Parchetul General din România vrea creșterea nivelului de digitalizare în Justiție, în Uniunea Europeană, pentru transmiterea mai rapidă a datelor la distanță, conform unor discuții care au avut loc vineri la agenția UE Eurojust, de la Haga, Olanda.

Joi, la Întâlnirea Forumului Consultativ al Procurorilor Generali și Șefilor Procuraturilor Statelor Membre ale Uniunii Europene, Răzvan Horațiu Radu, adjunct al procurorului general al României, a moderat sesiunea a doua - „Cum să cooperăm într-o lume digitală?”.

Oficialul român a subliniat „necesitatea digitalizării în spațiul de justiție al Uniunii Europene, precum și beneficiile realizării acesteia: rapiditatea executării anumitor activități, capacitatea de transmitere rapidă și la distanță a informației, datelor și probelor de către autoritățile judiciare, acuratețea și exactitatea conținutului digital transmis”, se arată într-un comuncat al Parchetului General.

Sesiunea I, „Cum poate fi asigurată justiția penală în spațiul cibernetic?”, a fost moderată de Raija Toiviainen, procurorul general al Finlandei, țară care deține Președinția Consiliului UE.