Ministrul de Interne Mihai Fifor a solicitat prefecților și șefilor structurilor județene ale M.A.I. să efectueze o analiză privind vulnerabilitățile ce țin de ordinea publică, scrie Mediafax. El a cerut o analiză privind siguranța în școli, numărul de infracțiuni și măsurile urgente în acest sens.

Mihai FiforFoto: Facebook/ Mihai Fifor

"Am solicitat astăzi (miercuri-n.red.) tuturor prefecților și șefilor structurilor județene ale M.A.I. să efectueze în cel mai scurt timp o analiză privind vulnerabilitățile ce țin de ordinea publică, nivelul infracționalității, stadiul și gradul de rezolvare a sesizărilor și a dosarelor penale, precum și principalele riscuri la adresa cetățenilor în fiecare județ. Am cerut, de asemenea, ca analiza să cuprindă și situațiile referitoare la siguranța în școli, la numărul de infracțiuni comise în incinta unităților de învățământ și în zonele adiacente, dar și luarea urgentă de măsuri pentru a ne asigura că unitățile de învățământ sunt pregătite pentru începerea anului școlar" a scris, miercuri seara, pe Facebook, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor.

De asemenea, el transmite că a cerut prefecților să își amâne concediile, pentru a asigura personal comanda instituțiilor în această perioadă și să se implice activ în coordonarea instituțiilor județene, cu accent pe cele cu atribuții în garantarea siguranței și a ordinii publice.

"Lupta împotriva criminalității a început. Fără compromisuri, toleranță și amânări, vom face tot ceea ce este necesar pentru ca siguranța oamenilor să primeze", conchide mesajul oficialului din Guvern.

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, miercuri seară, cele zece măsuri luate în ultimele zile în urma cazului de la Caracal, subliniind că România trebuie să depășească această criză și să repare, înlocuiască și să refacă lucrurile pentru a funcționa „așa cum trebuia acum 5 zile” și nu a făcut-o.