Timpul petrecut alături de cel mic reprezintă cel mai de preț cadou pe care părinții îl pot oferi copiilor, iar alimentația sănătoasă trebuie să fie, la rândul său, o investiție importantă a întregii familii. Părinții conștienți știu că eforturile de a crește cât mai responsabil un copil nu iau niciodată pauză, chiar dacă simt că programul familiei este tot mai încărcat.

LifeBox KidsFoto: LifeBox

Așadar, pentru a veni în ajutorul acestora, LifeBox.ro, un proiect online revoluționar dedicat tuturor celor preocupați de un stil de viață sănătos, lansează luna aceasta conceptul LifeBox Kids – meniuri special create pentru copii, ce reprezintă varianta ideală pentru familiile care pun accent pe alimentația corectă a copiilor, oferindu-le zilnic 3 mese principale și două gustări delicioase și echilibrate din punct de vedere nutrițional, în ciuda diversității tentațiilor culinare și a programului încărcat al părinților.

Derivat din cel mai apreciat meniu marca LifeBox.ro - OptimBox , meniul special pentru copii cuprinde trei mese și două gustări, incluzând zilnic o surpriză pe gustul lor. În funcție de vârsta, respectiv numărul de kilocalorii necesare, LifeBox Kids cuprinde două tipuri de meniu: Junior, de 1000 de kcal - dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani și Teen, pentru grupa de vârstă 8- 14 ani, disponibil în varianta de 1500 de kcal. Prețul pentru un meniu pornește de la 67 lei, iar serviciul este disponibil în București, Cluj și Oradea.

Potrivit nutriționistului Anamaria Iulian, un copil cu un comportament alimentar corect reprezintă un copil echilibrat, cu un nivel de energie ridicat, fără schimbări bruște de dispoziție, puternic și încrezător în forțele proprii. Iar atunci când vorbim despre copii și alimentație, accentul trebuie să cadă pe calitatea și diversitatea alimentelor pe care le oferim acestora, fără a neglijă nici plăcerea gustului de care cei mici au nevoie. LifeBox Kids reprezintă varianta ideală în acest caz, oferind celor mici o varietate de preparate delicioase, iar părinților siguranța unei alegeri corecte și sănătoase.

Pentru a-i forma un corp sănătos și armonios, dar și pentru a-i conferi energie și imunitate celui mic, meniurile LifeBox Kids folosesc alimente cu încărcătură glicemică scăzută și bogate în minerale, enzime, fitonutrienți și antioxidanți, preparatele fiind gândite și concepute de Dr. nutriționist Anamaria Iulian, împreună cu Chef Alex Cîrțu.

De asemenea, meniurile își propun să înlocuiască mesele dezorganizate și gustările nesănătoase ale copiilor, asigurându-le un echilibru nutrițional și senzația de sațietate pe parcursul întregii zile.

Spre exemplu, printre preparatele de prânz incluse în box-urile LifeBox Kids se regăsesc piept de pui marinat în curcuma, cu piure de mazăre, salată amestec cu dressing de capere cu lămâie, antricot de vită, orez basmati cu amestec de ardei gras, piept de curcan cu garnitură de orez și salsa de pere cu măsline, quiche cu emmenthaler și spanac, amestec de salată cu castraveți sau mix de cereale, migdale și fructe deshidratate cu ciocolată, lapte covășit cu sirop de arțar pentru un mic dejun ce conferă energie, dar și chec cu morcovi, compot de vișine, griș integral cu lapte de cocos, scorțișoară, ananas și boabe de rodie pentru a acoperi pofta de dulce a celor mici.