Eurostat: România are cele mai mici preţuri din UE la băuturile alcoolice

DEZBATERE VIDEO De la dosarul cu șină la smart city. Cum îmbunătățește tehnologia viața oamenilor - exemple concrete. Autorități: Fără o strategie națională, vom face proiecte haotice
Una dintre cele mai importante linii de tramvai din București, care face legătura între Băneasa și centru, stă închisă de 4 ani / Motivul: pe terenul unde întoarce tramvaiul sunt cereri de retrocedare
EXCLUSIV Proiectele imobiliare controversate care vor merge mai departe după ce Nicușor Dan a suspendat PUZ-urile sectoarelor. Miza cea mai mare e la sectorul 2
De ce nu poți să-ți plătești online taxele și impozitele la toate primăriile? Ministrul Teleman ar vrea amenzi pentru instituțiile care nu se înrolează în Ghișeul.ro
Conturul unui conflict militar Rusia - Ucraina, mai pronunțat ca niciodată: „Concentrarea de forțe rusești e mai mare ca în 2014. Nu excludem niciun scenariu, de la Putin ne putem aștepta la orice”
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada „Moldovei” A7 Pașcani - Suceava - Siret: Variantele de traseu analizate oficial
Cam asa ceva!
In cazul de fata, corect ar fi sa se precizeze si cat % din salariul mediu european il reprezinta salariul mediu romanesc.
Pun pariu ca iese altfel: de fapt, chiar cu preturi mici, romanii isi permit mai putin alcool decat, sa zicem suedezii, care au pretul alcoolului exorbitant.
Majoritatea tarilor UE vor sa descurajeze treptat consumul de alcool (la fel pe ala de tutun sau droguri "dure") si il taxeaza suplimentar in fiecare an.
Sanatatea populatiei nu se amelioreaza daca e consumat mai mult alcool si/sau mai des.
Creste rata criminalitatii si aceea a accidentelor, cresc cheltuielile din bugetul public de sanatate, scade productivitatea muncii in anumite sectoare.
Cat timp acest consum de alcool e mentinut la un nivel recreativ rezonabil efectele sunt mai degraba pozitive pentru starea generala de sanatate a populatiei si pentru economie.
De aceea e util sa fie mentinuta o politica publica pro-activa in domeniu, de descurajare foarte ferma a exceselor de consum, de incadrare stricta a productiei si vanzarii, de taxare inteligenta (accent pe bauturile cu prea multe grade de alcool sau "sintetice") si de educare permanenta a populatiei.