Avocații lui Radu Mazăre, aflat în procedură de extrădare din Madagascar, au sesizat autoritățile franceze despre un presupus abuz la care fostul primar al Constanței a fost supus, având în vedere că decizia extrădării nu a fost luată de un judecător, a precizat, pentru Mediafax, Alexandru Mazăre.

Alexandru Mazare si Radu Mazare (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Avocații lui din Franța, când au constatat în această dimineața abuzul care i s-a făcut de către autoritățile din Madagscar, au decis să sesizeze autoritățile franceze despre acest lucru. Nu știm dacă acest lucru va avea ca rezultat oprirea tranzitării lui prin Franța sau alte consecințe juridice. Este acțiunea lor, conform legislației franceze. Nu a cerut Radu Mazare azil politic în Franța", a declarat fratele fostului edil.

Radu Ștefan Mazăre este în custodia Poliției Române, au anunțat reprezentanții instituiției precizând că întoarcerea fostului primar al Constanței pe teritoriul României va avea loc luni. Surse judiciare au declarat că fostul primar va sosi pe Aeroportul Henri Coandă București, luni seară, la ora 20.10, fiind posibil ca aeronava cu care vine să aibă escală la Paris.

Potrivit procedurilor, după ce este adus în țară, fostul edil trebuie încarcerat și apoi plasat în perioada de carantină de 21 zile.