​​Peste 50 de persoane din mai multe localități din Bistrita Năsăud aveau certificate de handicap sau de incapacitate de muncă și încasau indemnizație pentru asta deși erau sănătoase tun. Procurorii au identificat o mini-rețea și suspectează că numărul „beneficiarilor” este mult mai mare.

BaniFoto: Dreamstime

„La Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud se află înregistrat un dosar penal în care se efectuează urmărirea penală față de trei persoane care folosindu-se de influența pe care o aveau asupra unor medici au intermediat, în schimbul unor sume de bani, obținerea pe nedrept a indemnizației pentru handicap sau a pensiei pentru incapacitate de muncă în cazul mai multor persoane. Până în acest moment am reușit să stabilim un număr de peste 50 de persoane care au beneficiat pe nedrept de aceste drepturi, existând indicii că numărul acestora este mult mai mare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pachetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, Adrian Briciu.

În cauză au fost efectuate mai multe percheziții la sediile unor instituţii publice, persoane fizice şi juridice dar şi cabinetele unor medici de familie.

Potrivit Ziarului de Bistrița, persoanele care au obținut certificatele sunt în special din zona Năsăudului și a localităților Telciu, Feldru, Salva, Runcu Salvei, Parva, Rodna.