Cele mai multe accidente din Capitală se produc marțea, după ora 16:00, iar printre zonele critice se numără Șoseaua Berceni, bulevardul Iuliua Maniu și Calea Dorobanților, potrivit informațiilor Brigăzii Rutiere, notează Mediafax. În primele trei luni ale anului 2019, în Capitală au fost înregistrate 135 accidente rutiere grave.

Accident rutierFoto: ISU Giurgiu

În primele 3 luni ale anului 2019, în Capitală au fost înregistrate 135 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 16 persoane, rănirea gravă a 126 persoane și rănirea ușoară a 25 persoane. Principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere au fost traversarea neregulamentară, neacordarea de prioritate pietonilor și neacordarea de prioritate celorlalte mașini.

Cele mai multe accidente s-au produs pe Șoseaua Berceni, Bulevardul Iuliu Maniu și Calea Dorobanților din Capitală, informează Brigada Rutieră din cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București, în urma unei solicitări a agenției de presă Mediafax. .

"Un număr ridicat de accidente rutiere grave au fost înregistrate pe Șos. Berceni, Bd. Iuliu Maniu, Calea Dorobanților, Splaiul Independenței și Șos. Mihai Bravu.Cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs în intervalul orar 16:00 – 18:00, dar și în zilele de marți", se mai arată în sursa citată.

De asemenea, în aceeași perioadă, ca urmare a neregulilor depistate în trafic, polițiștii rutieri au reținut aproximativ 7.000 de permise de conducere.

"În primele 3 luni ale anului 2019, pe raza Municipiului București, în cadrul acțiunilor și activităților specifice, poliţiştii din cadrul instituţiei noastre au aplicat peste 45.000 de sancțiuni contravenționale, au reținut peste 6.900 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice, cele mai multe dintre acestea fiind pentru neacordarea de prioritate pietonilor, nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric și depășirea regimului legal de viteză cu peste 50 km/h. Au fost înregistrate 148 de dosare penale și aplicate 227 sancțiuni contravenționale pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice", mai arată Brigada Rutieră.

Având în vedere faptul că în minivacanță sunt așteptate valori ridicate în trafic, poliţiştii Brigăzii Rutiere vor acţiona cu efective sporite, pentru fluidizarea circulaţiei, respectiv, prevenirea blocajelor rutiere pe principalele artere şi la orele cu trafic inten, dar și pentru prevenirea evenimentelor negative în punctele cu risc ridicat de accidente.

Șoferilor li se recomandă să nu conducă dacă sunt obosiţi, ori după ce au consumat băuturi alcoolice, să nu vorbească la telefon în timpul mersului fără a folosi dispozitivele speciale de tip “mâini libere”, să poarte centura de siguranţă în timpul circulaţiei pe drumurile publice și să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere.