​Curtea Constituţională a amânat miercuri pentru 30 octombrie o decizie asupra sesizării ALDE, PNL, PMP, UDMR și a unor senatori neafiliați privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului. Fostul ministru de Externe a ajuns la șefia Senatului cu sprijinul PSD și provocând scandal în partidul său, ALDE, care tocmai rupsese coaliția de guvernare.

Teodor MelescanuFoto: Agerpres

Judecătorii CCR au dezbătut miercuri sesizarea parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR și a unor senatori neafiliați asupra alegerii lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului. Curtea Constituțională a amânat însă pronunțarea pentru data octombrie, potrivit Mediafax.

Sesizarea de neconstituționalitate asupra hotărârii Senatului pentru alegerea președintelui acestui for a fost formulată de 33 de senatori de la ALDE, PNL, PMP și UDMR și va fi judecată miercuri de CCR.

În 10 septembrie, senatorul ALDE Teodor Meleşcanu a fost ales, în cel de-al doilea tur de scrutin, preşedinte al Senatului cu 73 voturi "pentru", în timp ce Alina Gorghiu de la liberali a obținut 59 de voturi.

Meleșcanu a ajuns la șefia Senatului cu susținerea PSD și în pofida voinței propriului partid, care a avut alt candidat și care tocmai rupsese alianța de guvernare cu PSD. Ulterior, Meleșcanu a fost exclus din ALDE și a anunțat că va contesta în instanță decizia.

În 11 septembrie, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, anunţa că mai mulţi parlamentari din opoziţie au semnat o sesizare către CCR privind modul în care Meleşcanu a fost ales la conducerea Senatului.