Fundatia "Renasterea pentru Educatie, Sanatate si Cultura", condusa de Mihaela Geoana, sotia liderului PSD, Mircea Geoana, a fost recunoscuta miercuri, de Guvern, ca fiind de utilitate publica, relateaza NewsIn. Acest statut faciliteaza obtinerea de fonduri publice si a unui sediu din patrimoniul statului.

Propunerea a venit din partea Ministerului Sanatatii. Potrivit argumentelor din nota de fundamentare a Hotararii de Guvern, prin adoptarea statutului de utilitate publica, fundatia va putea sa-si imbunatateasca activitatea in domeniul educatiei, prevenirii si tratamentului cancerului de san.

In nota de fundamentare se mai arata ca Centrul de Diagnostic „Renasterea” a acordat femeilor cu venituri mici, in regim de gratuitate, peste 10.000 consultatii, peste 8900 de mamografii, 1400 de ecografii, iar peste peste 1100 de persoane au fost trimise la investigatii suplimentare.

Asociatia trebuie sa-si desfasoare activitatea intr-un sediu adecvat obiectului de activitate si sa dispuna de dotari destinate in exclusivitate realizarii activitatilor de interes general sau ale unor colectivitati.

Presa a dezvaluit inca din 2006 ca Fundatia Renasterea, condusa de sotia presedintelui PSD, functioneaza in doua apartamente de protocol aflate in administrarea RAAPPS.