Un nou scandal a izbucnit în TVR după ce șefa postului public de televiziune, Doina Gradea, a apărut în poze la Jocurile europene care se desfășoară la Minsk ,alături de delegația oficială, în timp ce departamentul de sport nu și-a permis să trimită niciun reporter la eveniment, comentatorii sportivi acoperind competiția din studiourile de la București. Jurnaliști din cadrul televizunii naționale au reacționat pe Facebook, calificând drept o ”rușine uriașă” ceea ce se întâmplă.

HotNews.roFoto: Hotnews

”O rușine uriașă. Niciun reporter TVR la Minsk, niciun comentator! Totul se face din studio. Suntem însă reprezentați la nivel înalt, normal, sunt peste 100 de ore de transmisiuni în direct. Era mare nevoie de așa ceva. Am auzit că acum își caută kimono pentru Tokyo”, a reacționat pe rețeaua socială unul dintre jurnaliștii departamentului de sport, Narcis Șelaru, după ce Doina Gradea a apărut în fotografii postate de Ministerul Tineretului și Sportului.

Jurnalistul Adelin Petrișor a intervenit și el, reluând mesajul colegului său. ”Da, reporterii comentează de acasă. Ce dreaq să caute ei pe teren, mai ales când terenul e peste hotare? Acolo merg șefii aia mari după cum vedem în pozele de la minister. Lipsește martie din post? Nu prea. A fost și la Eurovision. P.S. Cu mine-n Afganistan, Kosovo sau pe la diverse exerciții militare nu a venit. Așa sunt eu mai norocos”, a scris jurnalistul pe Facebook.

O altă reacție dură a venit din partea Marinei Almășan care a spus că îi este silă de ea însăși pentru că nu a luat atitudine până acum. "Tremurăm ca niște piftii ordinare! Iartă-ne, Adelin, te rog, pe noi ăștia, mulți și lași, care în schimbul unui os de ros, ne ascundem în fața unei reprobabile cumințenii și supuneri. Mi-a fost silă de lipsa mea de curaj, sau mai bine zis, de curajul manifestat doar în cercuri restrânse, împărtășit, e-adevărat, de alți atâția și atâția colegi", a fost reacția Marinei Almășan.

Cea de-a doua ediție a Jocurilor europene se desfășoară în perioada 21-30 iunie, fiind vorba despre 15 probe sportive care vor conta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din anul 2020. România participă cu o delegație formată din 123 de sportivi.

Jocurile Europene reprezintă un eveniment multi-sportiv internaţional organizat de Asociaţia Comitetelor Europene Olimpice pentru atleţii europeni, iar prima ediţie a avut loc în vara anului 2015 în capitala Azerbaidjanului, Baku.