Tânărul suspectat că l-a adăpostit pe Marcel Ionel Lepa, bărbatul care a împușcat mortal un polițist în Timiș, a fost reținut pentru 24 de ore după ce și-a lovit iubita și a amenințat un bărbat cu care bănuia că este înșelat, scrie Mediafax.

PolitistiFoto: Facebook

Tânărul de 31 de ani suspectat că l-a adăpostit pe Marcel Ionel Lepa a fost reținut de polițiștii Secției 3 Timișoara pentru 24 de ore, fiind acuzat că a lovit o femeie de 27 de ani, în fața unei societăți comerciale din Timișoara.

Acesta va fi prezentat, joi, Pachetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Bărbatul este cercetat pentru lovire și alte violențe și pentru amenințare.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că este vorba despre tânărul suspectat că l-a adăpostit pe Marcel Ionel Lepa, bărbatul care a împușcat mortal un polițist în Timiș, iar femeia lovită este iubit suspectului.

De asemenea, tânărul a amenințat și un bărbat cu care credea că a avut o legătură femeia.

Un poliţist în vârstă de 43 ani, de la Postul de Poliţie Recaş, a fost împuşcat mortal, în misiune, de Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, din oraşul Lugoj, care era dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie.

Conform oamenilor legii, poliţiştii din cadrul IPJ Timiş se aflau în căutarea bărbatului dat în urmărire internaţională. Aceştia l-au depistat pe suspect într-o casă din localitatea Izvin. Poliţiştii, unii îmbrăcaţi în civil, au înconjurat imobilul, iar suspectul a sărit pe un geam, moment în care a dat faţă în faţă cu poliţistul pe care l-a împuşcat. Acesta ar fi fost atins de două gloanţe în zona pieptului şi a gâtului, iar echipajul medical sosit la faţa locului a încercat manevre de resuscitare, însă fără succes. Ulterior, ceilalţi colegi ai poliţistului au pornit în căutarea suspectului, iar bărbatul a intrat într-o curte din localitate, de unde a încercat să fure o maşină. Nu a reuşit, pentru că un poliţist l-a ajuns din urmă şi a tras mai multe focuri de armă asupra suspectului, reuşind să-l rănească în zona umărului. Bărbatul însă a fugit.

Marcel Ionel Lepa a fost prins marți dimineața de către oamenii legii.