba despre reciclarea deseurilor doar in afara Bucurestiului, in hale acoperite.
- In toate cladirile care au hornuri din constructie, mai ales cladirile vechi, trebuie montate doar centrale care pot folosi cosurile existente pentru evacuarea gazelor arse (dar care pot avea tiraj fortat printr-o tubulatura separata).
- In toate cladirile fara hornuri, trebuie asigurata prelungirea tubulaturii de evacuare a gazelor arse pina peste nivelul acoperisului sau construite cosuri de fum comune pentru mai multi utilizatori.
Exceptie fac doar cei care locuiesc la ultimele etaje.
- In nici un caz si sub nicio forma nu tebuie admisa amplasarea cosurilor de evacuare sub geamurile altor locatari, chiar daca exista acordul acestora explicit sau tacit. Ca societate, avem nevoie de oameni sanatosi si buni de munca.
Pentru centralele vechi, deja existente care nu indeplinesc aceste conditii, Primaria sau autoritatea care a permis amplasarea acestora trebuie sa asigure construirea cosurilor de fum pina peste nivelul acoperisului si sa-si recupereze banii in rate prin furnizorii de gaze naturale.
In prezent, firmele care vind si instaleaza centrale sfatuiesc doritorii sa cumpere cele mai scumpe si mai puternice centrale, le monteaza fara niciun respect fata de mediu sau fata de ceilalti locatari si apoi ii lasa pe toti sa se descurce "amiabil sau pe cale juridica"
Prin transformarea strazilor cu doua benzi in strazi cu sens unic cred ca s-ar rezolva problema parcarilor.
Vreau sa vad un candidat care vine cu solutii clare pentru realizarea de spatii verzi.
Strada Liniei nu ar trebui transformata intr-un alt bulevard cu 4 benzi ci mai degraba intr-un loc de promenada pentru pietoni, cu alei si copaci. Din cate stiu exista deja un proiect in acest sens.
Pe mine nu m-ati convins sa va dau votul. Imi pare rau.
Acum, cand i se spune -nu numai Ciolos- ca ar trebui sa fie membrul unui partid si nu independent , ca ordinarii vanghelieoprescu si cum va simula probabil si firea ca e anul viitor, iar ND zice ca nu sunt probleme de statut, de legalitate privind sustinerea unui independent de catre usr-plus ........... Sunt putini oameni care pot initia, genera idei, partide, constructii logice pozitive pe care sa le si poata sustine, edifica, dezvolta !! ND nu este dintre acestia !
asa ca fasolea aceasta cu cei care polueaza este un slagar de la Mamaia 1989, hai , te rog, schimba placa asta zgariata !
Poluare , mizerie, aglomerație, circulație blocată, metrou insuficient ca acoperire ( singurul mijloc de transport viabil acum și în viitor!!!) tramvaie, troleibuze tehnic 1960, autobuze turcești Diesel, zgomotoase, lipsă benzi unice de circulație pt transportul în comun, lipsă parcuri, spații verzi, lipsă piste biciclete. Un oraș neprietenos cu locuitorii și nici cu turiștii!
Nu s-a FĂCUT NIMIC în ultimii 3 ani și aproape nimic în ultimii 20 de ani.
Deci? Măsuri urgente și de durată? Care sunt?