​Un pui de bufniță a fost salvat de sub o mașină de un profesor de la Facultatea de Istorie din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați, iar cadrele didactice și studenții au decis să adopte pasărea și să o numească mascota facultății. Bufnița se regăsește și pe sigla facultății gălățene, notează Mediafax.

BufnitaFoto: Reuters

Conducerea Facultății de Istorie a făcut anunțul pe pagina de Facebook a instituției. „Ieri, la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, mascota facultății a prins viață. De fapt, a fost salvată de sub o mașină și acum va fi îngrijită de doamna Sîrbu”, au anunțat reprezentanții instituției pe rețeaua de socializare.

Decanul Facultății de Istorie din Galați spune că după ce a fost salvată, bufnița a devenit vedeta instituției. Pe parcursul zilei, pe la secretariatul facultății au trecut numeroși studenți și profesori care au vrut să facă fotografii cu puiul de bufniță. Seara, secretara a luat pasărea acasă, iar cei de la facultate au decis să contribuie lunar cu sume de bani pentru a-i asigura mâncarea.

„Colegii mei au găsit puiul pe stradă, era sub o mașină. Șoferul încerca să plece și bufnița a fost văzută de o profesoară. Aceasta a oprit mașina, a luat puiul, l-a dus la secretariat, unde a stat toată ziua. Au venit studenții să-și facă poze cu bufnița, noi avem pe siglă o bufniță galbenă, simbol al înțelepciunii, de aceea este interesant ce s-a întâmplat. Secretara a luat pasărea acasă, dar noi avem cereri de la alți studenți ca să o vadă. Este mascota facultății și deja ne-am atașat de ea. Am decis să contribuim cu bani pentru mâncarea bufniței și, dacă se poate, o vom aduce la evenimentele facultății”, a declarat decanul Facultății de Istorie, Filozofie și Teologie, Ion Cordoneanu. Pe sigla Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din Galați este o bufniță galbenă, simbol al înțelepciunii.