Procurorul general, Bogdan Licu, recunoaște că au fost "deficiențe" în comunicare în privința cazului Caracal, anchetatorii nefiind pregătiți să gestioneze mediatic un dosar de o asemenea amploare și emoție. Legat de ancheta în acest dosar, Licu a spus că este o desfășurare de forțe "aproape unică în istoria Parchetului".

Bogdan LicuFoto: Agerpres

"Au fost deficiențe în comunicar și trebuie să recunoaștem lucrul acesta. Trebuie să recunoaștem că și pe noi ne-a surprins, nu am fost pregătiți să gestionăm mediatic un dosar de o asemenea amploare, emoție și publicitate uriașe”, a declarat, marți, procurorul general.

Bogdan Licu a spus că vrea ca după finalizarea dosarului Caracal să constituie un grup de lucru pentru a găsi soluții privind comunicarea în astfel de situații: "Vreau să constitui un grup de lucru împreună cu mass-media, cu reprezentanții CSM care să analizeze modul cum trebuie gestionat acest caz, pentru că din multe puncte vedere nu este normal cum s-a gestionat din punctul de vedere al mediatizării”.

Legat de ancheta în acest dosar, Licu a spus că este o desfășurare de forțe "aproape unică în istoria Parchetului", fiind cea mai amplă investigație pe asemenea infracțiuni, în care sunt angrenați cei mai buni procurori și polițiști.

Alexandra Măceșanu (15 ani) și Luiza Melencu (18 ani) sunt cele două fete care au dispărut după ce au fost luate la ocazie de Gheorghe Dincă. Bărbatul a susținut că le-a ucis pe cele două adolescente, apoi le-a ars trupurile.